Ioan Niculae, patron Astra Giurgiu / Foto: Captura Digi Sport

Reacția lui Ioan Niculae, după ce Astra a ajuns să riște retrogradarea: "Nu putem fi umiliți în acest hal"

articol scris de Digi Sport
07.02.2021, 14:30
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Ioan Niculae, finanțatorul Astrei Giurgiu, a reacționat după ce clubul său a ajuns în situația de a risca retrogradarea din Liga 1, în urma cazului de dopaj în care au fost implicați trei jucători ai echipei sale.

Kehinde Fatai, Alexandru Ioniță și Takayuki Seto au apelat la o terapie interzisă, în toamna anului trecut, iar regulamentul prevede ca echipele care au în componență mai mult de doi jucători care au încălcat regulamentul anti-doping să fie excluse din Liga 1.

Reacție lui Ioan Niculae, după ce Astra a ajuns să riște retrogradarea: "Nu putem fi umiliți în acest hal"

Niculae nu concepe ca Astra să fie retrogradată și i-a transmis un mesaj lui Alexandru Ioniță, jucătorul care a vorbit în fața comisiilor și chiar în presă despre modul în care a ajuns să apeleze la această terapie interzisă.

"Ioniță a intrat în belelele astea din cauza lui. Să asculte bine la mine ceea ce îi transmit acum: Dacă este găsit vinovat, noi îl vom da în judecată, pe el personal!

O eventuală suspendare a sa ne va aduce un prejudiciu imens de imagine, dar îmi doresc și recuperarea banilor. Exclud retrogradarea Astrei, ăsta este ultimul lucru ce ni s-ar putea întâmpla. Clubul nostru nu poate fi umilit în acest hal din cauza unor tâmpenii făcute de unul și altul, dar vreau să văd ce verdict se va da până la urmă.

Ioniță trebuia să se gândească foarte bine ce consecințe pot avea declarațiile sale date în fața comisiei. Dacă s-a dus acolo și a spus ca un nerod verzi și uscate, așa cum probabil a fost învățat, nu va scăpa ușor, așa cum crede el.

Îl avertizez public: În cazul în care o să fie găsit vinovat, noi îl vom da în judecată pentru recuperarea banilor pe care i-am dat pe el. Nu am nicio treabă cu CFR Cluj, nu l-au trimis ăia sau noi pe la clinica aia. Nici Astra nu are nicio vină. Noi nu facem poliție cu jucătorii", a spus Niculae, pentru Prosport.

Cristi Balaj a dezvăluit când vor afla jucătorii Astrei sentința pentru dopaj: "E diferit dacă nu a existat intenție!"

Jucătorii Astrei acuzați de dopaj, Alexandru IonițăKehinde Fatai și Takayuki Setovor afla verdictul în data de 18 februarie de la o comisie specială formată din avocați și reprezentanți ai guvernului.

Președintele Agenției Naționale Anti-Doping, Cristi Balaj, a intrat în direct la emisiunea Liga Digisport, și a explicat ce urmează pentru ei 3 fotbaliști.

"S-a stabilit noul termen, este 18 februarie. De obicei, atunci când se programează un nou termen mai scurt, în mai puțin de o lună, înseamnă că s-a ajuns pe final cu spețele. Sportivii nu au fost fizic acolo, ședința a fost în regim online. 

ANAD nu sancționează clubul, nu propune depunctarea. Forul organizator, conform legii, este cel care ia această decizie. Dar cunosc ce prevede legea, cunosc articolul la care se încadrează faptele, dar nu mi se pare corect să-mi dau cu părerea", a spus Cristi Balaj.

Etichete: liga 1 , astra , ioan niculae , dopaj , alexandru ionita


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția presei din Spania, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Foto MM Stoica n-a mai răbdat și i-a răspuns lui Tudorel Stoica. ”Trăiești o mare dezamăgire”

Exclusiv ”Ancelotti e numărul 1. L-a depășit pe Guardiola” / ”Am văzut pasa anului”. Concluziile serii după magicul Bayern - Real 2-2

Citeşte şi

Cosmin Matei, pe teren la Sepsi - FCSB. Mijlocașul, suspect de dopaj

Exclusiv Simona Halep s-a "trezit" cu o echipă anti-doping la București! Ce mesaj a avut pentru ANAD

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”