Scandal înainte de FCSB - CFR

Foto Exclusiv Clujenii au negat, dar avem documentele prin care CFR cere sancționarea FCSB cu 3 puncte

23.04.2018, 17:39
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Lupta la titlu dintre FCSB și CFR a depășit suprafața terenului. Clubul din Gruia a depus un memoriu la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, prin care cere depunctarea roș-albaștrilor cu 3 puncte, dar și suspendarea lui Gigi Becali de la 6 la 12 luni, cu o penalitate de 300.000 de lei.

Mai jos, puteți vedea declarațiile incriminate de CFR, dar și documentele trimise de ardeleni la FRF, chiar dacă aceștia au susținut prin vocea lui Bogdan Mara că nu au cerut oficial sancționarea rivalilor. 

Galerie Foto

”Acolo e prietenie. A venit Zamfir care are legături cu tot felul de arbitri cu care a făcut tot felul de lucruri în trecut. Chiar dacă nu mai facem acum, dar numai când îi arată degetul... ”`Stai puțin că noi am lucrat împreună`. Ei au avut niște prietenii vechi cu arbitrajele.

Dacă unul a luat 30.000 - 50.000 șpagă și acum nu mai ia, e curat. Dar el a luat pe vremuri de la CFR și acum când arbitrează... Eu am spus ipotetic. Nu știu pe care. Cu siguranță s-au întâlnit lucrurile astea pe vremuri. Nu putem spune concret, dar s-a întâmplat. Oamenii care au lucrat cu ei nu mai fac acum corupție, că fac pușcărie, dar dacă au luat pe vremuri...

A fost un jucător francez care a declarat, a spus ce s-a întâmplat. Eu am spus ce a spus jucătorul francez, că a făcut 11 metri atunci. Așa a spus omul. Eu mai spun ce mi-au spus mie oamenii de la Universitatea Cluj, Băi, veniți cu banii, cu valiza, cu 1,7 milioane, că avem ofertă de la CFR. Eu am spus ce mi-au spus, adevărul, nu minciună, nu inventez.

Pe mine m-au prins cu valiza, că nu m-am ascuns. Eu dădeam ca să se joace corect, să nu se fure. Acum nu mai are curaj să iasă. Sunt sigur 100% că nu se mai face cu arbitraje, cu mită. Corupție sigur nu mai există în fotbal, dar temerea mea este să nu mai existe reminișcențe din trecut”, au fost declarațiile lui Gigi Becali la Digi Sport.

Replica lui Gigi Becali a venit cu două zile în urmă: "E vorba de imaginea fotbalului. Pe mine m-au chemat, pentru că am spus că trebuia să avem mai multe puncte în clasament. Că i-am acuzat că au fost ajutaţi de arbitri. Nu are nicio legătură declaraţiile xenofobe. Mă acuză că am stricat imaginea fotbalulului. Că am spus că noi trebuia să avem două puncte în plus, iar ei opt în minus.

Pe Petrescu l-am sunat pentru că a zis în conferinţă că dacă sunt bărbat să-l sun pe el direct. Şi asta am făcut. Ce, suntem în război? Cei de la CFR inventează lucruri. Ce regulament spune că nu am voie să vorbesc cu oamenii? Şi Petrescu l-a contactat pe Dică. S-au salutat chiar în ziua meciului. Nu ai voie să faci aranjamente, dar să vorbeşti cu omul, da. Mi-a spus că nu înjură arbitrii, ci doar îi ceartă.", a declarat Gigi Becali, în direct la Digi Sport Matinal.

Clujenii susțin că declarațiile se încadrează la articolul 52.5 din Regulamentul Disciplinar care prevede următoarele:

"Declaraţiile făcute de persoanele care sunt de natură să prejudicieze în mod imaginea fotbalului cum ar fi, dar fără a se limita la: corectitudinea desfăşurării jocurilor de fotbal, cele privind prestaţia arbitrilor, încălcarea unor prevederi regulamentare, activitatea unor persoane care intră sub incidenţa prezentului regulament, plata unor sume de bani pentru simularea partenerilor de competiţie sau altele asemenea care nu sunt dovedite, se sancţionează la prima abatere cu măsura suspendării de la 8 la 16 jocuri pentru jucători sau antrenori şi de la 6 la 12 luni pentru oficiali şi penalitate sportivă de la 5.000 de lei la 300.000 de lei, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa din categorie superioară", se arată în articolul menționat mai sus. 

Răzvan Burleanu e invitat la Digi Sport Special, joi, de la ora 21:00.

FCSB - CFR Cluj, din etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 1, se joacă duminică, 29 aprilie, la ora 20:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

Etichete: cfr , gigi becali , becali , 30 de gimnaste , fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Sepsi 1-1, ACUM, pe Digi Sport 1. Covăsnenii au încasat două cartonașe roșii!

Dramatic: PAOK a reușit remontada împotriva liderului și a aprins lupta pentru titlu!

Denis Alibec, drum liber către FCSB: a marcat, dar echipa sa a terminat ultima în Qatar și a retrogradat

Gigi Becali a spus că îl vrea la FCSB, iar agentul jucătorului a făcut anunțul

Citeşte şi

Exclusiv Siyabonga Ngezana a spus ce muzică s-a ascultat la petrecerea de titlu a FCSB-ului: ”Le știu pe toate”

FCSB, criticată după ce a cucerit titlul: ”Nu există, n-are nume! Sunt patru litere ale alfabetului!”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”