Gianluigi Donnarumma, în meciul Italia - Spania, din Liga Națiunilor / Foto: Getty Images

Video Italia - Spania 1-2, în semifinalele Ligii Națiunilor. Ibericii sunt în finală, după un meci "nebun", cu două bare și un "roșu"

articol scris de Digi Sport
06.10.2021, 23:40
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Spania și-a luat revanșa în fața Italiei, la câteva luni după ce a fost învinsă în finala Euro 2020. Ibericii s-au impus cu 2-1 pe terenul italienilor, care merg în marea finală. Totodată, e prima înfrângere a "squadrei azzurra" după 37 de partide.

Italia - Spania 1-2, în semifinalele Nations League

În direct la Digi Sport, meciul a început cu un ritm incredibil, iar Oyarzabal a ratat prima șansă pentru spanioli în minutul 13. Peste doar 4 minute, tot Oyarzabal a fost la serviciu, iar Ferran Torres, la finalizare și Spania avea 1-0 pe San Siro.

Echipa lui Luis Enrique a continuat asaltul și a mai avut o ocazie imensă, când mingea a lovit și bara după ce a fost deviată de Donnaruma, dar portarul a fost însă salvat de Bonucci. Italienii au dat o replică la fel de puternică și au nimerit și ei bara, după o minge deviată de portarul Simon la șutul lui Bernardeschi.

Italia - Spania 1-2. Record întrerupt al italienilor, după 37 de partide consecutive fără eșec

Squadra Azzurra a irosit apoi o șansă uriașă, când Insigne nu a nimerit ținta din mijlocul careului, cu toată poarta în față. Minutul 41 avea să schimbe complet aspectul jocului, după ce Bonuccci a primit al doilea cartonaș galben și astfel, italienii au rămas în 10 oameni.

Ca urmare, spaniolii au mai dat un gol chiar la ultima fază a primei reprize, tot prin Torres, din centrarea aceluiați Oyarzabal. În actul secund, Oyarzabal a trimis razant cu bara, iar apoi tot spaniolii au rata o ocazie imensă, în minutul 78, prin Alonso și Bryan Gyl, în aceeași fază.

Italia - Spania 1-2. În finală, Spania va întâlni învingătoarea dintre Franța și Belgia

Trupa lui Mancini a redus diferența în minutul 83, prin Pellegrini, după un contraatac plecat dintr-o greșeală a spaniolilor. Pe final, tot spaniolii au fost mai periculoși și au avut ultima șansă a meciului, însă nu s-a mai marcat, iar spaniolii merg în finală, unde vor întâlni învingătoarea dintre Franța și Belgia, meci care va fi joi, de la ora 21:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

Acest eșec a întrerupt seria-record a Italiei, de 37 de partide fără înfrâgere (1.168 de minute). Ultima dată când italienii au pierdut a fost în 10 septembrie 2018, cu Portugalia. De atunci, au bifat 28 de victorii și 9 remize.

LIVE VIDEO Italia - Spania 1-2, în reeditarea semifinalei Campionatului European:

Min. 85: Ocazie mare Spania. Oyarzabal îi pasează lui Marcos Alonso, care driblează scurt și centrează pe jos, în fața porții, dar Bastoni respinge din fața lui Sergi Roberto.

Min. 83: Gol Italia! Pino greșește, iar Chiesa scapă pe contraatac, cu portarul în față, îi pasează lui Pellegrini, care înscrie.

Min. 78: Ocazie mare Spania. Pino are o acțiune superbă, trece de Bastoni și pasează pentru Alonso, care șutează, dar Donnarumma boxează, faza continuă, iar Bryan Gyl șutează în blocajul lui Chiellini.

Min. 63: Ocazie Spania. Pino trece de Emerson în careu și centrează pentru Oyarzabal, care trimite cu capul pe lângă rădăcina barei.

Min. 61: Bară Italia. Chiesa pătrunde pe dreapta și șutează în bară, dar arbitrul a arătat offside.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Min. 45+2: La pauză, Italia - Spania 0-2.

Min. 45+2 Gol Spania. Oyarzabal centrează din nou perfect pentru Farran Torres, care reușește dubla.

