Așa au trăit jucătorii de la Petrolul și Rapid faza penalty-ului ratat de 3 ori / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Decizia luată de Rapid după derby-ul cu Petrolul: "Merităm mai mult respect"

articol scris de Octavian Vasilescu
12.07.2020, 13:30
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

VIDEO Petrolul - Rapid 0-0. Giuleștenii vor depune un memoriu după "Primvs Derby", fiind nemulțumiți de prestația arbitrului Iulian Dima.

Decizia luată de Rapid după derby-ul cu Petrolul: "Merităm mai mult respect"

Meciul Petrolul - Rapid a pus în scenă faza anului în România, cu două penalty-uri repetate, însă giuleștenii reacționează, anunță directorul general, Ovidiu Burcă: "Vom încerca să depunem un memoriu la FRF, la Comisia Centrală. Nu vrem să stăm cu mâinile în sân. De la juniori n-am mai văzut așa ceva. Arbitrul  (n.r Iulian Dima) a scăpat meciul din mână, a fost depășit de situație, dar mi s-a părut și un arbitraj tendențios. Nu poți să rupi astfel echilibrul într-o finală, în minutul 28 (n.r când a fost eliminat Lazăr).

Vrem doar să fim arbitrați corect! Rapid este un club cu o istorie bogată, cu milioane de suporteri. Suporterii și jucătorii merită mai mult respect! Au existat greșeli împotriva Rapidului și în timpul sezonului regulat.

După meciul de la Mioveni s-a spus că noi am fost ajutați de arbitru, însă am avut un penalty refuzat. Vrem doar să fim arbitrați corect, nu să fim împinși de la spate!

Eu înțeleg complexitatea acestei meserii de arbitru. Am stat pe lângă ei, sunt oameni care fac parte din acest fenomen, dar sunt mâhnit după ce am văzut aseară. N-am mai întâlnit o asemenea situație", a spus Ovidiu Burcă, pentru Digi Sport.

Ovidiu Burcă: "Am încredere că vom promova"

Ovidiu Burcă speră că acest punct obținut la Ploiești îi va ajuta pe giuleșteni să termine play-off-ul pe podium: "Băieții erau foarte afectați după meci, însă am încredere că vom promova. Puteam deschide scorul cu 8 jucători de câmp, asta îmi dă încredere. Cred că avem un grup mult mai unit acum și sper ca acest punct să facă diferența la final", a mai spus Ovidiu Burcă, pentru Digi Sport.

Clasament play-off Liga 2

Faza anului în fotbalul românesc: penalty ratat de trei ori

Faza anului a avut loc, cu siguranță, în meciul dintre Petrolul Ploiești și Rapid, scor 0-0, din play-off-ul pentru promovare în Liga 1. În minutul 65, Mario Bratu a obținut un penalty pentru prahoveni. Uruguayanul giuleștenilor, Facundo Mallo, a intrat imprudent. ”Nici dacă ești blat, nu intri așa. Intrare inconștientă”, a exclamat comentatorul partidei.

De aici a pornit nebunia. Arnăutu a executat, portarul Popa a apărat, însă centralul a hotărât repetarea loviturii. Goalkeeper-ul bucureștenilor nu a păstrat niciun picior pe linia porții, așa că arbitrul l-a sancționat cu cartonaș galben.

Următorul executant a fost MarinescuPopa a parat din nou, dar nu a respectat nici de această dată regulile. A luat iar ”galben”, fiind eliminat. Cu lacrimi în ochi, tânărul portar de la Rapid a părăsit terenul, dar povestea nu era gata.

În poarta celor de la Rapid a intrat Tătaru, care i-a luat locul lui Drăghiceanu, în timp ce prahovenii au schimbat din nou executantul. De această dată, a ”confiscat” mingea paraguayanul Meza Colli. Sud-americanul și-a luat un elan destul de scurt, a încercat să șuteze în forță, dar a trimis mult peste. ”Bravo, bă, Dima!”, a strigat Dan Alexa, tehnicianul giuleștenilor, spre arbitrul de centru.

Galerie Foto

Etichete: petrolul - rapid , ovidiu burca , iulian dima , play-off liga 2 , conducere rapid , meciuri rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Sepsi 1-1, ACUM, pe Digi Sport 1. Covăsnenii au încasat două cartonașe roșii!

Dramatic: PAOK a reușit remontada împotriva liderului și a aprins lupta pentru titlu!

Denis Alibec, drum liber către FCSB: a marcat, dar echipa sa a terminat ultima în Qatar și a retrogradat

Gigi Becali a spus că îl vrea la FCSB, iar agentul jucătorului a făcut anunțul

Citeşte şi

Gigi Becali, ”imitat” în fotbalul românesc, dar doar până la un punct: ”Face ca unui antrenor să-i fie mult mai greu”

Video CS Mioveni - CSC Șelimbăr 0-0. Echipa lui Claudiu Niculescu a rămas pe locul secund în play-off-ul din Liga 2

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”