Adi Popa, în studioul Digi Sport / Foto: Digi Sport

Adi Popa solicită schimbarea Legii Sportului: "E învechită" + Pe cine acuză de "manipulare și dezinformare"

articol scris de Digi Sport
12.09.2022, 22:52
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1 în momentul de față, iar această situație a creat și mai multă tensiune în jurul clubului din Ghencea.

Adi Popa solicită schimbarea Legii Sportului: "E învechită" + Pe cine acuză de "manipulare și dezinformare"

Adrian Popa, unul dintre jucătorii de bază de la CSA Steaua, a avut un discurs dur la adresa contestatarilor. Mijlocașul a cerut din nou ca Legea Sportului să fie modificată și "militarii" să primească astfel dreptul de a promova în Liga 1, deși clubul ar continua să fie finanțat de MaPN. 

Mai mult, Popa a avut un mesaj și pentru cei de la FCSB, pe care îi acuză de manipulare și dezinformare.

"Se discută și în Parlament, a spus și ministrul că avem o lege învechită, știm ce s-a dat și ce s-a întâmplat atunci, ce cluburi s-au preluat de la cine și cum. Am văzut prin Germania că n-are voie niciun privat să aibă mai mult de 49% într-un club. În Anglia, la fel, nu poate oricine să facă ce vrea cu banii comunității

UEFA n-are nicio problemă (n.r - ca echipele de drept public să evolueze în competițiile europene). Dezinformarea se practică foarte mult în ziua de azi, că n-am avea noi dreptul. Atunci UEFA de ce spune: 'Câștigi și joci la noi?'. Încă un argument pro pentru schimbarea Legii Sportului. Dacă e să vorbim cu cărțile pe masă, cred că mai mult de 50% din echipele de Liga 1 primesc bani publici. Dacă intrăm mai mult în detaliu, s-ar putea să rămâneți uimiți ce bani primesc față de noi.

Noi suntem apostrofați la fiecare meci de galeriile adverse: 'Ești plătit din banii mei, când bagi cardul la bancomat îmi iei din bani'. O să rămâneți uimiți ce bani se încasează în Liga 1 de la primării, cred că de 3-4-5 ori mai mult decât la noi. Ar fi ceva interesant pentru poporul român să vadă cam de unde sunt veniturile la fiecare echipă de Liga 1.

La noi se învârte bugetul cam la 1,2 milioane de euro. Sunt 4-5 sponsori și rămân cam 500-600.000 de euro din bani publici. Hai să împărțim la 20 de milioane. Cât vin? 10-20 de cenți de persoană anual? Chiar și CFR a luat bani de la bugetul local mai mult decât bugetul nostru. Da, sunt de acord, CFR merge în Europa și face imagine României, dați-le, merită

Consider că este plecată (n.r - discuțiile despre cluburile finanțate din bani publici) din partea cealaltă, de la FCSB. Se ocupă cu manipulare și dezinformare la televizor: 'ăia iau așa, ăia fac așa. Noi n-avem nicio vină, suntem în Liga 2 și nu i-am deranjat cu nimic. Foarte mulți suporteri imparțiali, nici cu FCSB, nici cu Steaua, sunt atrași prin aceste chestii.

Contează cine țipă mai tare, cam așa e în România. Vedem zi de zi cât de des sunt jignit sau denigrat de o persoană din cadrul clubului de acolo (n.r - Mihai Stoica) în cadrul emisiunii în care e constant invitat", a spus Popa, în cadrul emisiunii Națiunea Stelistă.

Conform Legii Sportului din România, Steaua nu poate promova pentru că este club de drept public

Motivul pentru care Steaua nu poate promova este legat de forma de organizare şi anume că este club de drept public. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că schimbarea statutului clubului din drept public în drept privat s-ar putea realiza printr-o preluare a acțiunilor de către o societate comercială sportivă.

”La fel ca în sezonul precedent, nu există nicio prevedere legală care să interzică unui club de drept public participarea în play-off-ul Ligii 2 sau câștigarea competiției”, a precizat FRF.

La finalul lunii mai, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat că vor fi făcute schimbări importante la CSA Steaua, pentru îndeplinirea obiectivului de a promova.

Totuși, nu s-a întâmplat nimic de atunci. Pe 1 august, fanii Stelei au protestat față de această situație în fața sediului Ministerului Apărării.

Câteva mii de fani au venit la această partidă, iar ultrașii din Peluza Sud au afișat mai multe bannere prin care solicită demisia conducerii de la CSA și de la Ministerul Apărării.

Etichete: csa steaua , liga 2 , adi popa , legea sportului , promovare steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Sezonul era terminat pentru el, dar a revenit ”ca prin minune” după operație și poate juca din nou: ”E fantastic”

Video Unirea Slobozia e campioana Ligii 2, după victoria contra Corvinului Hunedoara

Elias Charalambous a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită

”Cel mai frumos punct neregulamentar din istoria tenisului”. Un milion de vizualizări și ”o infinitate” de comentarii

Citeşte şi

Video Liga 2 | Unirea Slobozia - Corvinul 1-0. Rezultatele etapei 8 din play-off și clasamentul

Reacția lui Adi Popa, după ce FCSB a câștigat titlul în SuperLiga

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”