Ministrul Sportului, Carol Eduard Novak / FOTO: SPORT PICTURES

Ministrul Sportului, Eduard Novak, după decizia în cazul de xenofobie de la Sepsi - U Craiova 1948: "O soluție balcanică"

articol scris de Digi Sport
13.03.2023, 21:48
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, luni, că membrii Comisiei de Recurs a FRF "au dat o soluţie balcanică" în cazul de xenofobie de la partida de fotbal Sepsi OSK - FC U Craiova 1948, a hotărât rejucarea şi a anulat decizia de la prima instanţă prin care formaţia covăsneană câştigase la ''masa verde'' cu scorul de 3-0.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, după decizia în cazul de xenofobie de la Sepsi - U Craiova 1948: "O soluție balcanică"

"Eu am crezut mereu că va rămâne decizia primei comisii (n.r. - victoria la ''masa verde'' cu 3-0 a echipei Sepsi OSK). Eu am sprijinit decizia arbitrului, apoi decizia comisiei. După aceea însă toate s-au răstălmăcit şi cred că s-a dat o soluţie tipic balcanică. Cumva ca toată lumea să fie fericită.

Însă se uită faptul că în viitor, când vor juca în ţară echipele de fotbal, baschet, hochei din zona Harghita şi Covasna, această temă a discriminării, aceste sloganuri vor fi mereu în tribune. Şi e foarte dureros, pentru că am fi putut tranşa această situaţie.

În schimb noi am dat liber, doar ca să se decidă 3 puncte aici, 3 puncte acolo", a afirmat ministrul Novak, prezent la ceremonia de deschidere a Campionatelor Europene de lupte U23 de la Sala Polivalentă din Capitală.

Întrebat dacă nu ar trebui să plătească suporterii care au scandat şi nu sportivii, Novak și-a spus părerea.

"Aici nu poţi să faci o departajare între ce se întâmplă pe teren şi ce se întâmplă în tribune. Desigur că legea şi regulamentul ar trebui să fie mult mai clare referitor la suporteri.

Cumva să identificăm cine sunt suporterii în cauză şi ei să... dar în momentul actual, când legea este atât de permisivă, nu poţi să faci departajare concretă", a precizat Novak.

Ce vrea să facă Ministerul Sportului pentru a preveni manifestările de xenofobie din tribune

Eduard Novak a subliniat că, în perioada următoare, Ministerul Sportului va încerca să intervină pentru a stopa astfel de ieşiri ale suporterilor.

"În primul rând, ar trebui să fie foarte fermă Federaţia Română de Fotbal. Şi noi, la rândul nostru, ca Minister al Sportului, o să reactivăm comisia noastră de violenţă şi să fim şi noi mult mai fermi.

Vreau neapărat ca în următoarea perioadă să ieşim şi noi cu această comisie care va stabili concret care sunt regulamentele şi cum putem să intervenim şi noi. Ca să nu mai existe şi să tăiem din rădăcină aceste ieşiri", a precizat ministrul.

Inițial, U Craiova 1948 a pierdut la masa verde cu Sepsi, dar Comisia de Recurs a decis rejucarea meciului

Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal a decis la 9 martie că partida Sepsi OSK - FCU Craiova 1948 din etapa a 23-a a Superligii, suspendată definitiv de arbitrul Andrei Chivulete la data de 29 ianuarie pentru scandările xenofobe ale suporterilor, se va rejuca.

Verdictul în acest caz este unul important în ceea ce priveşte calificarea în play-off-ul Superligii. Sepsi OSK avea după victoria la ''masa verde'' decisă de Comisia de Disciplină două puncte în plus faţă de FC U Craiova 1948. După decizia de joi a Comisiei de Recurs, cele două echipe au făcut schimb de locuri în clasament, FC U Craiova este pe locul 6, cu 40 de puncte, iar Sepsi OSK pe locul 7, cu 39 de puncte.

La 15 februarie, în prima instanţă, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat gruparea FC U Craiova 1948 cu pierderea la ''masa verde'', cu scorul de 0-3, a partidei cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din etapa a 23-a a Superligii, suspendată definitiv de arbitrul Andrei Chivulete pentru scandările xenofobe ale spectatorilor.

La 29 ianuarie, meciul dintre ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi FC U 1948 Craiova, din etapa a 23-a a Superligii de fotbal, a fost suspendat definitiv în min. 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor suporterilor celor două echipe.

În min. 26, arbitrul Andrei Chivulete a trimis în primă instanţă cele două echipe la vestiare din cauza scandărilor xenofobe şi rasiste ale galeriilor celor două formaţii. După o întrerupere de zece minute, jucătorii au revenit pe teren şi jocul a fost reluat, însă arbitrul a suspendat definitiv meciul după doar câteva zeci de secunde, din cauza noilor scandări ale suporterilor.

Agerpres

Etichete: eduard novak , xenofobie , ministrul sportului , sepsi - u craiova 1948


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Predicție pentru Dan Șucu și Victor Angelescu! Când ar putea deveni Rapid campioană: ”Iar se alege praful”

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

10.000 de bilete vândute într-o singură oră! Anunțul făcut de Mihai Stoica despre meciul cu CFR Cluj

Exclusiv Dinu Gheorghe, mesaj direct pentru Dan Șucu: ”Gigi Becali l-a avertizat”

Citeşte şi

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

Jigniri fără precedent şi ameninţări după ce Gigi Becali a dezvăluit "ce făcea Anamaria Prodan prin cantonamente"

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă