Video FCSB nu a câştigat primul amical din Olanda, dar omul de 70 de milioane al lui Becali a convins

04.07.2018, 23:43
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

FCSB a terminat la egalitate primul meci amical disputat în Olanda, 1-1 cu FC Bruges, la capătul unei partide în care roş-albaştrii au convins doar în repriza a doua. Probabil că nu întâmplător, echipa lui Nicolae Dică a avut o prestaţie solidă abia după introducerea pe teren a lui Olimpiu Moruţan.

Mijlocaşul transferat de la FC Botoşani, căruia Gigi Becali i-a fixat o clauză de reziliere de 70 de milioane de euro, a avut o evoluţie foarte bună. Moruţan a intrat excelent în joc, şi-a asumat multe responsabilităţi la construcţie, a ratat o mare ocazie şi a scos penalty-ul pe care Florin Tănase l-a ratat în final, când putea aduce victoria vicecampioanei României.

Nu a fost un meci câştigat, aşa cum a cerut Becali, dar cu siguranţă finanţatorul FCSB are motive să fie mulţumit pentru ceea ce a arătat marele său pariu, pentru care a insistat mai multe luni.

VIDEO: Penalty-ul obţinut de Moruţan şi ratat de Florin Tănase (Sursa: YouTube/FCSB TV)

Folosit doar în repriza a doua a partidei contra campioanei Belgiei, Moruţan a arătat că, într-o perioadă scurtă, s-a integrat bine în linia de mijloc a roş-albaştrilor, iar prezenţa în preajma sa a lui Mihai Pintilii şi a unei alte noi achiziţii, albanezul Kamer Qaka, ambii jucători de profil defensiv în primul rând, îl eliberează de responsabilităţi în apărare şi îi permite să-şi folosească indiscutabilele calităţi la construcţie.

Astfel, după o primă repriză dezamăgitoare, FCSB a preluat controlul meciului şi a anulat rapid avantajul luat de Bruges încă din minutul 4. Teixeira a egalat, în urma unui corner, apoi elevii lui Dică au dominat clar şi au ratat ocazii importante de a trece în avantaj. Una dintre acestea i-a aparţinut lui Moruţan, al cărui şut puternic de la marginea careului a fost respins de portarul belgienilor, în minutul 67.

Gigi Becali e convins că Moruţan va fi unul dintre jucătorii care vor confirma în următorii ani şi de pe urma cărora va face profit, prin vânzarea lor în străinătate, pe sume importante.

"Asta e echipa pe care eu o programez ca, peste un an-doi, să se bată cu cele mai puternice forţe ale Europei. Man, Coman, Tănase, Moruţan. Ţineţi-i minte pe ăştia patru şi o să vedeţi peste doi ani", a spus Becali, la "Fotbal Club".

Moruţan va avea o nouă ocazie să se ridice la înălţimea aşteptărilor pe 7 iulie, atunci când FCSB va juca următorul amical al stagiului de pregătire din Olanda, cu Ajax Amsterdam, la Hattem.

Amicalele verii pentru FCSB

  1. Brașov

FCSB - CS Cornu 4-1 VIDEO
FCSB - CS Colțea 9-1 VIDEO

  1. Apeldoorn (Olanda)

– 4 iulie: FCSB- FC Bruges 1-1 VIDEO
– 7 iulie: FCSB - Ajax (20:00), Hattem
– 9 iulie: FCSB- PAOK Salonic (20:00), WWNA
– 13 iulie: FCSB – AL Gharafa (19:00), WWNA

Etichete: gigi becali , fcsb , bruges , morutan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Exclusiv Dinu Gheorghe, mesaj direct pentru Dan Șucu: ”Gigi Becali l-a avertizat”

Fotbaliștii de la FCSB îl așteaptă pe Gigi Becali la sărbătoarea de titlu: ”Ne-am bucura să fie alături de noi”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă