Stadionul Steaua/ captură Facebook@canpower.ro

Exclusiv Stadionul Steaua, atracție magnetică pentru un fost mijlocaș din Ghencea. Detaliul care speră că va fi de nota 10

articol scris de Digi Sport
03.04.2021, 15:59
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Roland Nagy (49 de ani), fost fotbalist la Steaua în anii '90, cu 17 partide jucate în Liga Campionilor, e impresionat de cum arată noul stadion din Ghencea.

Galerie Foto

 

De patru ori campion cu Steaua, dublu câștigător al Cupei României și dublu câștigător al Supercupei, Roland Nagy spune că abia așteaptă să simtă atmosfera de pe noul stadion din Ghencea.

Roland Nagy: "Sper ca noul stadion Steaua să beneficieze și de un gazon excelent!"

"Am văzut noua arenă doar în fotografii, arată superb, abia aștept să merg la un meci. E o realizare foarte importantă pentru infrastructura fotbalului românesc, Steaua și naționala au scris istorie acolo. Îmi sunt vii în minte momentele în care ieșeam de pe tunel și pășeam pe gazon, în uralele fanilor.

Roland Nagy. pe vechiul stadion Steaua / Foto: Sport Pictures

Astfel de arene îi motivează și pe tineri și fac o imagine foarte bună fotbalului românesc. Va fi o zi emoționantă cea în care voi putea păși pe acest stadion. Un aspect foarte important e să aibă parte și de un gazon excelent. 

Sper să nu se întâmple ca la meciul de inaugurare de pe Național Arena, când gazonul a cedat", a declarat Roland Nagy, pentru digisport.ro.

Gazonul de pe Național Arena, un fiasco la meciul inaugural România - Franța 0-0

Gazonul de pe noul stadion din Ghencea a fost montat în luna august a anului trecut.

La meciul inaugural jucat pe Național Arena (6 septembrie 2011), România - Franța 0-0 (preliminariile Euro 2012), gazonul a cedat, numeroase bucăți desprinzându-se de pe toată suprafața de joc. A fost partida la care au asistat 49.182 de spectatori, iar mulți fani ai primei reprezentative își amintesc de evoluția excelentă avută de Vlad Chiricheș, care l-a anihilat pe vârful selecționatei lui Laurent Blanc, Karim Benzema. 

  • Roland Nagy a debutat în Liga 1 pe 16 august 1993, în remiza, 0-0, obținută de echipa sa, FC Brașov, în deplasarea de la U Cluj. Ultimul meci în eșalonul de elită al fotbalului românesc l-a jucat pentru UTA, pe 26 aprilie 2003, la Arad, 0-0 cu Dinamo
  • 14 goluri în 144 de partide a marcat Roland Nagy în Liga 1

Un milion de euro pe an va costa întreținerea Stadionului Steaua

Stadionul, a cărui construcție a costat aproape 100 de milioane de euro, bani proveniți din bugetul de stat, va fi folosit ca teren de antrenament pentru Macedonia de Nord la vară, în timpul Campionatului European.

Arena pe care va juca CSA Steaua cel mai probabil din sezonul următor are un cost anual de întreținere uriaș, care se ridică la un milion de euro, anunță directorul de investiții de la CNIAdrian Cefalan.

„Lunar? Păi, gazonul undeva la 10-12.000 de euro, iar restul, pe mentenanță, fără salariile personalului, cred că undeva la 90.000 sau 100.000 de euro.

Deci minimum 1.000.000 de euro pe an îți trebuie (n.r. - pentru întreținerea stadionului)”, a spus Cefalan, în cadrul emisiunii ”Națiunea Stelistă”, în care a prezentat în detaliu noua arenă a Stelei.

Etichete: stadionul steaua , roland nagy


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

Gigi Becali a dat 600.000€ pe un fotbalist la care nici nu s-a uitat: ”L-am luat în 3 secunde”

”Singurul motiv”. De la ce ar fi plecat scandalul dintre Jurgen Klopp și Mohamed Salah + Au apărut imagini dintr-un alt unghi

Live Video&Text FCU Craiova - ”U” Cluj 3-2, ACUM, Digi Sport 1. Blănuță a marcat și îi duce pe olteni, din nou, în avantaj

Citeşte şi

Ce lovitură! FCSB vrea iar în Ghencea pentru a sărbători titlul

MERCATO 2019 - TOATE transferurile verii sunt AICI. Cristi Manea la FCSB! Transferurile din ultima oră

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”