Andrei Rațiu și Vinicius Junior / Foto: Profimedia

Andrei Rațiu, inclus de spanioli într-un TOP în care este depășit doar de Vinicius

articol scris de Digi Sport
08.11.2023, 12:09
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Andrei Rațiu a fost integralist în remiza obținută de Rayo Vallecano, 0-0 pe terenul lui Real Madrid în etapa a 12-a de La Liga. 

Românul o prestație foarte bună, chiar dacă a trebuit să aibă grijă de unul dintre cei mai periculoși jucători de atac din lume, Vinicius Junior. Cei doi au fost protagoniștii unui sprint, iar aceștia au atins cea mai mare viteză din campionatul spaniol. 

Andrei Rațiu, depășit doar de Vinicius Junior în topul celor mai rapizi jucători din La Liga

În meciul cu Real din La Liga, madrilenii au scăpat într-o situație foarte bună de a marca. După un corner al lui Rayo Vallecano, ”Galacticii” au recuperat mingea și au plecat pe contraatac, unde Vinicius Junior a fost lansat de către Dani Carvajal. Rămas ultimul om în apărarea echipei sale, Andrei Rațiu și-a arătat viteza, după a reușit să se țină după atacantul brazilian și să câștige prim planul. De menționat este însă, faptul că Rațiu a avut un oarecare avantaj de distanță în sprint.

Astfel, românul a atins o viteză de 35,6 km pe oră, în timp ce Vinicius a înregistrat 36 km pe oră. La Liga chiar a distribuit o fotografie cu cei doi pe platforma X, unde a scris că aceștia sunt cei mai rapizi jucători din campionatul spaniol.

Andrei Rațiu, lăudat de presa din Spania după prestația cu Real Madrid

După prestația din meciul cu Real Madrid, jurnaliștii de la Marca au notat că Andrei Rațiu, aflat la debutul său în primul eșalon al fotbalului spaniol, a reușit să blocheze toate atacurile încercate de Vinicius Junior în flancul drept al celor de la Rayo Vallecano. Mai mult, ziariștii iberici au subliniat că fundașul român a reușit să-și arate tot potențialul în partida jucată pe Santiago Bernabeu.

”Debutul în prima divizie și confruntarea cu Vinicius reprezintă o provocare majoră. Dar să o rezolvi așa cum a făcut-o Rațiu este de remarcat. Remarcabil. Fundașul român a avut una dintre acele nopți pe care le păstrezi în memorie pentru totdeauna. Rațiu a fost cel mai rapid jucător din divizia secundă la Huesca în sezonul trecut, iar pe Bernabéu și-a arătat tot potențialul.

Duelul (n.r. dintre Andrei Rațiu și Vinicius) a fost frenetic pe tot parcursul meciului, iar fundașul lui Rayo a rezistat atacurilor unui Vinicius care a încercat totul, dar nu l-a putut depăși”, au scris spaniolii despre Rațiu. 

Etichete: real madrid , rayo vallecano , vinicius junior , andrei ratiu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali, sfătuit să ”forțeze” transferul lui Alex Chipciu. ”FCSB ar avea cea mai bună apărare din România”

Adio, EURO! Și-a rupt piciorul cu o lună înainte de turneul final

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani de zile la rândul, pe internet

Citeşte şi

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Decizia lui Carlo Ancelotti care i-a scindat pe fanii lui Real Madrid: ”Nu m-aș supăra dacă ar scuipa pe contract”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Autorizațiile de construire pot fi anulate ușor, la ce trebuie să fii atent. Exemplul din București, valabil în toată România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”