Philippe Coutinho, mijlocașul celor de la FC Barcelona / Foto: Getty Images

”Acord total!” Primul jucător care o va părăsi pe Barcelona. Ce sumă vor încasa catalanii

articol scris de Digi Sport
11.05.2022, 21:46
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Philippe Coutinho (29 de ani), împrumutat de Barcelona la Aston Villa în acest sezon, s-a înțeles cu gruparea din Premier League și va fi transferat definitiv în vară.

Coutinho va fi transferat definitiv de Aston Villa de la Barcelona

Jurnalistul Fabrizio Romano, specialist pe piața transferurilor, este cel care a făcut anunțul. Italianul a dezvăluit că Barcelona și Aston Villa s-au înțeles asupra sumei de transfer, 20 de milioane de euro, iar jucătorul și-a dat acordul să rămână în Anglia, mai ales datorită lui Steven Gerrard, antrenorul formației din Birmingham.

Suma cu care Barcelona îl vinde pe Philippe Coutinho este cu 115 milioane de euro mai mică decât cea pe care catalanii i-au plătit-o lui Liverpool pentru a-l transfera pe brazilian, în ianuarie 2018, pierdere la care se adaugă și salariul plătit fotbalistului, care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor pe ”Camp Nou”.

În ciuda diferenței imense, Barcelona a vrut să-l cedeze definitiv pe Philippe Coutinho în această vară, cu un an înaintea expirării contractului, pentru a ”scăpa” de salariul brazilianului, care s-ar ridica la 8 milioane de euro.

Sunt foarte fericit. A fost una dintre dorințele mele, să mă întorc să joc aici în Anglia și să evoluez din nou în Premier League. Am această oportunitate și sunt foarte fericit.

L-am admirat mereu (n.r pe Steven Gerrard). A fost o onoare să fac parte din cariera lui de jucător, iar acum, ca antrenor, mă simt și mai onorat”, a declarat Coutinho, în urmă cu ceva timp.

  • 16 meciuri, 4 goluri și 3 assist-uri a reușit Coutinho în tricoul celor de la Aston Villa.
  • 20 de milioane de euro este cota de piață a lui Philippe Coutinho, potrivit Transfermarkt.

Reconstrucție totală la Barcelona! Cine sunt fotbaliștii la care renunță Xavi

După Coutinho, pentru a putea aduce sub comanda sa pe cine dorește, Xavi va trebui să renunțe la mai mulți jucători, iar Marca a aflat despre cine este vorba. Concret, nume precum Neto, Clement Lenglet, Sergino Dest, Oscar Mingueza, Samuel Umtiti, Frenkie de Jong, Riqui Puig, Memphis Depay și Martin Braithwaite vor fi scoși la vânzare la finalul acestui sezon.

Totodată, Barcelona se va despărți și de Adama Traore și Luuk de Jong, fotbaliști cărora le expiră împrumutul și pe care Xavi nu vrea să îi păstreze. Tot la capitolul plecări poate fi inclus și Antoine Griezmann, care evoluează sub formă de împrumut în acest moment pentru Altetico Madrid, dar care poate rămâne sub comanda lui Diego Simeone și din sezonul viitor, după un transfer definitiv.

Etichete: barcelona , philippe coutinho , transfer coutinho , coutinho aston villa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

Exclusiv Erori grave de arbitraj la Universitatea Craiova - FCSB! Marius Avram a dat verdictul: "Îmi pare rău de Vidican!"

Costel Gâlcă a transmis un mesaj clar după ce a învins-o pe FCSB

Citeşte şi

A plecat pe ușa din spate din România, iar acum e dorit de revelația sezonului în Europa!

Adio, Barcelona!? Cine e jucătorul pe care Xavi "nu îl mai bagă deloc în seamă"

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”