Alexandru Baluţă,Adrian Stoian şi Constantin Budescu în tricoul naţionalei României / Foto: Sport Pictues

Video Exclusiv Mărturia primului român care a revenit pe teren după pandemie: "3 luni şi jumătate nu mi-am văzut soţia care a născut"

25.05.2020, 07:58
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Alexandru Băluţă este primul român care a jucat un meci oficial după pandemia de coronavirus, însă mijlocaşul de 26 de ani a resimţit din plin perioada de izolare pentru că nu şi-a putut vedea familia o perioadă foarte lungă.

Fostul jucător al Craiovei a povestit cum s-a simţit la prima partidă după o perioadă lungă.

"A fost o perioadă destul de grea pentru că a trebuit să ne adaptăm din nou la efort, să încercăm fim din nou la forma avută anterior. Păcat că nu am început cu dreptul, deşi aveam mare încredere în noi, ne-ar fi ajutat să ajungem pe loc de play-off. Suntem în cărţi deocamdată.

Ne-am pregătit din greu 3-4 săptămâni, deci uşor nu a fost deloc, mai ales că am jucat şi cu tribunele goale. A fost un sentiment ciudat. Dar îmi era dor să revin în iarbă şi să resimt emoţia de pe teren", a spus Alex Băluţă la Digi Sport Special.

Slovan Liberec, echipa românului, a jucat pe terenul celor de la Teplice, într-o partidă restantă de campionat. A fost și primul meci oficial jucat în Cehia, după o pauză de două luni și jumătate.

  • Cehia este printre ţările care nu au fost atât de mult afectate de pandemia de coronavirus, precum Spania, Italia, Franţa sau Anglia.

Alex Băluţă: "A fost ciudat. Am ieşit cu măşti la încălzire. Le-am luat din nou la pauză"

Şi în Cehia sunt norme sanitare impuse de autorităţi, aşa că şi fotbaliştii au fost nevoiţă să se conformeze. Băluţă a povestit ce s-a întâmplat la meci.

"Nu mi-a fost teamă pentru că noi ne pregătim de o lună şi ceva, am început pe grupuri de 6 jucători, dar apoi am făcut antrenamente normale. Am făcut teste de două ori, chiar şi înainte de meci. Am fost în regulă.

Când am intrat pe teren nu m-am gândit la acest virus. Era inevitabil că o să iei contact cu adversarii. Ciudat era că am ieşit cu măşti la încălzire apoi le-am lăsat pe bancă. La pauză le-am luat iar până la vestiare şi tot aşa. E ceva ciudat şi unic în fotbal.

Am venit cu acelaşi autocar, iar la hotel a avut fiecare camera lui. Am mers la stadion în şir indian, fiecare a fost notat la intrare. Am fost mai relaxaţi, nu a trebuit să ieşim din casă cu o declaraţie, ca la noi în România. Într-adevăr, a fost izolare şi aici, dar lumea se pare că a respectat încă de la început ceea ce autorităţile au transmis", a precizat Băluţă.

  • 2,65 milioane de euro le-a plătit Slavia Praga celor de la Universitatea Craiova pentru Alex Băluţă în vara anului 2018.
  • 1,8 milioane de euro este cota actuală de piaţă a lui Alex Băluţă, potrivit publicaţiei de specialitate Transfermarkt.

Alex Băluţă: "3 luni şi jumătate nu mi-am văzut soţia. A născut în urmă cu o lună"

Alex Băluţă a devenit tătic chiar în timpul pandemiei. Pentru el, faptul că nu şi-a văzut copilul l-a afectat foarte mult.

"Eu am stat majoritatea timpului în Liberec, am avut părinţii alături de mine şi asta a fost un lucru bun, am putut să ies afară, am putut să mergem la market. Dar a fost ciudat. Nu mă simt în forma pe care mi-o doresc.

Sincer, pe mine m-a marcat această periodă şi îmi este greu pentru că 3 luni şi jumătate nu mi-am văzut soţia. Ea a născut în urmă cu o lună şi nici fetiţa nu am văzut-o. Am ales să stau aici, să mă sacrific, pentru că, dacă veneam în ţară, stăteam două săptămâni în carantină. Mental nu sunt aşa cum îmi doresc, dar încerc să fiu bărbat şi să dau totul.

Sentimentul nu se compară, e prima dată când sunt tătic şi e altceva când îţi ţii copilul în braţe. Probabil câteodată mă bat cu pumnii în piept că sunt puternic, dar uneori cedez şi asta se simte în teren şi te afectează fără să îţi dai seama", a spus Alex Băluţă.

  • Alexandru Băluță este împrumutat de Slavia Praga la Slovan Liberec până la finalul acestei stagiuni.
  • În acest sezon, Alex Băluţă a jucat în 18 meciuri oficiale pentru Slovan Liberec, a marcat 5 gopluri şi a dat 6 pase decisive.

Etichete: slovan liberec , slavia praga , alexandru baluta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

E gata! Înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool a semnat

A auzit că-l vrea Gigi Becali la FCSB și i-a dublat salariul. ”Ar fi putut semna oriunde”

Live Video&Text Petrolul - FC Botoșani 1-1, ACUM, Digi Sport 1. Irobiso a restabilit egalitatea după șapte minute

Citeşte şi

Exclusiv Fotbalistul remarcat de Ilie Dumitrescu în FCSB - Rapid 2-2: ”Foarte bun, un punct de sprijin!”

Ofertă pentru Albion Rrahmani! Rapid a dat răspunsul imediat

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”