Imagine din județul Botoșani / Foto: Facebook@Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani - ISU Botosani

Foto ”Situație apocaliptică” la Botoșani, cu trei zile înaintea meciului cu FC Argeș. Imaginile care spun totul

articol scris de Digi Sport
06.04.2023, 16:13
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Județul Botoșani se află sub cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, cel puțin până joi seară. Condițiile meteorologice au dus la închiderea drumurilor.

ISU Botoșani a anunțat joi că au fost înregistrate peste 900 de apeluri de urgență și a publicat mai multe fotografii, pe contul de Facebook, de la misiunile de salvare a cetățenilor rămași înzăpeziți, care arată că la Botoșani este o iarnă în toată regula, în luna aprilie.

Galerie Foto

Iarnă în toată regula la Botoșani

Situația este înregistrată cu trei zile înaintea momentului în care FC Botoșani trebuie să primească vizita lui FC Argeș pentru meciul din etapa a treia a play-out-ului SuperLigii, programat duminică, de la ora 15:30, în direct la Digi Sport 1.

Daniel Stanciu, managerul echipei argeșene, a descris situația de la Botoșani drept una ”apocaliptică”.

Să vedem dacă se va putea juca, situația-i apocaliptică acolo”, a spus Daniel Stanciu, la emisiunea Liga Digisport.

60 de arbori au căzut peste mașini

În cadrul unui comunicat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani a anunțat situația la zi din județ, unde 60 de arbori au cedat și au căzut peste mașini și mii de persoane au rămas fără curent electric.

Misiunile pentru salvarea persoanelor înzăpezite pe drumurile naționale și județene, continuă.
Pe drumul care leagă Botoșaniul de Suceava, forțele au fost suplimentate. Astfel, pompieri, polițiști de frontieră, jandarmi, polițiști, militari din cadrul UM 01189, voluntari din cadrul proiectului național 'Voluntar din Pasiune' și drumari intervin, în aceste momente, pentru scoaterea persoanelor din autoturismele rămase înzăpezite.

Aceștia acționează cu mai multe mijloace auto din dotare pentru a-i transporta în municipiul Botoșani. La misiuni participă și echipajele venite în sprijin de la ISU Suceava, cu o șenilată și o autospecială transport personal și victime multiple. În zonă a ajuns și prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

În continuare, în dispeceratul integrat ISU – SAJ Botoșani sună foarte mulți cetățeni care doresc să fie ajutați să iasă din zăpadă.

Până în acest moment, s-au înregistrat, în total, peste 900 de apeluri de urgență. Multe dintre acestea anunțau aceeași situație. O parte dintre cazuri au fost direcționate către drumari și serviciile voluntare pentru situații de urgență.

Totodată, pompierii au intervenit pentru degajarea a 60 de arbori care au cedat din cauza greutății zăpezii și au căzut peste autoturisme, dar și pe partea carosabilă, pe raza municipiului Botoșani.

Potrivit informațiilor oferite de furnizorul de energie electrică sunt afectate partial sau total 15 localități, respective: Dracșani, Dorohoi, Zăicești, Coșuleni, Bălușeni, Rediu, Ripiceni, Prăjeni, Prisecani, Câmpeni, Flămânzi, Zlătunoaia, Todireni, Răuseni și Albești, fiind vorba, în total, de peste 20.000 de abonați.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, circulația prin PTF Costești-Stânca, PTF - Lipcani- Rădăuți Prut, PTF Sculeni-Sculeni şi PTF Racovăţ - Diakivtsi este momentan restricționată.

Polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră acționează în filtrele rutiere, împreună cu polițiștii botoșăneni, precum și în cadrul acțiunilor de îndepărtare a zăpezii de la secțiile Spitalului Mavromati și pe unele căi de acces din municipiul Dorohoi.

În continuare, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Apărării Naționale, autoritățile locale, precum și celelalte instituții cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo extreme lucrează, în sistem integrat, pentru a asigura un răspuns operativ la solicitările cetățenilor.

Vă reamintim că, până la ora 22.00, județul Botoșani se află sub Cod Portocaliu de viscol și ninsori abundente. În acest context, a fost închisă circulația pentru toate categoriile de autovehicule, de aseară, începând cu ora 21.30, în județul Botoșani, ca măsură de siguranță pentru protejarea vieții cetățenilor, care ar putea rămâne blocați pe drum în propriile autovehicule.

Măsura se aplică și mijloacelor de transport persoane, astfel că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricțiilor instituite”, se arată în comunicatul ISU.


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară a aflat că iubitul o înșală și a pus la punct un plan sinistru de răzbunare. S-a dat de gol povestind totul în jurnal

O profesoară de școală primară din Marea Britanie a pledat vinovată la mijlocul procesului în care era judecată pentru uciderea iubitului ei și a recunoscut că l-a atras în dormitor cu o partidă de sex, l-a legat de pat și l-a înjunghiat în gât, după care i-a îngropat cadavrul în grădina din spatele casei.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Video&Foto Un fotbalist de la CFR a intrat pe internet și l-a înjurat pe David Miculescu! Cei de la FCSB s-au răzbunat în autocar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali vrea TREI jucători de la Farul! Câți bani i-a plătit până acum lui Gică Hagi pe transferuri

Liverpool s-a săturat! L-a scos la vânzare pe Mohamed Salah și i-a setat prețul

Gabi Tamaș a spus ce îi lipsește lui Radu Drăgușin: ”De asta stă mai jos”

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

Citeşte şi

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

Jigniri fără precedent şi ameninţări după ce Gigi Becali a dezvăluit "ce făcea Anamaria Prodan prin cantonamente"

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”