Daniel Oprița, antrenorul celor de la Steaua / Foto: captură Digi Sport

Exclusiv Daniel Oprița a venit cu noi precizări după ce a spus că nu este de acord cu regula U21: "N-am vorbit doar în numele Stelei"

articol scris de Digi Sport
21.06.2022, 09:19
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Daniel Oprița (40 de ani) continuă să își exprime nemuțumirea cu privire la regula under 21, care obligă echipele de club să evolueze cu jucători sub 21 de ani pe teren.

Daniel Oprița a venit cu noi precizări după ce a spus că nu este de acord cu regula U21: "N-am vorbit doar în numele Stelei"

În timpul emisiunii Digi Sport Special, Daniel Oprița a dorit să intervină în direct și să facă noi precizări cu privire la declarațiile date cu câteva ore în urmă. Antrenorul celor de la CSA Steaua a spus că nu doar formația din Ghencea este nemulțumită de ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc, ci și alte cluburi din eșalonul secund.

”A fost o părere, un sfat, dacă se poate analiza ce am spus eu. Eu n-am vorbit doar în numele Stelei, mai vorbesc și cu alți antrenori, conducători, mulți se confruntă cu problemele astea. Eu n-am prins regula asta. Nu era nicio regulă, jucai pe merit.

Juniorii, știind că suntem obligați să jucăm cu ei, pun foarte multe condiții. Altfel era când te chema și știai că joci pe merit. Poate am la mine la Academie mulți juniori buni de 2002, și vreau să-i bag. Ar trebui să analizăm, eu nu zic că e bine sau nu e bine cum zic eu”, a spus Oprița, potrivit Digi Sport Special.

Daniel Oprița este revoltat din cauza regulii U21: ”Nu am văzut așa ceva!” Cum vrea să protesteze antrenorul de la CSA Steaua

Oprița consideră că acest lucru face ca jucătorii tineri să nu aibă continuitate, iar acest lucru se reflectă și la echipa națională. În plus, antrenorul ”militarilor” crede că jucătorii ar trebui să joace în funcție de meritul fiecăruia, nu în funcție de vârstă.

Nu știu dacă Edi Iordănescu putea face mai mult. Am schimbat foarte mulți antrenori și rezultatele sunt cam aceleași. Până la urmă, dacă am schimbat atâți antrenori și nu s-a schimbat nimic, poate e în altă parte problema. Asta e valoarea jucătorilor. Trebuie să ne dea de gândit să schimbăm ceva ca să putem ajunge unde am fost.

Eu știu ceva ce ar trebui schimbat. E părerea mea, mă confrunt zi de zi, am vorbit și cu alți colegi. Sunt lucruri cu care ne confruntăm pe teren, din birouri e mai ușor. Problema e că nu se schimbă regula under-21. De când s-a băgat regula asta, ne-am dus din ce în ce mai jos. Semifinala aia la tineret am reușit-o și fără regula asta.

Calificarea asta la 19 ani am mai reușit-o și altădată fără regula asta. Cele mai mari rezultate le-am avut fără regula asta. Eu știu cu ce mă confrunt acum. Sunt juniori care îți pun niște condiții de nu ai văzut pentru că știu că ești obligat să joci cu ei.

Domnii nu știu, dar eu sunt aici. E mai greu să iei un junior decât un atacant din Liga 1 pentru că știu că ai nevoie. Eu nu văd logica. Anul trecut joci cu 2001-2003 și, acum, joc cu 2003-2004. Cu cel de 2001 ce fac? Îl dau afară, nu? Merită să joace, dar dacă mă obligă cu 2002... Și ăla e tânăr. Trebuie să îl dau afară că trebuie să joc cu 2004. La anul scoți 2002 și 2004, să vii cu 2003 și 2005.

Ăștia nu au continuitate. Dacă îmi dai un 2004 care nu a jucat nicăieri. Îi iau să facă antrenament, îi bag cinci minute, se antrenează cu echipa. Nu suntem ca în străinătate să fie pregătiți la 15-16-17 ani. Nu s-a lucrat așa. Îl și distrug pe un jucător de 2004. Nu o să joace bine pentru că nu e pregătit, nu are forță.

Majoritatea jucătorilor fortați să joace, după juniorat se lasă. Eu ce fac cu Bălbărău, portar de 2001 de la lotul de tineret. Îi caut echipă acum, sincer, la Liga 1. Ce să fac, să îl țin rezervă? Așa mă obligă. Le dau un sfat. Să se gândească bine și să scoată regula asta. Nu cu asta am avut rezultate.

Care e bun să joace. Și eu am zis, FCSB, Craiova, Farul. Te obligă să joci la Liga 1 cu un jucător U21, ăia joacă cu patru. Nu cred că pe Octavian Popescu l-au băgat la Liga 1 din cauza regulii U21. L-au luat pentru că a fost talentat.

Bag un portar și îmi greșește săracul. E Steaua, e presiune, scapă mingea. Ce fac cu copilul ăla? Își mai revine? Problema e că e greu să mai iei juniori. Au pretenții mari, îmi pun șapte mii de clauze, să joace 50 la sută din meciuri, 90 la sută. Pe cei de 25 de ani îi considerăm bătrâni. Trebuie să îi dăm afară ca să joace unul din 2004.

Să joace 2004 când merită. Fotbalul nostru, după ce că e slab, joc cu 2002 și 2004 și se oprește mingea. De aia și rezultatele. Generația care a fost în semifinale la tineret, au venit la naționala mare și ce fac? Nu joacă niciunul la echipe mari. Să joace și ăla de 25 de ani și de 30 și de 36 dacă merită.

Vreau să joc odată meciul în zece, fără juniori. Trebuie schimbată regula asta. Fotbalul nostru s-a dus în jos de când există regula asta. Pe fotbalistul care e bun, toată lumea îl ia”, a declarat Daniel Oprița.

Etichete: csa steaua , juniori , daniel oprita , regula u21


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj

Citeşte şi

Video Liga 2 | Unirea Slobozia - Corvinul 1-0. Rezultatele etapei 8 din play-off și clasamentul

Exclusiv Marius Lăcătuș cere explicații de la CSA Steaua: ”Nu mi se pare normal”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”