Mattias Kait (centru), în tricoul celor de la Rapid / Foto: Sport Pictures

”Vor pleca mulți”. Șucu l-a pus antrenor pe Lobonț, dar Pancu e convins că Rapid va avea alt ”principal”

articol scris de Digi Sport
19.04.2024, 09:29
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Rapid a rămas fără antrenor principal, după ce Cristiano Bergodi (59 de ani) a fost demis.

Daniel Pancu e convins că Rapid va avea alt antrenor din sezonul viitor

Imediat, Dan Șucu (60 de ani) l-a numit pe Bogdan Lobonț în funcția de principal, dar Daniel Pancu e convins că de la vară se va schimba totul la gruparea din Giulești.

”Cu Iencsi și Lobonț antrenori, problema de atmosferă nu o văd rezolvată decât la vară. Cu siguranță Rapid va avea un nou antrenor și sigur, deși sper să mă înșel, vor fi mulți jucători care vor pleca la finalul campionatului.

Lobonț și Iencsi sunt singurii care cunoșteau lotul foarte bine. Ca să aduci un alt antrenor, înseamnă că semnai antrenorul ăla pe 6 etape, plus un an. N-ai cum să-l găsești imediat.

Dacă aduceau un alt antrenor și eram eu în locul lui Bergodi, îmi dădea de înțeles că ei căutau antrenor dinainte. Rapid n-a căutat antrenor, e clar”, a spus Daniel Pancu la gsp.ro.

Mesajul lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonț, înaintea meciului cu FCSB

Înaintea meciului cu FCSB, Victor Angelescu (39 de ani), acționarul minoritar al Rapidului a spus la ce se așteaptă din partea lui Bogdan Lobonț să reușească la partida de vineri, alături de Adrian Iencsi.

Cred că am făcut o alegere foarte inspirată, deoarece Bogdan Lobonț este un antrenor bun, chiar dacă este oarecum la începutul carierei.

Este un campion cu Rapid, cunoaște foarte bine spiritul clubului, a jucat la echipe uriașe, Ajax, Roma, Fiorentina, a fost pregătit de antrenori mari.

Este foarte respectat atât în România, unde este în primii 10 jucători all-time ca număr de selecții la națională, dar și în Italia, unde a făcut Coverciano.

La AS Roma era foarte apreciat, atât ca sportiv, cât și ca om. La fel este și la Ajax Amsterdam, unde face parte din legendele clubului.

Așadar, noi credem că este un antrenor potrivit pentru Rapid, cel puțin în acest final de sezon. Și, de ce nu, în cazul în care vom reuși să mergem împreună în Europa, poate și în sezonul viitor.

Alături de Adrian Iencsi, o legendă rapidistă, dar și de ceilalți antrenori, suntem siguri că Lobby va reuși să îi capaciteze mental pe jucători, care nu au un moral foarte bun, și să le insufle din nou mentalitatea de învingători.

Noi suntem alături de ei, cu tot sprijinul, și sperăm să reînnodăm șirul victoriilor, începând cu jocul de sâmbătă”, a spus Victor Angelescu, pentru pagina de Facebook a celor de la Rapid.

CV-ul de antrenor al lui Bogdan Lobonț, noul principal de la Rapid

Bogdan Lobonț a fost apreciat de conducerea celor de la Rapid mai ales că a făcut școala de antrenori în Italia, la Coverciano. Românul a obținut licența de antrenor încă de când activa ca portar la AS Roma.

După ce și-a încheiat cariera de fotbalist profesionist în vara anului 2018, la jumătate de an, Bogdan Lobonț a preluat-o pe ”U” Cluj în Liga 2, alături de care a ratat la finalul sezonului promovarea în SuperLigă, după o dublă cu Hermannstadt, scor 0-2 și 1-0.

În 19 meciuri pe banca celor de la ”U” Cluj, Bogdan Lobonț a avut o medie de 2,16 puncte pe meci. După ratarea promovării, Bogdan Lobonț a plecat de la gruparea ardeleană.

Apoi, acesta a fost din august până în noiembrie 2019 unul dintre asistenții lui Cosmin Contra la echipa națională a României. Ulterior, din vara anului 2020 până în cea din 2021, Bogdan Lobonț a activat în departamentul de scouting al celor de la AS Roma.

A plecat de la AS Roma apoi și a ajuns la naționala U20 a României, unde rezultatele nu au fost cele mai bune pentru tehnician. Cu o medie de puncte de 1,13, selecționata condusă de Lobonț a învins Portugalia U20 cu 2-1, dar a pierdut și meciuri cu scoruri neverosimile, precum cele cu Anglia U20, scor 1-6, 0-7 cu Italia U20 și 0-5 cu Elveția U20.

După un an a plecat de la selecționata U20, iar după un sezon de pauză, ”Pisica” a semnat cu Rapidul pentru postul de antrenor cu portarii.

Acum, fostul goalkeeper a ajuns noul antrenor principal al Rapidului. Dacă rezultatele vor fi de partea sa, Bogdan Lobonț ar putea continua ca principal și din vară la Rapid. Rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile în perioada următoare.

Cariera de jucător a lui Bogdan Lobonț

Bogdan Lobonț a început fotbalul la Corvinul Hunedoara, după care a făcut trecerea la Rapid în 1997. 

După Rapid, pentru Bogdan Lobonț au urmat transferurile la Ajax, Dinamo, Fiorentina și AS Roma.

Etichete: bogdan lobont , antrenor rapid , daniel pancu , adrian iencsi , fcsb - rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Ce au scris francezii, după ce Simona Halep a abandonat în primul tur de la Trophee Clarins

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024

Video Exclusiv Helmut Duckadam a aflat ce antrenor aduce Rapidul și a făcut gluma serii

Allegri, OUT! Juventus și-a ales viitorul antrenor

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc

Citeşte şi

Exclusiv Va fi prezent la derby-ul cu FCSB? Ce se întâmplă cu Neil Lennon, viitorul antrenor al Rapidului

Exclusiv Reacția lui Mircea Lucescu după ce Dan Șucu l-ar fi ales pe Neil Lennon antrenor la Rapid

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”