Emblema Federației Ruse de Fotbal / Foto: Profimedia

Foto Lovitură de teatru! Rusia ar putea juca în barajul pentru CM 2022. Ce apare pe site-ul FIFA

articol scris de Digi Sport
07.03.2022, 14:49
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

În urmă cu mai mult de o săptămână, FIFA și UEFA au decis să suspende pe termen nedeterminat toate echipele din Rusia, inclusiv naționala, din toate competițiile internaționale, însă un jurnalist polonez a descoperit un amănunt care ar putea da de gol intențiile forului mondial.

Potrivit lui Przemek Langier, FIFA doar a amânat meciul de baraj pentru calificarea la CM 2022 dintre Rusia și Polonia, în speranța că războiul din Ucraina se va încheia în curând, iar reprezentativa Rusiei va fi reprimită în competiții. Pe site-ul oficial al forului mondial, în dreptul partidei dintre cele două selecționate apare mențiunea ”data urmează să fie stabilită”, în timp ce pe site-ul UEFA duelul Leipzig - Spartak Moscova este clar anulat.

FIFA ar putea reprimi naționala Rusiei în barajul de calificare la CM 2022

Pe site-ul UEFA, în dreptul meciului Leipzig - Spartak Moscova (n.r.- din optimile Europa League) scrie anulat. Dar pe site-ul FIFA, în ciuda comunicatului despre suspendarea Rusiei din toate competițiile, partida Rusia - Polonia (n.r.- din barajul pentru CM 2022) este amânată, cu mențiunea TBD (to be determined/data urmează să fie stabilită). Asta înseamnă suspendarea Rusiei”, a scris pe contul său de Twitter jurnalistul polonez Przemek Langier.

Polonezul susține că FIFA speră ca operațiunea militară din Ucraina să se termine în curând, iar barajul dintre Rusia și Polonia să fie reprogramat în vară, la fel ca duelul dintre Ucraina și Scoția, care ar fi trebuit să se dispute pe 24 martie 2022.

Federaţia Rusă de Fotbal (RFU) a anunţat că va sesiza Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) după decizia FIFA şi UEFA de a exclude echipele ruseşti din cadrul competiţiilor internaţionale, din cauza agresiunii armate a Rusiei împotriva Ucrianei.

"Vrem reprimirea echipelor noastre în toate competiţiile şi turneele, inclusiv cel de calificare la CM 2022 din Qatar. Vom solicita TAS analizarea acestei situaţii în regim de urgenţă'', a indicat RFU.

Rușii vor să-și înființeze propria competiție după ce FIFA și UEFA i-au exclus! Roman Abramovich ar urma să o finanțeze

Între timp, Roman Abramovich ar urma să înființeze o nouă competiție, după ce Rusia și Belarus au fost excluse din întrecerile internaționale din cauza războiului din Ucraina.

Liga Continentală de Fotbal ar urma să se numească noua competiție pusă la cale de miliardarul rus. Cluburi din Rusia, China, Serbia, Israel și Bulgaria sunt așteptate de Abramovich în Liga Continentală de Fotbal. De asemenea, echipe din Belarus, Kazakhstan și Finlanda ar putea participa la noua întrecere intercluburi. Practic doar formații din țări agreate de Rusia vor fi invitate.

Noul campionat de fotbal va fi sponsorizat de antreprenori ruși, dar și de către alți oameni de afaceri din alte state, mai notează sursa citată.

Etichete: fifa , uefa , excludere rusia , rusia cm 2022 , baraj rusia polonia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Șefii Rapidului au reacționat, după gestul făcut de Săpunaru în fața lui Lobonț

Federația a intervenit, după meciul în care nu s-au tras șuturi la poartă și ambele echipe și-au îndeplinit obiectivele

Exclusiv Gigi Becali s-a hotărât: jucătorul care-i va lua locul lui Florinel Coman: ”N-ați văzut?”

Record absolut! La 38 de ani și 234 de zile a intrat în istorie

Citeşte şi

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Comisia UEFA a votat pentru creșterea numărului de jucători din loturile pentru EURO! Ce urmează + Există trei variante

PEROZPovestea unei femei care are 22 de copii, la 26 de ani. Imaginile cu prichindeii au făcut furori pe internet: „Ce familie frumoasă!”

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Sore, zile pline în costum de baie, pe plaja din Maldive. O săptămână de bronz și relaxare, în care a gustat din toate bucuriile vieții

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Sore, zile pline în costum de baie, pe plaja din Maldive. O săptămână de bronz și relaxare, în care a gustat din toate bucuriile vieții

Digi World

"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total întâmplător, în locuința lor

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă