Gică Hagi / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Mircea Sandu îi spulberă visurile lui Gică Hagi! De ce va fi înființată, de fapt, Conference League

23.10.2019, 09:09
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Gică Hagi consideră că UEFA ar trebui să schimbe această regulă a coeficientului și este de părere că echipele campioane din primele 32 de țări din Europa ar trebui să meargă direct în grupele Champions League. Mircea Sandu îi spulberă însă visurile.

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal consideră că ceea ce-și dorește Hagi este imposibil de realizat, pentru că banii cei mai mulți se învârt în campionatele mari.

Programele și regulile de acolo nu se țin cont de o țară anume sau de o zonă anume. Proiectele și programele de la UEFA se fac ținându-se cont de ăia mari. Dacă facem o analiză pe tot ceea ce înseamnă, televiziune, legislație națională, investiții, sponsorizări, vedem că bugetele acordate echipelor de acolo, din Anglia, Germania, Italia, Spania și așa mai departe, sunt mult, mult, mult mai mari decât celelalte.

Una este să joci pe un stadion cu de toate, unde să ai toate condițiile și alta e să joci la noi. Se face a treia competiție (n.r. Conference League) ca să fim și noi pe acolo pe undeva. Să mai ieșim puțin în lume. Exact așa se întâmplă și la națională cu acea Ligă a Națiunilor”, a spus Mircea Sandu, la Digi Sport Special.

Gică Hagi sare la gâtul UEFA

Gică Hagi este din ce în ce mai vehement la adresa UEFA. ”Regele” face apel la oamenii de fotbal din România să se unească pentru a merge împreună la forul european. ”Nu mai stați să vă uitați, ne trimit în Liga a 5-a pe hârtie”, a fost mesajul dur al lui Hagi pentru patronii din Liga 1.

Eu am spus un lucru. Trebuie să facem o hârtie cu toții, semnată de toată lume și să mergem la forurile europene, în care să spunem că este discriminare. Nu există coeficient, coeficientul trebuie să fie pentru cei care vor 4, 5 sau 6 echipe.

Campioanele din Europa, primele 32 de țări, trebuie să fie în grupe direct. E o regulă care ne-a trimis pe noi departe. Am fost eliminați din hârtie, nu pe parte fotbalistică. Diferența între noi și ei se face pe numărul de echipe care intră în grupele Champions League.

Ele au ajuns la 500 de milioane de euro buget și noi avem 10 milioane. Noi când am mers direct acolo și am avut lucrurile făcute, ne-am luptat cu ei. Dacă nu, o să dispărem, nu mai stați să vă uitați, ne trimit în Liga a 5-a pe hârtie. Ar trebui să tratăm acest lucru foarte serios. Nu este de trecut cu vederea.

Acest lucru este foarte serios. Trebuie să mergem și să le punem hârtia pe masă și să-i întrebăm de ce noi am fost eliminați din hârtie”, a răbufnit Hagi, într-o intervenție telefonică pe care a avut-o în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Etichete: gica hagi , europa league , mircea sandu , champions league , uefa , hagi uefa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică, informează presa iraniană preluată de Reuters. Căutări intense erau în desfăşurare duminică după-amiază în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia pare că se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Reacția lui Mikel Arteta, după ce a pierdut titlul în Premier League în fața lui Pep Guardiola

TREI titulari în premieră în acest sezon la FCSB. Un fundaș va fi atacant + Rapid, cu cel mai bun prim 11

Live Score Aris - PAOK 0-1, ACUM. Gooool PAOK! Zi decisivă pentru Răzvan Lucescu! Se joacă titlul în Grecia

Citeşte şi

Gică Hagi, după eșecul drastic din Gruia: ”E dureros”. Ce a spus despre locul ocupat de Farul la finalul play-off-ului

Foto Cum a reacționat Gică Hagi, după ce Farul a primit 4 goluri de la CFR Cluj în 38 de minute

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

Caz șocant: Camila Giorgi e acuzată de furt! Fosta jucătoare de tenis a fugit cu mobila din casă și "a uitat" să achite chiria pe șase luni citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian