Dinamo are o nouă conducere. Vlad Iacob, Eugen Voicu, Andrei Nicvolescu și Răzvan Zăvăleanu, martie 2023 / Foto: captură Digi Sport

Continuă emoțiile pentru Dinamo! Decizia instanței privind noul plan de reorganizare

articol scris de Digi Sport
25.05.2023, 14:16
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Aprobarea noului plan de reorganizare de la Dinamo a fost amânată din nou de către instanță, după ce judecătorul a cerut documente suplimentare.

Judecătorul a cerut "precizări cu privire la strategia de modificare a planului de reorganizare" de la Dinamo

Noul plan de reorganizare de la Dinamo, propus de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu, a fost aprobat pe 7 aprilie de către Adunarea Creditorilor.

Joi, 25 mai, instanța a acordat un nou termen, pentru 19 iunie 2023, anunță dinamo1948.club.

Judecătorul a repus cauza pe rol și a cerut documente suplimentare. Instanța are nevoie de mai multe lămuriri pentru a lua o decizie, în sensul admiterii sau respingerii planului de reorganizare.

  • Meciul Dinamo – FC Argeș, manșa tur din barajul de promovare/menținere în SuperLiga, este programat luni, 29 mai, de la ora 20:00, în direct la Digi Sport 1.

“Repune cauza pe rol cu privire la cererea de confirmare a modificării planului de reorganizare. Acordă termen la data de 19.06.2023, ora 11 pentru discutarea cererii de confirmare a modificării planului de reorganizare, pentru când se vor cita părţile prin BPI, administratorul judiciar cu menţiunea de a depune precizări cu privire la strategia de modificare a planului de reorganizare privind transferul de jucători, valoarea de piaţă a jucătorilor conform raportului de evaluare bunuri întocmit la 16.09.2022 şi situaţia prognozată a încasărilor din valorificare jucători; de a preciza modalitatea de calcul a plăţilor prognozate cu titlu de Impozite şi contribuţii salariale. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 25.05.2023”, se arată în decizie.

Dinamo vrea să șteargă datorii de 5 milioane de euro, potrivit noului plan de reorganizare

Noul plan presupune o reducere pentru masa credală de la 7,4 milioane de euro la aproximativ 2,4 milioane de euro.

  • Dinamo a intrat în insolvență pe 29 iunie 2021. Echipa a retrogradat apoi în Liga 2, după 74 de ani, pe 29 mai 2022.

Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții noului acționar majoritar de la Dinamo, au anunțat prioritatea "roș-albilor" este reorganizarea clubului și implicit ieșirea din insolvență.

Noul plan de reorganizare, al treilea conceput de RTZ de la declanșarea insolvenței, se întinde până la finalul lui 2025.

Dinamo are datorii curente de 1,3 milioane de euro (firme, instituții, foști jucători, antrenori sau angajați), care trebuie să achitate în cel mai scurt timp. În caz contrar, planează spectrul falimentului.

Andrei Nicolescu: "Ne vom concentra pe organizarea administrativă a clubului"

Andrei Nicolescu, noul președinte - director general al clubului Dinamo, a precizat că nu vor fi făcute investiții majore pe termen scurt. Prioritatea "roș-albilor" este reorganizarea clubului și implicit ieșirea din insolvență.

"E o onoare să fiu aici, e un club important și creează emoție un astfel de moment. Vrem să facem pași esențiali pentru ca acest club să se reorganizeze. În viitorul apropiat ne vom focusa pe organizarea administrativă a clubului, apoi pe organizarea sportivă. Există trei piloni esențiali pentru managementul imediat al clubului.

Din punctul nostru de vedere, e mult mai importantă eficienta utilizare a banilor. Ăsta trebuie să fie dezideratul tuturor care se gândesc cum iese Dinamo din insolvență. Orice sumă ar fi necesară ieșirii din insolvență, ea trebuie să fie utilizată corect.

Este vorba despre o investiție de 12 milioane de euro ca business plan. Nu înseamnă că cele 12 milioane de euro vor fi bagați imediat, asta nu are sens. Nu are sens să investim zece milioane de euro pentru transferuri în vară", a spus Andrei Nicolescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Etichete: dinamo , liga 2 , plan de reorganizare


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Sepsi 1-0, ACUM, pe Digi Sport 1. Deschidere fulger de scor

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Exclusiv Helmut Duckadam n-are dubii: prima retrogradată din SuperLigă

FCSB, criticată după ce a cucerit titlul: ”Nu există, n-are nume! Sunt patru litere ale alfabetului!”

Citeşte şi

”Spuneați că UTA e prima echipă retrogradată”. Mircea Rednic, savuros la flash-interviu: i-a pus gând rău lui Dinamo!

Video Gloria Buzău - CS Mioveni 1-0. Echipa lui Andrei Prepeliță, tot mai aproape de promovarea directă

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”