Gheata de Aur / Foto: Getty Images

Immobile l-a egalat pe Lewandowski în topul pentru Gheata de Aur! Cum arată clasamentul

27.07.2020, 14:42
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Ciro Immobile a marcat un hattrick în deplasarea de la Verona, l-a egalat pe Robert Lewandowski în topul marcatorilor din Europa și a devenit favorit pentru trofeul Gheata de Aur. Cristiano Ronaldo este al treilea în această ierarhie.

Atacantul lui Lazio a ajuns la 34 de goluri marcate în sezonul actual din Serie A și este la egalitate cu Robert Lewandowski, pe prima poziție a clasamentului pentru Gheata de Aur. Italianul mai are la dispoziție 2 jocuri pentru a-l devansa pe polonezul lui Bayern. Lazio va mai disputa partidele cu Brescia și Napoli. Dacă Immobile nu va mai înscrie niciun gol până la finalul sezonului, trofeul Gheata de Aur îi va reveni lui Lewandowski, deoarce în caz de egalitate la numărul de goluri, este desemnat câștigător jucătorul care a avut nevoie de mai puține meciuri pentru a marca același număr de goluri. Immobile are 35 de partide disputate în Serie A, în timp ce Lewandowski, doar 31 în Bundesliga.

Cristiano Ronaldo a marcat un gol și a ratat un penalty în victoria, 2-0, cu Sampdoria, care i-a adus un nou titlu lui Juventus. Lusitanul se află pe poziția a 3-a în topul pentru Gheata de Aur. Ronaldo a reușit să marcheze 31 de goluri în Serie A, cu 3 mai puține decât Immobile și Lewa. În ultimele două etape, Juventus întâlnește Cagliari și Roma, iar portughezul va trebui să aibă evoluții perfecte pentru a spera la trofeul decernat celui mai bun marcator din competițiile naționale ale Europei.

Două suprize printre primii 10 clasați în clasamentul pentru Gheata de Aur

Clasamentul pentru Gheata de Aur a Europei se realizează pe baza golurilor marcate în campionatele naționale, la care se adaugă coeficientul competiției, între 1 și 2, în funcție de valoarea și performanțele acesteia. De exemplu, România are un coeficient de 1,5, în timp ce Italia, Spania sau Germania, au un coeficient de 2.

Câștigătorul ultimelor 3 ediții și deținătorul recordului de trofee, Leo Messi, este doar al 5-lea în ierarhia din acest an. Jamie Vardy, cel mai bun marcator din Premier League, ocupă poziția a 8-a, cu 23 de reușite. Topul primilor 10 marcatori în cursa pentru Gheata de Aur este încheiat de două surprize: Jean-Pierre Nsame, de la Young Boys și Shon Weissman, de la Wolfsberger. Atacanți renumiți precum Aubameyang, Benzema, Salah sau Mbappe nu fac parte din primii 10 jucători din această ierarhie.

Trofeul Gheata de Aur a fost cucerit de-a lungul istoriei, când și regulile pentru decernare erau altele, și de fotbaliști din România. Dudu Georgescu de două ori, Rodion Cămătaru și Dorin Mateuț au fost jucătorii români care au ridicat trofeul. Toți au câștigat Gheata de Aur din postura de jucători ai lui Dinamo.

Clasamentul pentru Gheata de Aur în sezonul 2019/2020

1. Robert Lewandowski / Bayern - 34 de goluri / 68 de puncte
2. Ciro Immobile / Lazio - 34 de goluri / 68 de puncte
3. Cristiano Ronaldo / Juventus - 31 de goluri / 62 de puncte
4. Timo Werner / Leipzig - 28 de goluri / 56 de puncte
5. Lionel Messi / Barcelona - 25 de goluri / 50 de puncte
6. Erling Haaland / Salzburg & Borusssia Dortmund - 29 de goluri / 50 de puncte
7. Romelu Lukaku / Inter - 23 de goluri / 46 de puncte
8. Jamie Vardy / Leicester - 23 de goluri / 46 de puncte
9. Jean-Pierre Nsane / Young Boys - 30 de goluri / 45 de puncte
10. Shon Weissman / Wolfsberger AC - 30 de goluri / 45 de puncte

Etichete: cristiano ronaldo , gheata de aur , robert lewandowski , ciro immobile


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf

O companie austriacă vrea să construiască pentru miliardari un superiaht care se poate transforma într-un submarin. Reprezentanții firmei spun că superiahtul va avea mai multe facilități, printre care se numără și un heliport, un balon cu aer cald, o piscină, o sală de gimnastică, o galerie de artă și un cinematograf, transmite CNN.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gigi Becali a găsit noul fundaș stânga de la FCSB! E din România: ”Am vorbit în iarnă”

Video ”Aoleu, Doamne!”. Ce a spus Valentin Crețu despre viitorul său la FCSB, după ce a cucerit titlul

Un jucător de la FCSB a ajuns în presa din străinătate, după ce a devenit campion în SuperLigă

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Citeşte şi

Foto "Arată dezgustător". S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: "N-aș face la fel"

Cristiano Ronaldo a câștigat procesul și trebuie să primească 10 milioane de euro imediat!

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”