Mircea Lucescu la Dinamo Kiev / Foto: Profimedia

Mircea Lucescu a spart gheața. Prima victorie pentru Dinamo Kiev de la reluarea campionatului în Ucraina

articol scris de Digi Sport
11.09.2022, 19:27
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Mircea Lucescu (77 de ani) a bifat prima victorie cu Dinamo Kiev, după ce campionatul de fotbal a fost reluat în Ucraina, în ciuda situației tensionate cu Rusia.

Dinamo Kiev a învins-o în etapa a patra din campionatul Ucrainei pe Karpaty Lvov, la limită, scor 1-0.

Prima victorie a sezonului pentru Mircea Lucescu în Ucraina

Unicul gol al partidei dintre Dinamo Kiev și Karpaty Lvov a fost reușit în prima repriză și a fost semnat de către Buyalski, în minutul 32, din pasa lui Tsygankov.

Astfel, gruparea antrenată de Mircea Lucescu a bifat prima victorie de la reluarea campionatului de fotbal din Ucraina.

În urma succesului de pe teren propriu cu cei de la Lvov, Dinamo Kiev a urcat pe locul 10 în clasament, unde a acumulat primele trei puncte în ierarhie. Adversara din această etapă ocupă locul 14 ierarhie, cu un singur punct din trei jocuri disputate.

Dinamo Kiev are un meci mai puțin disputat în acest sezon. Partida din prima etapă cu Inhulets a fost amânată, întrucât trupa lui Mircea Lucescu se lupta atunci pentru un loc în grupele UEFA Champions League.

Clasament Ucraina

Clasament Ucraina / Foto: Flashscore

În runda trecută, Dinamo Kiev a pierdut în fața celor de la Zorya, scor 2-3, în etapa a treia din prima ligă ucraineană.

Mircea Lucescu, despre situația dificilă de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu susține că elevii săi sunt foarte perturbați în prezent din cauza situațiie tensionate dintre Ucraina și Rusia, iar acest aspect afectează și rezultatele echipei. Cu toate acestea, românul speră că lucrurile vor sta altfel, joi, în Europa League, contra celor de la Fenerbahce.

La începutul sezonului am jucat 21 de partide de verificare, 18 victorii, trei egaluri, încrederea era mare. Acum, prioritatea băieților e ce se întâmplă cu familia, cu școala copiilor... Așa mi se pare. Fizic stăm bine, dar se vede că mintea e obosită.

Un joc plin de nervi, de precipitare. Fără atenție, fără concentrare, am vrut să ajungem prea repede în careu și am făcut atâtea greșeli. Le-am atras atenția jucătorilor înainte că trecem prin clipe foarte dificile. Plus accidentările lui Tsigankov, a lui Popov.

Mă supără lucruri care nu apar în fotbalul european, multe simulări, multe întreruperi, multe discuții între arbitru și jucători, ce nu fac decât să întrerupă continuitatea, ritmul partidei. Arbitrii trebuie să judece mult mai repede, să dea mai iute drumul la meci, pentru că altfel se joacă foarte puțin. Au început să le explice jucătorilor fiecare fază și echipele care se apără profită mult.

E o perioadă dificilă, din care trebuie să ieșim cu multă atenție, calm și înțelegere. Ne așteaptă joi un meci mult mai important, cu Fenerbahce. În campionat se mai pot recupera puncte, dar în Europa League suntem obligați să jucăm bine”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit sport.ua.

La finalul partidei cu Dnipro-1, primul meci disputat de Dinamo Kiev în campionatul din Ucraina, Lucescu a lăsat să se înțeleagă că este gata să renunțe la postul de antrenor principal al lui Dinamo Kiev: ”Ar putea fi ultimul meu meci la Dinamo Kiev. Vorbesc foarte serios!”, a spus atunci ”Il Luce”.

Etichete: rusia , mircea lucescu , ucraina , dinamo kiev , campionatul ucrainei , karpaty lvov , victorie mircea luescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Exclusiv ”Îl doriți pe Mircea Lucescu la Rapid?”. Victor Angelescu a dat răspunsul imediat

Exclusiv ”Șucu insistă”. Rapid pregătește marea lovitură a verii: Mircea Lucescu

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă