7 antrenori din ligile de top din Europa ar putea fi demiși în această pauză de iarnă

"Nu-i prinde paltonul". Topul antrenorilor din Europa în pericol de a fi demiși

16.11.2018, 18:35
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Publicația 90 minutes a făcut un clasament mai puțin obișnuit în această perioadă a sezonului, scoțând în evidență antrenorii din cele mai importante campionate ale Europei care sunt în pericol de a fi demiși.

7. Thierry Henry (41 de ani) - AS Monaco

Fostul atacant a fost numit pe 15 octombrie la AS Monaco și a semnat un contract valabil până în vara anului 2021, însă a avut și un debut cu ghinion, "moștenind" o mulțime de jucători accidentați. În primul său meci, a remizat cu Brugge, apoi a mai urmat o remiză cu modesta Dijon, în campionat, însă din acel moment au urmat numai înfrângeri: 0-1 cu Reims, 0-4 în returul cu Brugge și 0-4 în derby-ul cu PSG. Astfel, deși a fost adus cu surle și trâmbițe la echipa unde a început fotbalul, fostul mare atacant nu a obținut decât un punct în campionat și unul în Champions League, iar oficialii ar putea să-și cam piardă răbdarea.

6. Domenico Tedesco (33 de ani) - Schalke

Considerat unul dintre copiii-minune ai antrenoratului german, Tedesco a fost numit la Schalke la începutul sezonului trecut, iar echipa a reușit să termine pe locul secund. În schimb, acum se află la doar un punct peste limita retrogradării în Bundesliga. În aceste condiții, pauza de iarnă ar putea însemna luarea unei decizii radicale, dacă până atunci nu revigorează echipa.

5. Eduardo Berizzo (49 de ani) - Athletic Bilbao

Deși bascii nu sunt un club care să se poată bate la titlu în La Liga sau măcar la locul secund, scopul lor este de a "supraviețui" în jumătatea superioară și de a prinde cupele europene folosind doar jucători locali (basci), însă acest aspect ar putea să pericliteze serios obiectivele din sezonul actual. Deși Berizzo a fost numit la club abia în vară, Bilbao se află foarte aproape de zona retrogradării, doar golaverajul făcând ca bascii să fie chiar pe locurile care vor ajunge în liga secundă. În plus, marea îngrijorare este că Athletic nu a mai câștigat un meci chiar de la prima etapă a sezonului.

4. Moreno Longo (42 de ani) - Frosinone

Doar Chievo e mai jos, fără niciun punct. În sezonul trecut, Moreno Longo a făcut minuni pe banca lui Frosinone, reușind o promovare nesperată, însă acum echipa ar putea să nu-și mai permită să-l păstreze pe Longo doar pe bază sentimentală, având în vedere că echipa se află pe penultimul loc în campionat, cu doar 7 puncte.

3. Heiko Herrlich (46 de ani) - Bayer Leverkusen

Înainte de startul actualului sezon, Leverkusen era văzută de unii specialiști drept una dintre contracandidatele la titlu pentru cei de la Bayern Munchen. Asta și pentru că starurile echipei, Leon Bailey, Kai Havertz și Julian Brandt au rămas la echipă. Acum, "aspirinele" se află la doar două puncte de zona retrogradării. Chiar dacă puțini cred în această variantă, se pare însă că oficialii clubului încep deja să-și pună serios această întrrebare.

2. Marcelino (53 de ani) - Valencia

Doar Atletico Madrid a pierdut mai puține meciuri în acest sezon decât Valencia (unul - Atletico, două - Valencia), iar echipa lui Marcelino este codașă la golurile marcate, cu doar 8 reușite. Ce e drept, echipa nici nu prea primește goluri multe. "Liliecii" au primit 9 goluri, la egalitate cu Valladollid, în timp ce Atletico are cea mai bună defensivă, cu doar 8 goluri încasate. Astfel, echipa lui Marcelino se află la doar 4 puncte deasupra zonei retrogradării, cu doar două victorii în acest sezon. Majoritatea celor 14 puncte din această stagiune a fost acumulată prin numărul mare de remize, 8. În această situație, șefii de pe Mestalla privesc cu îngrijorare spre meciurile care urmează, cu Real Madrid și Sevilla în campionat și cu Juventus și Manchester United în Champions League. Dacă echipa nu iese bine din aceste confruntări, e posibil ca șefii clubului să ia măsuri în ceea ce privește banca tehnică.

1. Niko Kovacs (47 de ani) - Bayern Munchen

Deși mereu Bayern Munchen susține că situația este sub control, acum chiar au început și ei să creadă că nu este chiar așa. Bayern tocmai a fost învinsă de rivala Borussia Dortmund, scor 2-3, în "clasicul" din Bundesliga, iar fanii au început să-și piardă răbdarea după ce echipa s-a îndepărtat la 7 puncte de Dortmund. Orice altceva decât titlul de campioană va fi considerat un eșec, iar bavarezii intră deja în criză de timp pentru a mai salva sezonul. Dacă lucrurile continuă pe o pantă descendentă, managerul Niko Kovacs ar putea fi demis chiar mai devreme de finalul sezonului, deși această soluție nu prea este un mod de operare pentru bavarezi.

Etichete: antrenori demisi , henry monaco , marcelino valencia , situatie batern , kovacs bayern


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

Exclusiv Erori grave de arbitraj la Universitatea Craiova - FCSB! Marius Avram a dat verdictul: "Îmi pare rău de Vidican!"

Costel Gâlcă a transmis un mesaj clar după ce a învins-o pe FCSB

Citeşte şi

MERCATO 2019 - TOATE transferurile verii sunt AICI. Cristi Manea la FCSB! Transferurile din ultima oră

MERCATO 2023 | Toate transferurile verii sunt AICI! Joao Felix și Joao Cancelo au semnat cu Barcelona

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”