Alexandru Mitriță / Foto: Sport Pictures

Așteptat înapoi la Craiova, Alexandru Mitriță a luat decizia! Unde va juca în sezonul următor

articol scris de Digi Sport
22.07.2021, 19:23
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Alexandru Mitriță (26 de ani) va continua la formația Al Ahli, din Arabia Saudită, astfel că o revenire la Universitatea Craiova pare imposibilă în acest moment.

Alexandru Mitriță continuă la Al Ahli, sub formă de împrumut

În perioada recentă, au apărut informații potrivit cărora Mihai Rotaru, patronul celor de la Universitatea Craiova, ar încerca să-l convingă pe internaționalul român să rămână în Bănie, însă viitorul lui Mitriță pare să fie legat tot de Al Ahli.

Aflat sub contract cu New York City FC, Mitriță a fost împrumutat la Al Ahli în octombrie 2020, când fotbalistul invoca nevoia de a fi mai aproape de familie în timpul pandemiei de coronavirus. La cererea antrenorului Besnik Hasi, formația din Arabia Saudită a decis să îl păstreze pe român și pentru prima parte a noului sezon, tot sub formă de împrumut, până în ianuarie 2022, anunță jurnaliștii de la Dawri Plus, care citează ziarul Al-Riyadia.

La momentul în care Mitriță a fost cedat la Al Ahli, New York City preciza că formația saudită are și opțiunea de a-l transfera definitiv, astfel că această variantă rămâne valabilă până la finalul împrumutului, în luna ianuarie a anului viitor.

În cele 30 de meciuri strânse la Al Ahli, Mitriță a strâns patru goluri și cinci pase decisive. La New York City, în MLS, randamentul a fost superior, cu 18 reușite și șapte assist-uri în 49 de jocuri.

Alexandru Mitriță, în tricoul lui Al Ahli / Foto: Profimedia

De ce a plecat Alexandru Mitriță de la New York City FC

Directorul sportiv al clubului New York City FC, David Lee, spunea, la momentul plecării lui Mitriță, că fotbalistul și-a pus familia pe primul plan și nimeni nu l-a criticat pentru acest lucru:

"Nu puteam să ignorăm problema lui Mitri, e o chestiune de familie.

Am încercat să găsim o variantă de mijloc, dar nu s-a putut. Unele lucruri sunt mai importante decât fotbalul, iar el a vrut să fie alături de familie și soție la nașterea primului său copil. E normal să fie un lucru mai important decât fotbalul.

Nu ne gândeam la o asemenea mutare, nu era ceva plănuit. Astfel am reușit să-l aducem pe Mitri mai aproape de familia lui, iar pretențiile financiare ale clubului au fost de asemenea îndeplinite. 2020 a fost un foarte greu, dar sunt sigur că echipa se va descurca în continuare", a spus David Lee.

Etichete: universitatea craiova , arabia saudita , al-ahli , alexandru mitrita , new york city fc


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

E gata să plece din Superliga și negociază cu o echipă din Liga 3

Mihai Rotaru, în culmea fericirii după succesul cu Rapid: ”Te iubesc, dar nu ca pe o victorie în minutul 90”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă