Catalin Hîldan va rămâne pe vecie un simbol pentru Dinamo / Foto: dinamofc.ro

19 ani de la dispariția lui Cătălin Hîldan, ”Unicul Căpitan”. Zi tristă pentru întreaga suflare dinamovistă

05.10.2019, 10:00
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

VIDEO FCSB - Dinamo | Marele derby dintre cele două rivale ale fotbalului românesc va fi marcat și de comemorarea celui care a fost Cătălin Hîldan, ”Unicul Căpitan”. Fostul fotbalist al lui Dinamo, care a rămas pe veci în inimile întregii suflări dinamoviste, dar nu numai, a trecut în neființă în ziua de 5 octombrie 2000! Oficialii grupării roș-albilor i-au dedicat un moment special fostului fotbalist, printr-un mesaj postat pe facebook.

Fanii ”câinilor” promit și ei un moment special dedicat ”Unicului Căpitan”, care va fi pus ”în scenă” diseară pe Arena Națională.

Cine a fost Cătălin Hîldan

Cătălin Hîldan a devenit un simbol pentru toți dinamoviștii, chiar și pentru cei mai mici, chiar dacă unii nu l-au prins deloc în viață. Însă, povestea lui se va transmite din generație în generație pentru că ”Unicul Căpitan” va fi mereu viu în inimile fanilor.

”Povestea lui Cătălin a început pe 3 februarie 1976. Primul sport pe care l-a practicat, alături de fratele său, Cristi, nu a fost însă fotbalul, ci rugby-ul. Avea 8 ani pe-atunci, când se lupta zi de zi, în Ștefan cel Mare, pentru balonul oval. Doi ani mai târziu, Cătălin s-a apucat de fotbal, ajungând pe mâna lui Ionuţ Chirilă alături de Cezar Dinu, Mihai Tararache sau Florentin Petre.

Debutul la echipa mare a ’câinilor’ s-a produs pe 2 octombrie 1994, într-un meci cu Steaua, dar după trei jocuri a fost împrumutat la Chindia Târgovişte. Prestaţiile excelente l-au readus în vizorul lui Dinamo, unde a intrat sub comanda lui Cornel Dinu. Sezonul 1999-2000 a fost cel mai fericit din cariera sa: dinamoviștii au reușit eventul în România, iar convocarea pentru turneul final al Euro 2000 a sosit, firesc, pe adresa clubului din Ștefan cel Mare”, se artă în postarea celor de la Dinamo.

FCSB - Dinamo, din etapa a 12-a a Ligii 1, programat sâmbătă, 5 octombrie 2019, de la ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, va putea fi urmărit ÎN DIRECT la Digi Sport 1, precum și pe digisport.ro și m.digisport.ro EXCLUSIV pentru abonații rețelei de internet ai RCS-RDS.

De asemenea, meciul poate fi urmărit și pe aplicația Digi Online, EXCLUSIV pentru abonații RCS-RDS!

Meciul poate fi urmărit și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.

Cătălin Hîldan: "Mai bine mor pe teren decât să mă las de fotbal"

5 octombrie 2000! Ziua în care Cătălin Hîldan a plecat dintre noi! ”O întâmplare ce părea banală, în vara anului 2000, avea să se transforme într-o tragedie pentru fotbalul românesc. La un antrenament al naţionalei, Cătălin Hîldan a căzut din senin pe teren, incident trecut cu vederea de medici. Imediat după întâmplare, într-o discuţie cu fratele său, ’Cătă’ i-a spus că mai bine moare pe teren decât să se lase de fotbal.

5 octombrie 2000 a fost ziua fatidică a carierei şi vieţii ’Unicului Căpitan’. Dinamo avea amical la Olteniţa. După primele 45 de minute, la pauză, secundul Cornel Ţălnar îi spune că nu va mai juca şi în partea a doua. ’Mă simt într-o formă excelentă, vreau să continui şi, dacă voi simţi că voi obosi, o să fac semne să mă schimbaţi’.

În minutul 74 al jocului, Cătălin s-a prăbuşit din senin pe teren. Au fost ultimele momente ale unei vieţi trăite intens. Anevrism cerebral a fost verdictul medicilor…”.

6 goluri în 138 de partide, în Liga 1, a înscris "Unicul Căpitan" pentru Dinamo în perioada 1994-2000.
2000 este anul în care Cătălin Hîldan a cucerit eventul cu echipa din Ștefan cel Mare.
8 selecții și un gol a adunat "Unicul Căpitan" la echipa națională a României.
3 februarie 1976 este data la care s-a născut Cătălin Hîldan, la Brănești.

Etichete: catalin hildan , fcsb - dinamo , preturi bilete fcsb-dinamo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit

În timp ce regimul islamic încearcă să se replieze pe repede înainte după moartea președintelui Raisi, mulți iranieni se bucură de dispariția unuia dintre cei mai duri reprezentanți ai represiunii. De numele fostului președinte supranumit "Măcelarul din Teheran" se leagă epurările masive, de zeci de mii de morți, din 1979 până acum, dar și faptul că el a implicat Iranul pentru prima dată într-un război direct cu Israelul.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

Fanii lui Tottenham, după ce l-au văzut din nou titular pe Radu Drăgușin: ”Nemernicul a avut la dispoziție jumătate de sezon”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Oficial Decizia luată de Tottenham în privința lui Radu Drăgușin

Dan Petrescu, gata de primul transfer: atacantul de 850.000€ are drum liber către CFR Cluj!

6.000.000€ pentru Dennis Man!

Mircea Lucescu s-a întors în țară și a spus tot! Cum l-au pus grecii să vadă finala: "Ne-au închis într-o cușcă!"

Citeşte şi

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

Jigniri fără precedent şi ameninţări după ce Gigi Becali a dezvăluit "ce făcea Anamaria Prodan prin cantonamente"

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWJennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului

Un club din Superliga transferă fotbalistul lui Mititelu pe care Dan Petrescu îl are în fruntea listei la CFR citeşte ştirea pe Prosport.ro

FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului citeşte ştirea pe ziare.com

Semnul de circulație care pune în dilemă șoferii români. Ce reprezintă indicatorul rutier de fapt citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”