Ilie Poenaru, fostul antrenor de la Academica Clinceni / Foto: Academica Clinceni

Video Exclusiv Ilie Poenaru, replică pentru Ionuț Chirilă, după ce actualul tehnician de la Clinceni s-a plâns de starea lotului

articol scris de Digi Sport
26.09.2021, 11:03
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

La finalul meciului cu FCSB, pierdut cu 2-3 de către Academica Clinceni, Ionuț Chirilă (55 de ani) a ținut să evidențieze evoluția în joc a ilfovenilor, făcând o comparație cu ultimele partide, atunci când antrenor era Ilie Poenaru (44 de ani).

Ilie Poenaru i-a răspuns lui Ionuț Chirilă după declarațiile de la meciul cu FCSB

A doua zi, cu ocazia emisiunii Digi Sport Matinal, noul antrenor al lui Gaz Metan Mediaș i-a răspuns colegului său pentru afirmații. Poenaru a explicat că nu pregătirea slabă a fost factorul pentru care Clinceni a avut rezultate slabe în ultimul timp, ci mai multe cauze care nu sunt neapărat de factură sportivă. 

"În momentul în care preiei echipa din mers, îți asumi aceste lucruri. Dar în acel moment, nu trebuie să dai vina pe cel dinaintea ta. E problema lui, să declare ce vrea, eu știu ce am făcut acolo, știu ce am lăsat. Dacă își dorește să vadă atât de mult la ce nivel era echipa, o să-i prezint toate datele și parametrii. La ce făcea referire, la meciurile cu Mioveni sau cu Chindia, să vadă ca primul a fost dominat în totalitate din punct de vedere fizic, tehnic și tactic.

Dar, ce să fac, în ultimii metri adverși, nu mai poți antrena, acolo e valoarea jucătorului. În loc să fie 3-0 la pauză pentru noi, s-a terminat 1-1 dintr-un penalty gratuit. Am ratat și noi penalty în minutul 86. În meciul cu Chindia dominăm, conducem, suntem egalați. Primim un gol de curtea școlii și egalăm în minutul 93. Păi, când egalezi în acel minut pe Chindia, care când se aglomerează în careu nu-ți mai oferă nicio șansă, eu zic că echipa are potențial. 

Aseară s-a bucurat că Milan, echipa lui, a jucat, a avut ritm, a pasat, a avut posesie și tot ce trebuie. În a doua repriză nu au pus probleme absolut deloc. De ce a putut să alerge și să aibă ritm aseară? Hai să ne gândim puțin la ce s-a întâmplat. Ia puțin meciurile de care vorbești și analizează-le și vezi care au fost factorii care au dus la aceste rezultate. În fine, eu nu vreau să comentez absolut nimic, să declare ce vrea el, eu știu ce am făcut la Clinceni și sunt mândru. Sunt momente la echipe când treci prin anumite perioade care influențează.

Acum, ce să fac, să mă apuc să spun ce factori au influențat? Nu mă apuc, că nu sunt doar de natură fotbalistică. Noi, antrenorii tineri, care am venit cu entuziasm și cu elan, ne dorim să facem performanță mare și să ridicăm fotbalul românesc. Asta este cel mai important și trebuie să colaborăm cu toții, nu să stăm să căutăm să ne înțepăm unii pe alții sau să dăm unii în alții, pentru că suferă fotbalul românesc din această cauză. În loc să vedem ce se întâmplă cu toate naționalele noastre, noi stăm să aruncăm vina în stânga și în dreapta", a explicat Poenaru.

Ionuț Chirilă, după eșecul cu FCSB: ”Am murit frumos azi”

După cinci antrenamente împreună, am murit frumos azi. Cu puțină șansă și dacă nu începeam jocul timid, nu pierdeam azi. Important este că această echipă se construiește frumos. Am creat superioritate numerică, am dominat un adversar care vrea titlul, cu niște jucători de o calitate incontestabilă.

Am avut un De Amorim într-un picior, am jucat cu un vârf improvizat, Omoh, practic n-am avut vârf, dar de multe ori am condus jocul. Fizic, tehnic, tactic, tot (n.r.- La ce are de lucrat cel mai mult la Clinceni). Uitați-vă la ultimele partide de campionat și modul în care am jucat azi.

Am fost inteligenți, nu am aruncat mingi în tribune, am făcut posesie, cu niște jucători cărora le-am spus că doar cu inteligență putem câștiga. Nu am câștigat, dar pentru mine e important jocul. FCSB are jucători de clasă și a câștigat din momente de joc, nu că ne-au fost superiori ca joc colectiv. Astăzi Clinceniul a demonstrat că începe un nou drum.

Îmi plac lucrurile cu grad înalt de dificultate. Cine lua o echipă ca mine, cu 2 puncte în etapa a 9-a? Nimeni, doar eu că sunt un nebun. Eu trebuie să-mi asum riscul să construiesc. Clinceniul a murit frumos!

Nu au făcut puncte cu echipele accesibile, din zona de jos, trebuia să facă puncte cu Argeș, cu Mioveni, cu Dinamo, care e într-o situație deplorabilă. Acum vine artileria grea, după FCSB vine Botoșani, după părerea mea cea mai puternică echipă din campionat, ca joc”, a declarat Ionuț Chirilă.

Etichete: ionut chirila , academica clinceni , ilie poenaru


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”

O familie din SUA a avut parte de un șoc după ce fiica lor s-a plâns săptămâni la rând că aude niște zgomote în camera ei. Ceea ce copila credea că este „un monstru” s-a dovedit a fi un stup uriaș cu peste 50.000 de albine, scrie People.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali a dat 600.000€ pe un fotbalist la care nici nu s-a uitat: ”L-am luat în 3 secunde”

”Misterul” a fost deslușit! Antrenorul Parmei a dezvăluit de ce Dennis Man nu a fost în lot și ce urmează pentru român

Sorana Cîrstea a făcut anunțul: ”Capitol închis”. Imediat a rostit numele Simonei Halep

Live Video&Text FCU Craiova - ”U” Cluj 1-1, ACUM, Digi Sport 1. Oltenii au restabilit egalitatea

Citeşte şi

Exclusiv ”Este creația mea” / ”L-am găsit foarte afectat”. Detalii mai puțin cunoscute despre doi dintre titularii FCSB-ului

”A părut o echipă de Liga 3”. Ionuț Chirilă ”a făcut-o praf” pe Rapid. Nu a scăpat nici FCSB

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale