Gigi Becali, în loja stadionului din Ghencea / Foto: Sport Pictures

Gigi Becali, în culmea fericirii după decizia instanței privind palmaresul: "Suntem continuatoarea Stelei!"

articol scris de Digi Sport
28.06.2021, 18:26
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Instanța a decis că palmaresul Stelei, din 1947 până în 1998, să revină Clubului Sportiv al Armatei, iar din 2003 până în prezent, trofeele îi aparțin clubului condus de Gigi Becali.

Cum palmaresul Stelei din perioada 1998-2003 este "în aer", patronul FCSB-ului consideră că decizia instanței îl avantajează în războiul cu CSA, astfel nu mai este pasibil de plata celor 37 de milioane de euro solicitate de avocatul "militarilor", Florin Talpan, în urmă cu câțiva ani.

Gigi Becali, patronul FCSB-ului: "Palmaresul este la noi, suntem continuatoarea Stelei!"

Mai mult, Becali susține că prin decizia Tribunalului a devenit evident că FCSB este continuatoarea Stelei, chiar dacă palmaresul clubului, de la înființare până în 1998, a mers la CSA.

"Dacă ne-a dat nouă palmaresul din 2003, e al nostru. Palmaresul este palmares și din 2003 l-am preluat noi. Nu taie trofeele, nu au cum să împartă. Este benefic pentru noi. Dacă palmaresul este din 2003 la noi, e la noi, nu mai e la ei.

Ce despăgubiri să mai ceară? Dacă palmaresul este la noi din 2003 ce despăgubiri să mai ceară. Dacă din 1998 până în 2003 nu a fost la nimeni și din 2003 este la noi, ce mai vrei mai mult de atâta?

Mai bine nu se putea să se dea. Nu putea să dea că este al nostru dintotdeauna pentru că noi nu am avut societatea. De când am făcut casa, mobila este a noastră. Încă o dată. Dacă palmaresul este la noi din 2003, atunci este la noi.

Se deduce că noi suntem continuatoarea Stelei. Ce să vrem mai mult? Palmaresul a fost la CSA Steaua până în 1998, iar din 2003 este la noi. Ce să vreau mai mult?", a declarat Gigi Becali, pentru Fanatik.

Anunțul făcut de ”Asociația Salvați Steaua” după verdictul Curții de Apel în speța palmaresului

”Asociația Salvați Steaua” a anunțat că, de fapt, palmaresul din perioada 1948 - 1998 nu a fost obiectul speței, însă cu toate acestea Curtea de Apel a dat un astfel de verdict. De asemenea, organizația a transmis că va face recurs în perioada următoare.

Astăzi (n.r. luni), după îndelungi așteptări, avem soluția pronunțată de instanța de apel în privința palmaresul. Recunoaștem că nu concordă cu susținerile noastre întru totul, dar nu ne recunoaștem învinși.

Instanța a decis să admită în parte apelul fostei Societăți Fotbal Club Steaua București S.A. și, astfel, să respingă acțiunea C.S.A. privitoare la constatarea existenței dreptului asupra palmaresului echipei de fotbal din 1947 până în 2003. Totuși, DEȘI NU S-A CERUT ASTA, forul jurisdicțional dispune că palmaresul aceleiași echipe aparține C.S.A. din 1947 până în 1998.

Oricât de ciudată ni s-ar părea acum această soluție, prin aceea că instanța s-a pronunțat asupra unei chestiuni nesolicitate, singurul remediu este formularea căii de atac a recursului.

Avem în vedere că Legea - art. 397 alin. (1) C. proc. civ. - stabilește că 'Instanţa este obligată să se pronunţe asupra tuturor cererilor deduse judecăţii. Ea nu poate acorda mai mult sau altceva decât s-a cerut, dacă legea nu prevede altfel.'

Pe cale de consecință, dacă s-a cerut constatarea existenței dreptului de proprietate asupra palmaresului din 1947 până în 2003, instanța nu poate acorda acest drept până în 1998, dacă s-a cerut altceva. Vom formula RECURS!

Am făcut doar un pas mic pentru moment, dar, cu perseverență, avem încredere că motivele noastre vor fi înțelese „în întregime”, așa cum s-au transmis și tradițiile glorioase”, se arată pe pagina de Facebook a ”Asociației Salvați Steaua”.

Etichete: gigi becali , palmares steaua , csa steaua fcsb , patron fcsb , proces csa fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Sepsi 1-1, ACUM, pe Digi Sport 1. Covăsnenii au încasat două cartonașe roșii!

Dramatic: PAOK a reușit remontada împotriva liderului și a aprins lupta pentru titlu!

Denis Alibec, drum liber către FCSB: a marcat, dar echipa sa a terminat ultima în Qatar și a retrogradat

Gigi Becali a spus că îl vrea la FCSB, iar agentul jucătorului a făcut anunțul

Citeşte şi

Replica surprinzătoare a lui Ioan Varga pentru Gigi Becali, după ce FCSB a câștigat titlul

Video Gigi Becali a râs în hohote: ”Îmi dă 30 de milioane. Eu vreau 35! M-am săturat, plec”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”