Cristiano Ronaldo se bucură, după golul 100 înscris la naţionala Portugaliei / Foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo, prima reacţie după ce a scris istorie în tricoul naţionalei Portugaliei

articol scris de Digi Sport
09.09.2020, 10:01
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Starul portughez Cristiano Ronaldo a depăşit bariera de 100 de goluri marcate pentru selecţionata ţării sale, în meciul câştigat cu 2-0 în faţa Suediei, în Liga Naţiunilor.

Cristiano Ronaldo, 101 goluri pentru Portugalia

Ronaldo a marcat ambele goluri ale partidei de la Stockholm, ajungând la un total de 101 goluri în 165 de meciuri disputate în tricoul naţionalei sale.

El a devenit cu această ocazie primul fotbalist european cu peste 100 de reuşite pentru naţionala ţării sale, apropiindu-se şi mai mult de recordul absolut deţinut de iranianul Ali Daei, care s-a retras din activitate în 2007, după ce a înscris 109 goluri pentru echipa naţională.

"Acestea sunt două goluri importante pentru că am reuşit să ajung la acest record pe care îl căutam", a declarat cvintuplul Balon de Aur, la microfonul televiziunii publice portugheze RTP, potrivit AFP.

"Sunt foarte fericit, în primul rând pentru că echipa a câştigat (...) şi bineînţeles pentru recordul de 100 de goluri şi apoi pentru 101, două goluri uriaşe", a continuat el.

Chiar dacă spue că nu face "o obsesie", atacantul Juventus speră acum să depăşească recordul absolut deţinut de iranianul Ali Daei (109 goluri): "Acum, recordul... este pas cu pas. Recordurile vin în mod natural."

Cristiano Ronaldo a scris istorie în tricoul naţionalei Portugaliei

Cvintuplul câştigător al Balonului de Aur a înscris primul său gol în tricoul selecţionatei Portugaliei în urmă cu 16 ani, pe 12 iunie 2004, în partida de deschidere a Campionatului European găzduit de ţara sa, împotriva Greciei. El avea atunci doar 19 ani.

În 2013, Ronaldo a egalat recordul de goluri în selecţionata Portugaliei, deţinut de Pedro Pauleta (47 de reuşite), tot în cursul unui meci împotriva Suediei, în manşa secundă a barajului pentru calificarea la Cupa Mondială 2014.

Fostul jucător al echipelor Manchester United şi Real Madrid a fost, de asemenea, primul care a depăşit bariera de 100 de goluri marcate în Liga Campionilor (în prezent are 130 de reuşite în această competiţie).

În total, la nivel de club, Cristiano Ronaldo a înscris 638 de goluri în 852 de meciuri disputate în toate competiţiile, cele mai multe dintre ele pentru Real Madrid (450).

Etichete: cristiano ronaldo , suedia , portugalia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul de Externe au murit în accidentul de elicopter (IRNA). Întâlnire de urgență la Guvern

Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul de Externe au murit în accidentul de elicopter produs duminică, anunță presa de stat din Iran. Guvernul iranian a convocat luni o „întâlnire de urgență”. Operațiunile de căutare a elicopterului prăbușit au durat toată noaptea. Dimineață au apărut imagini cu epava complet arsă, în zona de munte de la granița cu Azerbaidjanul. Elicopterul în care se afla președintele Raisi era un model fabricat în Statele Unite și care nu a mai putut fi importat în Iran după 1979.  

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Se face transferul! Gigi Becali: "Vine și semnează pe 3 ani! Așa ne-am înțeles!"

Pep Guardiola a vorbit despre plecarea sa de la Manchester City

Ilie Dumitrescu a rămas impresionat de titlul câștigat de Răzvan Lucescu cu PAOK: ”A făcut istorie!”

Marian Iancu și-a anunțat revenirea în fotbal: ”Cunosc bine fenomenul!”

Citeşte şi

Secretele lui Cristiano Ronaldo. Cum se menține în formă la 39 de ani

Cum l-a numit presa britanică pe Adrian Mutu, după ce "Briliantul" s-a pozat cu Cristiano Ronaldo

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian