Enes Sali, jucătorul Farului, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1 / Foto: captură YouYube @Farul Constanța TV

Cum a trăit tatăl lui Enes Sali golul istoric al puștiului de la Farul: ”Eram puțin supărat pentru că nu a dat pasă”

articol scris de Digi Sport
15.09.2021, 11:20
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din Liga 1, reuşind să puncteze la vârsta de 15 ani, 6 luni şi 21 de zile, în partida Farul Constanța - Academica Clinceni 5-0.

Puștiul-minune al lui Gică Hagi a scris istorie sub ochii tatălui său, care inițial a fost supărat că nu Enes nu a pasat unui coleg la faza golului. La finalul meciului însă, după ce și-a dat seama ce performanță a reușit fiul său, Engi Sali nu și-a mai putut stăpâni lacrimile de emoție.

Cum a trăit tatăl lui Enes Sali golul istoric al jucătorului de la Farul: ”Eram puțin supărat pentru că nu a dat pasă

Am fost pe stadion, eram puțin supărat pentru că nu a dat pasă la faza golului, dar ăsta este Enes, i-a dat Dumnezeu acest dar de a fi imprevizibil când are mingea la picior.

Am plâns de bucurie după meci, am revăzut împreună cu băiatul încă o dată a doua repriză, iar eu i-am transmis că `de abia de acum începe greul, pentru că lumea o să vrea să dai și mai mult pe teren`”, a declarat Engi Sali, tatăl puștiului de la Farul Constanța, pentru playsport.ro.

Născut în Toronto, Enes Sali a fost junior la FC Barcelona înainte de a ajunge la Academia lui Gică Hagi. Tatăl fotbalistului a dezvăluit că odată ce a fost acceptat de ”Rege”, toată familia și-a făcut bagajele și a plecat din Canada fără să se mai uite în urmă pentru a fi alături de Enes, la Constanța.

Noi suntem turci din Constanța, eu am plecat din țară după ce m-am căsătorit. Soția mea este tot turcoaică din Canada, iar părinții ei erau stabiliți de mai bine de 30 de ani la Toronto. Bineînțeles că știam de Academia lui Gică Hagi, însă nu ne gândeam că poate fi la acest nivel.

Eram sceptic în primă fază, dar apoi mi-a spus un prieten cu care am copilărit că, dacă este pe mâna lui Hagi, va fi pe mâini bune. Am trimis video-uri, le-a plăcut de el și așa am lăsat și noi tot în Canada și ne-am întors în Constanța”, a mai spus tatăl lui Enes Sali.

  • 10 mii de euro este cota de piață a lui Enes Sali, potrivit Transfermarkt.

Enes Sali vrea Champions League și Balonul de Aur

"A fost o experienţă foarte frumoasă când am intrat pe teren... m-au susţinut şi suporterii aşa că am intrat cu curaj. Ştiam că o să dau gol. Mie îmi place cel mai mult să driblez şi mă bucur că am reuşit să dau gol în această manieră. Colegii m-au felicitat după meci în vestiar, m-am simţit foarte bine.

Peste 5-10 ani mă văd într-un campionat foarte puternic, jucând la un nivel foarte mare. Marile mele visuri sunt să câştig Champions League şi un trofeu cu echipa naţională, iar la nivel individual să câştig Balonul de Aur", a spus Sali într-un interviu publicat pe pagina oficială de YouTube a clubului constănţean.

Enes Sali a marcat ultimul gol al meciului Farul Constanța - Academica Clinceni 5-0. Tânărul a luat o acțiune pe cont propriu, a driblat toți adversarii care i-au stat în cale și a lobat mingea peste portarul ilfovenilor, apoi s-a dus ”glonț” la Gică Hagi și l-a îmbrățișat.

VIDEO Golul lui Enes Sali din meciul Farul - Academica 5-0

Etichete: cel mai tanar marcator liga 1 , enes sali , farul - academica clinceni , engi sali , tata enes sali


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

Exclusiv Pe urmele lui Liverpool! Dan Petrescu a ordonat, Ioan Varga a executat. Investiție de 100.000 de euro

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Se știu deja 16 echipe calificate direct în ”noile grupe” din UEFA Champions League! Ce o așteaptă pe FCSB în preliminarii

Remiza cu ”U” Cluj i-a ”pus capac”! Un fan dinamovist și-a spart televizorul: ”Încă se poate uita la emisiune”

Gigi Becali n-a stat deloc pe gânduri: plăți de 25 de milioane de euro!

Video Exclusiv ”E teribil. Inimaginabil”. Florin Prunea i-a făcut ”praf” în direct la TV, după ”U” Cluj - Dinamo 3-3

Citeşte şi

Enes Sali a marcat primul său gol în America

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Au speriat-o de moarte: ce a pățit Iga Swiatek după ce a învins-o pe bielorusa Sabalenka, salvând trei mingi de meci VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”