Momentul în care VAR i-a anulat un gol lui Laporte pentru ofsaid / Foto: Profimedia

FIFA pregăteşte o nouă "revoluţie": testează o tehnologie care ar putea detecta ofsaidul în timp real

articol scris de Digi Sport
17.03.2021, 13:22
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

FIFA urmează să lanseze un raport cu privire la testele pe care le-a făcut cu tehnologia de urmărire a membrelor jucătorilor, care ar identifica instantaneu ofsaidurile, înlocuind liniile trasate de VAR şi reducând întârzierile în decizii, informează dailymail.co.uk, citat de news.ro.

FIFA testează un nou sistem pentru detectarea ofsaidului

FIFA a testat sistemul semiautomat de ofsaid la Cupa Mondială a cluburilor de luna trecută, din Qatar. Rezultatele urmează să fie dezvăluite în zilele următoare, FIFA sperând că va putea dezvolta un "instrument de ajutor similar tehnologiei pe linia porţii".

Tehnologia semiautomată a ofsaidului presupune urmărirea membrelor, detectarea automată a mingii şi crearea unui model al scheletului unui jucător.

Inteligenţa artificială urmăreşte mişcările jucătorilor şi identifică momentul exact în care se dă o pasă.

Studiind membrele jucătorilor, VAR poate, în câteva secunde, retransmite ofsaidul către asistent, care va ridica steagul. Tehnologia este atât de sofisticată încât poate detecta vârful piciorului unui atacant în timp real. Asistenţii nu ar mai fi nevoiţi să aştepte finalizarea unei faze de joc înainte de a semnaliza un ofsaid, iar fanii ar putea sărbători golurile ştiind că marcatorul lor a fost în poziţie regulamentară.

Care e problema majoră a ofsaidurilor după implemetarea VAR

Un studiu a descoperit că, acum, o problemă majoră a ofsaidurilor este modul în care operatorii VAR aleg diferite părţi ale corpului atunci când îşi trasează liniile. Noul sistem localizează automat cea mai avansată parte a corpului cu care se poate înscrie un gol.

FIFA intenţiona ca sistemul să fie lansat până în 2022, la timp pentru Cupa Mondială din Qatar, dar pandemia de Covid-19 a provocat o întârziere în teste.

Cu noul sistem ar fi putut fi evitată accidentarea lui Rui Patricio

Noua tehnologie ar putea duce la evitarea unor accidentări precum cea suferită de portarul Rui Patricio, în meciul Wolverhampton - Liverpool, care a avut loc, luni, în Premier League.

În minutul 86, portarul echipei Wolverhampton s-a ciocnit violent cu un coechipier, Conor Coady, iar Salah a marcat, într-o fază care ar fi trebuit să fie oprită mai devreme, din cauza poziţiei de ofsaid din care a plecat atacantul oaspeţilor. Internaţionalul portughez a primit timp de 14 minute îngrijiri pe teren, înainte de a fi transportat la spital.

Conform actualei proceduri la meciurile cu VAR, în situaţii la limită, asistentul lasă faza să continue până la capăt, apoi asistenţa video stabileşte dacă a existat vreo infracţiune.

Dacă ofsaidul ar fi fost semnalizat la timp, nu s-ar mai fi ajuns la accidentarea lui Rui Patricio.

Etichete: fifa , ofsaid , var


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

Charalambous nu are niciun dubiu, după Craiova - FCSB: ”Unul dintre cei mai talentați jucători din România!”

Andrei Ivan, reacție savuroasă după Universitatea Craiova - FCSB 2-0: ”Nici nu știu cum a intrat mingea!”

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Citeşte şi

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

NU pentru VAR! Un campionat din Europa refuză sistemul

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”