Scapă Rapidul de problemele juridice cu ajutorul politicului? "Dacă se vrea, atunci se va găsi o soluţie"

19.04.2018, 15:16
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Academia Rapid are șanse tot mai mari de a-și rezolva problemele juridice care nu-i dau dreptul să promoveze în Liga 3. Liderul din Liga a 4-a încearcă de luni bune să obțină personalitatea juridică, însă de fiecare dată s-a lovit de refuzul judecătorilor, iar la mijloc s-a aflat AFC Rapid, echipa care contestă solicitările Academiei.

Conform Prosport, Horia Manoliu, preşedintele AFC Rapid, ar fi ajuns la o înţelegere de principiu cu primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, şi urmează să depună armele în aceasta luptă. Vestea este una cât se poate de bună pentru Academie, pentru că aceste probleme trebuie rezolvate până la finalul lunii iunie, momentul-limită până la care mai poate să obţină documentele necesare participării la barajul pentru promovarea în Liga 3.

"E adevărat, ne-am întâlnit, sunt discuţii în desfăşurare, dar încă n-am ajuns la ceva concret şi definitiv. Vă daţi seama că e vorba între noi de răni care sunt vechi de doi ani", a spus pentru ProSport preşedintele AFC Rapid, Horia Manoliu.

"Deocamdată, într-adevăr, Academia nu are dreptul să joace în barajul de promovare. Dar mai e timp. Dacă se vrea, atunci se va găsi o soluţie", a mai adăugat Manoliu.

Aceeaşi sursă afirmă însă că e vorba de o discuţie mai avansată decât atât. În acest moment, planul ar fi ca Horia Manoliu să renunţe la acţiunile în instanţă, să primească o funcție de conducere în Academia Rapid şi o suma de bani. "Ar fi vorba de o unire. Sub ce formă, deocamdată, nu ştiu", mai explică preşedintele AFC Rapid.

Problema Academiei Rapid, care tocmai a câştigat marele derby cu CSA Steaua, scor 3-1, este însă puţin mai complicată. Echipa are banii, puterea (sportivă şi politică), si suporterii, dar in acelaşi timp, AFC Rapid, despre care se spune că ar fi continuitoarea SC FC Rapid SA, are mult mai multe legături legale cu echipa intrată în faliment în 2016. Dar nici o fuziune efectivă nu ar fi posibilă, pentru că AFC Rapid are foarte multe datorii la Fisc (peste 400.000 de euro) şi este chiar inactivă fiscal.

Cert este că personalitatea juridică este elementul fundamental atât pentru promovare, cât şi pentru dobândirea mai facilă a tuturor elementelor de patrimoniu pe care SC FC Rapid SA le mai poate scoate la licitaţie, care a fost organizată de 11 ori până în prezent și niciun cumpărător nu s-a prezentat. 

Teoretic ar mai putea fi încă şase, la care se va coborî cu câte 10 la sută de la un termen la celălalt.  Vezi AICI care sunt, de fapt, cele 23 de trofee găsite în gestiunea clubului.

813.301 euro + TVA a fost ultima sumă în schimbul căreia elementele de patrimoniu ale SC FC Rapid SA puteau fi achiziţionate.

Etichete: promovare , proces , cis , afc rapid , academia rapid , liga a 4 a , personalitate juridica


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Șefii Rapidului au reacționat, după gestul făcut de Săpunaru în fața lui Lobonț

Federația a intervenit, după meciul în care nu s-au tras șuturi la poartă și ambele echipe și-au îndeplinit obiectivele

Exclusiv Gigi Becali s-a hotărât: jucătorul care-i va lua locul lui Florinel Coman: ”N-ați văzut?”

Record absolut! La 38 de ani și 234 de zile a intrat în istorie

Citeşte şi

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Decizia justiției spaniole, după ce tânăra violată a cerut ca Dani Alves să se întoarcă la închisoare

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Sore, zile pline în costum de baie, pe plaja din Maldive. O săptămână de bronz și relaxare, în care a gustat din toate bucuriile vieții

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Sore, zile pline în costum de baie, pe plaja din Maldive. O săptămână de bronz și relaxare, în care a gustat din toate bucuriile vieții

Digi World

"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total întâmplător, în locuința lor

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă