Roman Abramovich / Foto: Getty Images

Situaţia lui Abramovich la Londra provoacă tensiuni mari la Chelsea: "Este ireal, ne întunecă mintea"

articol scris de Digi Sport
26.02.2022, 09:57
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Rezistenţa eroică a Ucrainei în faţa invaziei Rusiei oferă posibilitatea întregii lumi să reacţioneze din ce în ce mai apăsat.

Pe lângă luările de poziţie a multor sportivi de talie mondială, chiar şi ruşi, cancelariile mondiale şi conducători din lumea sportului iau decizii fără precedent în dorinţa de a-l determina pe Vladimir Putin să renunţe la război şi să nu se mai piardă vieţi.

Roman Abramovich, unul dintre apropiaţii lui Vladimir Putin, se află printre numele cunoscute pe care comunitatea internaţională a decis să-i blocheze financiar chiar dacă nu locuiesc în Rusia.

Patronul echipei Chelsea, actuala deţinătoare a Ligii Campionilor, se află printre cei pe care Marea Britanie este gata să-i sancţioneze cu blocarea conturilor şi chiar cu interzicerea şederii în Londra, acolo unde deţine, printre altele o proprietate de 125 de milioane de lire sterline.

Thomas Tuchel recunoaşte că situaţia de la Chelsea nu este deloc bună înaintea finalei cu Liverpool

Thomas Tuchel, antrenorul echipei Chelsea, a recunoscut înaintea duelului cu Liverpool, din finala Carabao Cup, că tot ce se întâmplă este extrem de apăsător: „Există atât de multe incertitudini în legătură cu situația clubului nostru. Nu ar trebui să ne prefacem că aceasta nu este o problemă”, a spus Tuchel.

  • Chelsea-Liverpool, finala Cupei Ligii Angliei, va fi în direct pe Digi Sport 1, sâmbătă, de la 18:30. Abonaţii Digi Mobil pot urmări finala pe aplicaţia Digi Sport şi pe siteul digisport.ro.

Situația în general (n.r. din Ucraina) pentru mine și pentru colegii mei, pentru toată lumea de la Cobham (n.r. cantonamentul lui Chelsea), jucători, este oribilă. Nimeni nu se aștepta la asta. Este ireal, așa cum am spus, ne întunecă mintea, ne întunecă entuziasmul față de finală.

Și aduce o incertitudine uriașă tuturor oamenilor și familiilor care sunt în acest moment mai implicate decât noi. Cele mai bune urări, salutări și gânduri sunt, evident, cu ei, ceea ce este cu adevărat important”, a încheiat Tuchel, citat de BBC, un subiect atât de urât provocat de Rusia lui Putin.

Abramovich este pe lista neagră a Marii Britanii după ce Rusia a invadat Ucraina

"Avem mai multe persoane pe lista noastră de sancțiuni, suntem pregătiți să o facem și nimeni nu este în afara listei", a spus secretarul de stat pentru afaceri externe, Liz Truss, care a negat că patronului lui Chelsea, Roman Abramovich, ar putea avea vreun tratament favorabil.

În plus, conform publicației Telegraph, fostul ministru britanic al muncii, Chris Bryant, a spus că "lui Roman Abramovich nu ar trebui să i se permită să dețină Chelsea".

Oligarhul rus, în vârstă de 55 de ani, este patronul lui Chelsea din 2003 și deține trei cetățenii: rusă, israeliană și portugheză.

Averea lui Roman Abramovich este estimată la 10 miliarde de euro.

Etichete: cupa ligii angliei , roman abramovich , carabao cup , sanctiuni abramovich


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu Real Madrid. A atins de 3 ori mingea

Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului

Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”

Citeşte şi

Englezii s-au convins de Radu Drăgușin, după doar 30 de minute jucate la Tottenham: ”Nu ne-ar surprinde”

Foto Peste 400.000 de persoane au semnat o petiție împotriva ”robotului” Erling Haaland, adresată Guvernului Britanic

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină