Liţă Dumitru, alături de soţie şi de fiica lor de 11 ani

Exclusiv Liţă Dumitru, despre care Pele a spus că "e cel mai bun mijlocaş cu care am jucat", a cedat la Dinamo-Gaz Metan 2-0

11.05.2019, 11:30
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Liţă Dumitru, 69 de ani, a revenit în România, la doi ani de la momentul în care a plecat în SUA. Sosirea sa la Bucureşti este prilejuită de invitaţia lui Mircea Lucescu, care organizează întâlnirea celor care au fost la Mondialul din Brazilia, în 1970. E la curent şi cu ce se întâmplă în fotbalul românesc, "încă n-am antenă, dar mă uit pe telefon şi văd meciurile", iar vineri seară a vizionat Dinamo-Gaz Metan 2-0, la care spune că a cedat şi nu s-a putut uita până la final. 

Locuieşte în Atlanta şi se ocupă tot cu fotbalul. Antrenează grupe de copii şi juniori şi se simte foarte bine. Aşteaptă să primească "Green Card" şi vrea să se stabilească peste Ocean. Liţă Dumitru a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti români. Despre el, celebrul Pele a afirmat că este cel mai bun mijlocaş contra căruia a juca, iar marele Cornel Dinu a declarat că a inventat alunecarea. În plus, Gică Hagi a dezvăluit că Liţă Dumitru a fost unul dintre idolii săi.

Liţă Dumitru n-a rezistat până la finalul meciului Dinamo-Gaz Metan 2-0

"Nu vreau să supăr pe nimeni, deşi sunt convins că aşa se va întâmpla. Aseară (n.r. vineri, pe 10 mai) m-am uitat la Dinamo-Gaz şi nu l-am terminat în picioare. Am cedat. Îmi spune Mihai (n.r. Mihai Găinuşă) că au jucat pe 200 de dolari. Păi, şi ce dacă? 200 de dolari înseamnă jumătate din prima mea de la Guadalajara. Atât meritau", a spus fostul mare internaţional român.

Ce face Liţă Dumitru în SUA

Singurul lucru care îl deranjează pe Dumitru în SUA este legat de drumurile foarte lungi pe care e obligat să le facă pentru a ajunge la serviciu. În câteva luni a făcut 18.000 de kilometri.

"Mi-am dorit să ajung în America. La început a fost greu, dar m-am obișnuit. Mi-e greu cu limba, că am o vârstă şi mai uit cuvintele, dar la fotbal mă descurc. Am doi ani acolo și mă descurc. Fotbalul din SUA e peste cel din România... De Mitriţă o să se audă, o să vedeţi. Te lasă să joci mai liber pe atac, ceea ce lui Mitriţă îi place”, a declarat Liță Dumitru în emisiunea Digi Sport Matinal.

"Eu sunt căsătorit a doua oară. Am o fată de 11 ani și pentru ea am decis să plec. Au testat-o şi au băgat-o în clasa a 4-a. Era în clasa a 2-a în România. În primul a fost premiantă, în clasa a 5-a a fost din nou premiantă, iar acum e în clasa a 6-a şi a trecut în grupul copiilor dotaţi din America", a spus Liţă Dumitru la "Matinal".

Etichete: mircea lucescu , lita dumitru , dinamo gaz metan , digi sport matinal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

"Pleci de la FCSB?" Ce răspuns a dat Risto Radunovic în presa din Muntenegru

Video Alex Mățan s-a calificat în finala Ligii Campionilor! A reușit două pase de gol și a fost eroul echipei

Exclusiv Dan Șucu, ironizat după cea mai recentă decizie de la Rapid. ”Gigi Becali are un concurent”

Cei de la Gazzetta dello Sport, ”vrăjiți” de Dennis Man! Topul în care românul e primul

Citeşte şi

Exclusiv ”Îl doriți pe Mircea Lucescu la Rapid?”. Victor Angelescu a dat răspunsul imediat

Exclusiv ”Șucu insistă”. Rapid pregătește marea lovitură a verii: Mircea Lucescu

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură