El Gran Derbi este numit meciul direct pe care îl joacă an de an Betis şi FC Sevilla

Video El Gran Derbi, meciul care de 104 ani paralizează Sevilla + Specialitatea casei pentru Messi

18.12.2019, 17:00
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Dacă în runda precedentă niciunul dintre granzii din LaLiga nu au reuşit să câştige, în etapa a 13-a a venit clipa răzbunării. Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid şi Valencia au obţinut izbânzi în afara oricărui dubiu.

Nu la fel de clar, dar o victorie extrem de importantă a obţinut şi Athletic Bilbao.

Ander Capa, Messi şi Luuk de Jong sunt remarcaţii etapei a 13-a, iar golurile lor pot fi urmărite in imaginile video de mai jos.

Athtletic Bilbao - Levante 2-1

Ander Capa, 27 de ani, a marcat cu un voleu extraordinar din afara careului. A fost o lovitură de colţ, respinsă de oaspeţi din apropierea porţii. Reuşita sa a fost decisivă şi a venit abia în minutul 88, după ce Iker Munian egalase în minutul 57. Sergio Postigo dăduse gol pentru oaspeţi în prelungirile primei reprize.

  • Capa a crescut la Bilbao, dar Athletic nu a avut ochi pentru el la vremea respectivă. Însă în 2018 a plătit trei milioane de euro celor de la Eibar pentru a-l transfera. N-a greşit pentru că Ander are o frecvenţă extraordinară a meciurilor jucate. În acest sezon nu a lipsit de la niciunul!

Barcelona - Celta Vigo 4-1

Messi a marcat din nou, cum altfel dacă nu prin specialitatea casei, lovitura liberă. A fost o execuţie extraordinară de la vreo 25 de metri, la care portarul Celtei nu a mai ajuns, deşi a avut vreme să se deplaseze spre colţul acoperit de zid. Execuţia a fost perfectă!

  • Messi tocmai a luat al 6-lea său Balon de Aur. Unic în fotbalul mondial.
  • Balonul de Aur este decernat din 1956, de către publicaţia France Football. Până în 1995 au fost premiaţi doar jucători europeni. Între 2010 şi 2015, France Football şi FIFA au avut un acord prin care premiul era acordat în comun de cele două organisme.

Betis -Sevilla 1-2

Luuk de Jong, 29 de ani, a decis scorul final din El Gran Derbi, aşa cum sunt cunoscute meciurile jucate de cele două mari rivale din Sevilla.

A primit o pasă excelentă printre apărătorii adverşi, De Jong a preluat balonul şi a şutat ca din tun, sub transversală.

Până la urmă scorul a fost conform cu ce s-a întâmplat pe teren. Lucas Campos deschisese scorul în minutul 13 pentru oaspeţi, iar Lorenzo Jesus Moron Garcia a egalat în minutul 45.

  • De Graafschap, Twente, Borussia Monchengladbach, Newcastle şi PSV Eindhonven sunt echipele la care a mai evoluat Luuk de Jong în carieră.

Ce reprezintă El Gran Derbi

Jocul dintre cele două echipe paralizează Sevilla în ziua disputării. pentru că rivalitatea dintre cele două grupări este imensă. FC Sevilla a fost înfiinţată în 1890. În 1907, în oraş a apărut un club nou, Sevilla Balompie. Ulterior, în cadrul clubului FC Sevilla s-a produs o sciziune, iar noua formaţiune a fuzionat în 1914 cu al doilea club din Sevilla, iar noua grupare a luat numele Real Betis Balompie.

Pe 8 octombrie 1915 a avut loc primul El Gran Derbi, câştigat de FC Sevilla cu 4-3.

  • Imaginile video au fost oferite de Clear Men, partener oficial LaLiga

Etichete: messi , luuk de jong , meciuri laliga , ander capa , golurile etapei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Chelsea e gata să facă transferul verii! Îl vrea pe starul de 117.500.000€

Exclusiv Baiaram e OUT! Țara surpriză în care e trimis la tratament fotbalistul Craiovei

"Pleci de la FCSB?" Ce răspuns a dat Risto Radunovic în presa din Muntenegru

Citeşte şi

Galerie Foto Messi a făcut show! Balonul de Aur a dus-o pe Inter Miami pe primul loc

Dezvăluirile făcute în L'Equipe despre Neymar, la 8 luni de la plecare: ”Messi măcar te saluta!”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură