Massimiliano Allegri / Foto: Profimedia

Demiterea lui Allegri ar costa-o pe Juventus 80 de milioane de euro. De când nu și-a mai demis antrenorul în plin sezon

articol scris de Digi Sport
21.09.2022, 09:24
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Massimiliano Allegri (55 de ani) are parte de o perioadă dificilă la Juventus, din cauza startului slab de sezon.

Demiterea lui Allegri ar costa-o pe Juventus 80 de milioane de euro. De când nu și-a mai demis antrenorul în plin sezon

Torinezii ocupă locul opt după șapte etape și au 10 puncte, cu șapte mai puține față de liderul, Napoli, astfel că se cere insistent demiterea sa. Ce mai recentă dată când Juventus și-a demis antrenorul în plin sezon este 29 ianuarie 2010, atunci când Ciro Ferrara a fost demis și înlocuit cu Alberto Zaccheroni.

 Scandalul s-a iscat la scurt timp după una dintre marile surprize ale anului din fotbal, înfrângerea cu Monza, 0-1. 

Pavel Nedved (50 de ani), vicepreședintele clubului, le-a transmis superiorilor săi că Allegri trebuie demis, dar deocamdată nu este nimic concret. Despărțirea de actualul antrenor ar însemna și o gaură importantă în buget, după cum au calculat cei de la tuttosport.com.

Așa, la un prim calcul, despărțirea de Allegri ar costa-o pe ”Bătâna Doamnă” uriașa sumă de 80 de milioane de euro.

Eliminarea din Champions League ar mai produce o gaură în buget în valoare de 60 de milioane de euro

Cum s-ar ajunge la o astfel de sumă? Massimiliano Allegri, care este unul dintre cel mai bine plătiți antrenori din Serie A, este remunerat în prezent cu 7,5 milioane de euro pe sezon, dar cu anumite bonusuri ajunge la 9 milioane de euro pentru un an competițional. Cum el mai are contract până în iunie 2025, reiese că suma brută ar ajunge, cu tot ce s-a achitat până acum, la aproximativ 45 de milioane de euro. 

Nici înlocuirea lui Allegri nu ar fi chiar ieftină pentru diriguitorii clubului. Variante pentru banca tehnică ar fi Thomas Tuchel sau Mauricio Pochettino, dar și italianul Roberto Mancini, despre care se spune că ar putea avea un salariu, până în 2025, în valoare de 35 de milioane de euro, cu tot cu staff. În total, schimbarea băncii tehnice ar duce spre suma de 80 de milioane de euro.

Conducerea clubului nu ar vrea, așadar, o despărțire de Allegri, deși există persoane din club, dar și din rândul suporterilor care cer o schimbare.

Juventus nu se descurcă bine nici în Grupa H din UEFA Champions League. Torinezii au pierdut și al doilea meci din grupă, de data asta de acasă, cu Benfica, scor 1-2, au zero puncte, în timp ce PSG și Benfica au deja câte 6. O eliminare prematură din cea mai importantă competiție europeană intercluburi ar însemna pentru Juventus o altă ”gaură” în valoare de 60 de milioane de euro, bani proveniți de la UEFA.

VIDEO cu rezumatul partidei Monza - Juventus 1-0

Etichete: juventus , roberto mancini , massimiliano allegri , mauricio pochettino , antrenor juventus , pavel nedved , thomas tuchel , massimiliano allegri juventus


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

Exclusiv Erori grave de arbitraj la Universitatea Craiova - FCSB! Marius Avram a dat verdictul: "Îmi pare rău de Vidican!"

Costel Gâlcă a transmis un mesaj clar după ce a învins-o pe FCSB

Citeşte şi

Surpriză! Cel mai nou nume apărut pe lista înlocuitorilor lui Thomas Tuchel la Bayern Munchen

Răsturnare de situație! Thomas Tuchel ar putea continua la Bayern Munchen și din vară: ce a spus antrenorul

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”