Luuk De Jong și Umtiti, pe lista neagră la Barcelona / Foto: Gettyimages

Lovitura pregătită de PSG. Wijnaldum, înlocuit cu un star de la Barcelona

articol scris de Mihai Alecu
16.12.2021, 18:18
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

PSG a avut în vară cea mai spectaculoasă campanie de achiziții din istoria clubului, cu fotbaliști precum Messi, Donnarumma, Wijnaldum sau Ramos care au sosit la fosta campioană a Franței.

Acum, conducătorii grupării franceze se pregătesc de mercato-ul din iarnă, iar un fotbalist de la FC Barcelona este principala țintă.

Wijnaldum out, De Jong in

Conform presei din Franța, cei de la PSG nu mai au răbdare cu Giorginio Wijnaldum și vor să-l vândă în iarnă. 

Ca înlocuitor, se pare că Frenkie de Jong este alesul francezilor, care vor să profite de situația financiară precară a grupării catalane.

Înfrângerea de la Munchen a arătat realitatea cruntă de la Barcelona și faptul că echipa este clar inferioară celor mai puternice grupări ale lumii, printre care se numără și Bayern.

Xavi a observat și el acest aspect, iar acum este hotorât să facă mai multe schimbări în lot. Vedetele echipei, Sergino Dest, Marc Andre Ter-Stegen și Frenkie de Jong ar putea să fie vânduți, lucru pe care cei de la PSG îl așteaptă cu brațele deschise. Totuși, suma de transfer nu ar fi una mică, catalanii dorind minim 60 de milioane de euro pentru mijlocașul olandez.

Gavi, Balde sau Abde sunt doar câțiva dintre tinerii care urmează să fie oameni cheie în planul gândit de Xavi.

De Jong ar vrea și el să plece de la Barcelona

Motivul acestei decizii este clima. Se pare că mijlocașul și-ar dori să se transfere într-un loc mult mai călduros, ferit de precipitații, unde să poată trăi liniștit, alături frumoasa sa iubită, Mikky.

Frenkie de Jong a ajuns la Barcelona în vara lui 2019, de la Ajax Amsterdam, pentru 65 de milioane de euro. Cu toate acestea, clubul are mari probleme financiare – datorii de un miliard de euro – iar vânzarea sa ar mai amortiza puțin din cheltuieli.

În același timp, din aceleași rațiuni financiare, Barcelona nu mai investește în transferuri cum obișnuia, iar echipa nu traversează deloc o perioadă bună. Astfel, Frenkie de Jong simte că ar putea stagna profesional la Barca, așa că se pregătește de o nouă aventură.  

Barcelona a părăsit prematur Liga Campionilor, iar în La Liga este doar pe locul 8, la 18 puncte distanță de liderul Real Madrid.

Frenkie de Jong, curtat de marile cluburi europene

Fotbalistul a fost dat de gol chiar de tatăl său, John. Acesta a recunoscut într-un interviu dat publicației AD, că există un interes uriaș pentru fiul său, dar acesta nu va alege niciodată Manchester United sau Bayern Munchen.

Adesea e vreme rea acolo. Desigur, este vorba despre fotbal, dar contează. Știm că Barcelona are mare nevoie de bani și o ofertă grozavă pentru Frenkie ar putea ajuta, dar nu văd ca acest lucru să se întâmple curând. Deși, cinci cluburi europene de top au sunat. Frenkie și Mikky se distrează de minune la Barcelona. Viața este grozavă acolo. Merg și eu des. Chiar și acum este soare și 16 grade”, a declarat John de Jong, pentru presa olandeză.

  • De când a sosit la Barcelona, Frenkie de Jong a adunat 112 meciuri, reușind 10 goluri și 14 pase decisive.

Etichete: barcelona , psg , transfer , wijnaldum , frenkie de jong


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Universitatea Craiova - FCSB 1-0, ACUM, DGS 1. Reușita lui Raul Silva îi menține pe olteni în avantaj

Exclusiv Florin Prunea a văzut cum au jucat și ”i-a desființat”: ”Are vagoane în spate, așa aleargă” / ”Ăsta e respect?”

Luis Enrique, replici acide înainte de PSG - Dortmund

Pep Guardiola nu a ezitat nicio secundă, după ce a fost trecut pe lista lui Bayern

Citeşte şi

Adio, Barcelona!? Cine e jucătorul pe care Xavi "nu îl mai bagă deloc în seamă"

Barcelona pregătește marea lovitură: starul de 85.000.000€ al lui Liverpoool! Cum s-a dat de gol jucătorul

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”