Min. 41: Bonucci primește al al doilea cartonaș galben după ce îl lovește cu cotul pe Busquets și este, automat, eliminat.

Min. 35: Ocazie uriașă Italia. Emerson îi pasează lui Insinge în careu, dar micuțul atacant șutează pe lângă poartă, din poziție ideală.

Min. 34: Bară Italia. Jorginho îl lansează pe Bernardeshi, care pătrunde pe stânga și șutează la colțul scurt, dar Unai Simon respinge în bară.

Min. 19: Bară Spania. Oyarzabal șutează în blocajul lui Jorginho, mingea sare la Busquets, are trage din afara careului, dar tot în blocaj, însă faza continuă, iar Alonso șutează tare, Donnarumma deviază în bară, iar Bonucci degajează.

Min. 17: Gol Spania. Oyarzabal centrează de pe stânga în careu, iar Ferran Torres finalizează cu tibia.

Min. 13: Ocazie Spania. Sarabia pasează în spate, pentru Oyarzabal, care șutează în blocaj.

Min. 1: Începe meciul.

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Bastoni, Emerson - Barella, Jorginho, Verratti - Chiesa, Bernardeschi, Insigne
Rezerve: Sirigi, Meret, Chiellini, Calabria, Locatelli, Pellagrini, Raspadori, Berardi, Dimarco, Acerbi, Cristante, Kean
Selecționer: Roberto Mancini

Spania: Simon - Azpilicueta, Laporte, Torres, Alonso - Koke, Busquets, Gavi - Sarabia, Torres, Oyarzabal
Rezerve: De Gea, Sanchez, Inigo Martinez, Bryan Gyl, Pino, Sergi Roberto, Eric Garcia, Reguilon, Pedro Porro, Rodri, Fornals, Merino
Selecționer: Luis Enrique


Știrea inițială:

Meciul reprezintă reeditarea semifinalei Campionatului European din 2020. Atunci, selecționata Italiei reușea să învingă la loviturile de departajare cu 4-2, după ce în cele 120 de minute scorul rămăsese 1-1.

Italienii au avantajul faptului că joacă pe teren propriu, mai exact pe San Siro, stadionul împărțit de Inter Milano, respectiv AC Milan. În cealaltă semifinală, disputată joi, Belgia va juca împotriva Franței.

Spania s-a calificat în Final 4-ul competiției după ce a câștigat grupa 4, prin "corecția" aplicată Germaniei, 6-0. În tabăra adversă, Italia a terminat pe primul loc în grupa 1, la un punct peste Olanda. 

Italia - Spania, 21:45, LIVE VIDEO pe Digi Sport 1. Echipele probabile: 

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson - Barella, Jorginho, Verratti - Chiesa, Raspadori, Insigne

Spania: Simon - Azpilicueta, Laporte, P. Torres, Reguilon - Koke, Busquets, Fornals - F. Torres, Oyarzabal, Sarabia

Etichete: italia - spania , uefa nations league , liga natiunilor


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară a aflat că iubitul o înșală și a pus la punct un plan sinistru de răzbunare. S-a dat de gol povestind totul în jurnal

O profesoară de școală primară din Marea Britanie a pledat vinovată la mijlocul procesului în care era judecată pentru uciderea iubitului ei și a recunoscut că l-a atras în dormitor cu o partidă de sex, l-a legat de pat și l-a înjunghiat în gât, după care i-a îngropat cadavrul în grădina din spatele casei.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Video&Foto Un fotbalist de la CFR a intrat pe internet și l-a înjurat pe David Miculescu! Cei de la FCSB s-au răzbunat în autocar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Marius Măldărășanu, întrebat direct: ”Sunteți pregătit s-o antrenați pe Rapid?”

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

Fanii lui Tottenham au răbufnit după eșecul cu Arsenal! Îl cer pe Drăgușin în primul 11: ”E cel mai bun”

Antrenorul lui Trabzonspor a făcut anunțul despre transferul lui Denis Drăguș

Citeşte şi

MERCATO 2022 | Toate transferurile verii sunt AICI!

MERCATO în Europa | Toate transferurile din vara lui 2020 sunt AICI. Juventus l-a luat pe Federico Chiesa de la Fiorentina

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”