Dusan Tadic, în duel cu Jose Fonte / Foto: Getty Images

"Au crezut că sunt total nebun". Un veteran care a luat titlul cu Lille și-a pus o clauză specială în contract în 2018

articol scris de Digi Sport
25.05.2021, 18:42
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Unul dintre artizanii titlului surprinzător cucerit de Lille a fost "veretanul" Jose Fonte, care a dezvăluit un amănunt interesant din contractul său.

Portughezul susține că a avut o clauză specială chiar din momentul în care a semnat cu Lille, în vara lui 2018, când echipa abia a scăpat de retrogradare.

Jose Fonte susține că avea o clauză în contractul cu Lille în ceea ce privește un bonus pentru câștigarea titlului

"Când am ajuns, am discutat cu Marc Ingla (directorul general al lui Lille) în ceea ce privește un mic bonus. Asta pentru că eu am crezut că orice este posibil în fotbal. (...) Atunci ei au crezut că sunt total nebun", a spus Jose Fonte.

La trei ani distanță, pe 23 mai 2021, Jose Fonte a devenit campion cu Lille chiar în ultimul său an de contract cu francezii, după 2-1 pe terenul lui Angers, în ultima etapă, iar toate pronosticurile erau date peste cap.

Drept urmare, fundașul de 37 de ani, care e și căpitanul echipei, a recunoscut că i s-a propus prelungirea pentru încă un sezon, iar el a acceptat.

Lille, noua campioană din Ligue 1! PSG, răpusă de o echipă formată din veterani și jucători aruncați de alte cluburi

De altfel, Lille a fost o adevărată surpriză și a întrerupt dominația lui PSG, care câștigase 7 dintre ultimele 8 titluri.

Ce este mpresionat e faptul că antrenorul Christophe Galtier, care tocmai a plecat de la echipă, a reușit să formeze o trupă capabilă să ia trofee cu jucători refuzați de alte cluburi, majoritatea aduși liberi de contract, iar printre aceștia se află și Jose Fonte, care a condus cea mai bună defensivă din Franța, cu doar 23 de goluri primite în 38 de etape din acest sezon.

Înainte să semneze cu Lille, portughezul a jucat în China în perioada februarie 2018 - iulie 2018, la fosta echipă a lui Constantin Budescu, Dalian Yifang.

Înainte de a ajunge în China, Fonte a mai avut prezențe sporadice și nereușite la West Ham și Southampton. Portughezul format de Sporting și cu 45 de selecții în națională are acum o cotă de doar 1,5 milioane de euro.

  • Ca fapt divers, Lille a reușit să ia titlul cu un lot de 3 ori mai ieftin decât cel al lui PSG, care valorează 828,8 milioane de euro.
  • În acest an, Fonte a evoluat în 43 de meciuri oficiale, dintre care 36 în Ligue 1.
  • După ce a câștigat al patrulea titlu din istorie, Lille va juca în grupele Champions League, alături de PSG. Echipa din nordul Franței mai are în palmares 6 Cupe ale Franței.

Etichete: lille , jose fonte


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Marius Lăcătuș nu are niciun dubiu, după ce FCSB și-a adjudecat titlul: ”Nu putem omite”

Victor Pițurcă, verdict crunt despre noua vedetă a Universității Craiova: ”Nu se ocupă doar de fotbal”

Lovitura primită de PSG și naționala Franței: Lucas Hernandez, OUT pentru restul sezonului și EURO 2024

Fotbalistul transferat cu 600.000€ de Gigi Becali la FCSB a făcut anunțul despre viitorul său: ”Asta îmi doresc”

Citeşte şi

Boloni trimite ”săgeți” către PSG după titlul cucerit de parizieni: ”E a doua oară când se întâmplă asta!”

Ladislau Boloni trăiește ”periculos” în Ligue 1. Pe ce loc se află Metz, după înfrângerea cu Lille

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”