Dan Petrescu ar putea reveni la CFR Cluj

Video Exclusiv "Ei nu-și doresc să rămână Minteuan până la final". Dezvăluire în direct la Digi Sport: "Se vorbește zilnic cu Petrescu"

03.03.2019, 20:31
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

CFR Cluj - Sepsi | Zilele "secundului" Alin Minteuan pe banca celor de la CFR Cluj sunt numărate. Interimatul său va fi unul destul de scurt și ar putea chiar să nu prindă play-off-ul, iar Dan Petrescu este din nou aproape de ardeleni.

Prezent în studioul Fotbal Club, de la Digi Sport, Gabi Balint a dezvăluit care este de fapt situația din sânul campioanei și stadiul negocierilor cu Dan Petrescu.

"Eu îl înțeleg și e normal să își apere clubul. Poate și eu aș fi făcut la fel, să spui ce trebuie să audă spectatorii. Dar sigur au fost negocieri cu Dan Petrescu, ceea ce am discutat noi aici. Se încearcă și cu alții. Ei nu vor termina cu Minteuan, ei nu își doresc să rămână Minteuan până la final, clar, pentru că știu și ei că le trebuie o mână forte în vestiar, care să poată să țină vestiarul acela în care au fost niște probleme în ultimul timp.

Dan Petrescu e cel mai indicat în momentul acesta. Dar sunt niște probleme cu aducerea lui. E vorba și despre Gâlcă. Se așteaptă pentru că încă se vorbește cu Dan Petrescu. Chiar zilnic", a spus Gabi Balint la Digi Sport.

Înainte de startul meciului CFR Cluj - Sepsi, Bogdan Mara a subliniat faptul că secundul Alin Minteuan nu va părăsi echipa, deși contractul său expiră după meciul cu Sepsi, aşa cum Digi Sport a anunţat în exclusivitate.

"Antrenorul nostru e Alin Minteuan. Ne bucurăm că a debutat foarte bine, sperăm să lege victorii. Nu s-a pus niciodată problema. S-a scris că ba vine Gâlcă, ba vine Dan Petrescu. Noi am ales antrenorul și îl susținem. Au fost doar speculații. Avem un antrenor, vrem să-i oferim liniște și susținere. Atât timp cât vor fi rezulaltate, Alin Minteuan va fi antrenorul nostru", a spus Bogdan Mara înaintea startului meciului CFR Cluj - Sepsi.

Motivele pentru care negocierile cu Dan Petrescu au intrat în impas

Dan Petrescu a obținut titlul cu CFR Cluj în sezonul trecut, după care a semnat cu Guizhou Hengfeng. Între timp, chinezii au retrogradat în liga secundă, dar Petrescu a rămas pe banca lor. După plecarea sa de la CFR Cluj, a fost numit Edi Iordănescu, care a rezistat însă doar 3 meciuri, iar în locul său a fost adus Antonio Conceicao.

Portughezul a fost însă demis pe 18 februarie, după remiza cu Astra, 1-1, iar în locul său a rămas "secundul" Alin Minteuan. La momentul numirii sale, oficialii clujeni au spus că va rămâne până la finalul sezonului, însă Gabi Balint susține că nu va fi așa, iar Dan Petrescu este din ce în ce mai aproape de o revenire în Gruia.

După ce patronul Nelu Varga i-a acceptat lui Dan Petrescu condițiile, printre care și un salariu de 100.000 de euro pe lună, totul s-a blocat când au fost cerute garanţii şi pentru echipă, despre care nu se vorbise la început.

Pe lângă cei 400.000 de euro pe care i-ar lua până la finalul campionatului, primele de obiectiv sunt la fel de mari. 500.000 de euro ar fi recompensa pentru câştigarea titlului, un milion de euro pentru calificarea echipei în grupele Ligii Campionilor, ori 500.000 de euro pentru grupele Europa League.

La un calcul sumar, Dan Petrescu ar putea câştiga 1.900.000 de euro dacă şi-ar îndeplini toate obiectivele!

Problemele cu banii lichizi la CFR au apărut pe finalul anului. După ce echipa a ratat ambele cupe europene a devenit complicat să se plătească în jur de 500.000 de euro lunar doar pentru salarii fără să vină o sumă importantă şi din altă parte decât din drepturile TV din Liga 1. Neluţu Varga, patronul din umbră al echipei a transmis staff-ului că nu va mai plăti niciun ban în 2019 şi că echipa trebuie să se autofinanţeze. A făcut un împrumut de 500.000 de euro din care s-au plătit unele drepturi restante. Câtă vreme nici măcar Ţucudean, golgheterul Ligii 1 nu a fost vândut, aşa cum a cerut Varga, clubul va avea probleme din acest punct de vedere.

Dovezi în plus pentru posibila venire a lui Petrescu în această săptămână au fost şi transferurile lui Bud şi mai ales Boli şi Horj. După ce în iarnă s-au chinuit să scape de fotbalişti pentru a micşora salariile, acum au crescut din nou bugetul deoarece Petrescu a vrut să aibă soluţii la dispoziţie.

CFR Cluj riscă inclusiv falimentul dacă nu se califică în grupele cupelor europene

Pentru CFR Cluj, câştigarea campionatului şi accesul în grupele uneia dintre competiţiile europene sunt obligatorii pentru continuarea activităţii clubului. Dacă se ratează Europa, echipa poate intra chiar şi în faliment pentru că varianta insolvenţei, prin care s-a trecut deja, nu mai este plauzibilă. Pentru Neluţu Varga câştigarea titlului a însemnat oricum o pierdere foarte mare. Sau gruparea din Cluj ar trebui să schimbe radical politica, să renunţe la toţi jucătorii cu salarii mari şi să devină o echipă cu tineri, care să coste puţin.

Cheltuielile din acest an au rămas la fel de importante pentru Varga deoarece niciunul dintre jucătorii cu salarii în jurul a 20.000 de euro nu a plecat de la echipă. Nici măcar George Ţucudean, considerat cel mai bun fotbalist român al sezonului trecut nu a fost vândut, chiar dacă preţul cerut pe el, în jur de 3 milioane de euro, nu era unul exorbitant pentru un club din Franţa, unde s-a negociat.

Etichete: dan petrescu , antrenor cfr cluj , cfr cluj sepsi , alin minteuan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Cel mai surprinzător discurs din SuperLigă: ”Nu m-am bucurat la golurile noastre! Îmi vine să plâng”

Live Video&Score Liverpool - Tottenham 2-0, ACUM, pe DGS 1. Radu Drăgușin, rezervă / Chelsea - West Ham 5-0

Cea mai slabă apărare din istoria Premier League! 100 de goluri primite într-un singur sezon

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Citeşte şi

Dan Petrescu: ”Nu vrem să-l ținem aici!”. CFR așteaptă 7 milioane de euro

I-a spus ”NU” FCSB-ului și acum e gata să meargă la CFR! Dan Petrescu îl cere insistent

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”