Todd Boehly, în tribune la Chelsea - Wolverhampton / Foto: Profimedia

Roman Abramovich e istorie la Chelsea! Consorțiul american condus de Todd Boehly a preluat acțiunile rusului

articol scris de Digi Sport
28.05.2022, 13:17
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Chelsea Londra a confirmat sâmbătă înţelegerea "finală şi definitivă" privind vânzarea clubului consorţiului american condus de omul de afaceri Todd Boehly, Clearlake Capital Consortium, scrie DPA. Conform sursei, anunţul oficial va fi făcut luni.

Chelsea, cumpărată de consorțiul american conduc de Todd Boehly

Consorţiul condus Todd Boehly (coproprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers) s-a aflat în negocieri exclusive pentru preluarea clubului londonez şi a formulat pe 7 mai o ofertă de 4,25 miliarde de lire sterline (4,97 miliarde de euro) pentru preluarea clubului aflat în proprietatea oligarhului rus Roman Abramovici din 2003.

Marţi, un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson declara că guvernul de la Londra a "colaborat strâns cu clubul" pentru finalizarea vânzării.

În urma unui lung proces de licitaţie care a implicat mai multe grupuri, cel reprezentat de Boehly şi de partenerii săi investitori a fost reţinut de banca newyorkeză Raine Group, care supervizează vânzarea.

Acest grup este compus, în afara lui Boehly, de Mark Walter, coproprietar al lui Dodgers, din miliardarul elveţian Hansjoerg Wyss şi din societatea americană de investiţii Clearlake Capital.

Clubul Chelsea risca să intre în faliment dacă nu îşi schimba proprietarul până la sfârşitul acestei luni, când va expira licenţa specială acordată de guvern.

Actualul proprietar al grupării de pe Stamford Bridge, Roman Abramovici, asigurase că nu va pretinde rambursarea împrumuturilor sale către club şi a promis că toate veniturile din vânzare vor fi donate unei fundaţii caritabile care ajută victimele războiului din Ucraina. Această promisiune a convins guvernul de la Londra să acorde o licenţă specială clubului Chelsea, valabilă până la 31 mai.

În acest sezon, Chelsea a terminat pe locul 3 în Premier League şi s-a calificat pentru viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.

AGERPRES

Etichete: chelsea , patron , roman abramovich , todd boehly


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

Andrei Ivan, reacție savuroasă după Universitatea Craiova - FCSB 2-0: ”Nici nu știu cum a intrat mingea!”

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Video Darius Olaru, criză de nervi în Universitatea Craiova - FCSB: ”Băi, prostule!”

Citeşte şi

Oficial Chelsea ”a demis” un antrenor în Premier League: OUT după 5 ani!

Șansa lui Horațiu Moldovan? Jan Oblak, dorit de un ”Gigant” din Premier League

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”