Logo-ul Federației Române de Fotbal / Foto: Sport Pictures

Ultimele decizii luate de Federația Română de Fotbal

articol scris de Digi Sport
29.09.2023, 16:21
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a anunțat vineri, 29 septembrie, deciziile luate în ultima ședință.

Deciziile luate de de Comitetul Executiv al FRF

Printre acestea se numără propunerile CCA cu privire la lista arbitrilor de pe lista FIFA, modificarea Regulamentelor de licențiere, dar și aprobarea meciurilor pentru echipele naționale de fotbal U21, U19 și U17.

  • ”Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul competiției „Interliga de iarnă”.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării și desfășurării jocului oficial dintre selecționatele U21 ale României și Albaniei.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării și desfășurării jocului oficial dintre selecționatele U21 ale Elveției și României.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării și desfășurării jocului oficial dintre selecționatele U19 ale Cehiei și României.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării și desfășurării jocurilor amicale dintre selecționatele U17 ale Muntenegrului și României.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi componența nominală a organismelor jurisdicționale ale FRF pentru sezonul 2023/2024.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi sprijinul financiar acordat cluburilor participante la competițiile de fotbal în sală, în sezonul 2023/2024.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării și desfășurării jocului oficial dintre selecționatele de seniori de fotbal în sală ale României și Țărilor de Jos.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente desfășurării jocului oficial dintre selecționatele de seniori de fotbal în sală ale Țărilor de Jos și României.
  • Ia act de propunerile de modificare ale Regulamentelor de licențiere și amână aprobarea regulamentelor menționate pentru proxima ședință a Comitetului Executiv.
  • Având în vedere Decizia Comitetului Executiv UEFA de a permite echipelor naționale U17 ale Rusiei de a participa la competițiile organizate de forul continental, aprobă ca nicio echipă națională de fotbal a României să nu dispute niciun meci amical sau oficial cu o echipă a Rusiei.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul Agenților de Fotbal al FRF.
  • Ia act de informarea cu privire la propunerile CCA cu privire la lista arbitrilor propuși pentru a fi incluși pe lista arbitrilor internaționali (lista FIFA).”, se arată în comunicatul emis de FRF.

România se alătură boicotului internațional din fotbal

Ucraina a anunțat că nu va trimite echipe în vreo competiție europeană la care se află și Rusia, iar același lucru au făcut și Finlanda, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe, Danemarca, Islanda și Polonia.  

În cursul zilei de vineri, 29 septembrie, în ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal s-a anunțat că nici selecționatele țării noastre nu vor participa la competiții UEFA unde se află reprezentativele Rusiei.

”Referitor la decizia Comitetului Executiv UEFA din data de 26 septembrie, 2023, privitoare la participarea echipelor naționale U17 ale Federației Ruse, administrația FRF face următoarele precizări:

  • Federația Română de Fotbal înțelege argumentele invocate de Comitetul Executiv UEFA și este de acord că, sub nicio formă, copiii nu ar trebui să sufere din cauza acțiunilor nesăbuite ale autorităților unui stat.
  • În același timp FRF consideră că fotbalul și sportul, în general, nu pot fi rupte de valorile juridice, instituționale și economice care au transformat Europa într-un spațiu al păcii, al libertății și al prosperității economice.
  • În consecință, FRF consideră că trebuie să fie solidară cu spiritul sancțiunilor afirmate de instituțiile europene și naționale și nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecționate ale Federației Ruse.
  • FRF așteaptă finalizarea procedurilor pentru implementarea acestei decizii a Comitetului Executiv UEFA, având convingerea că regulamentul competiției va respecta poziția fiecărei federații naționale”, se arată în comunicatul postat pe frf.ro.

Etichete: frf , comitet executiv , decizii


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică, informează presa iraniană preluată de Reuters. Căutări intense erau în desfăşurare duminică după-amiază în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia pare că se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Rapid - FCSB 0-0, ACUM, la Digi Sport 1. De 10 ani nu au mai câștigat roș-albaștrii în Giulești

Video ”Senzațional”! I-a luat pe toți prin surprindere: Jurgen Klopp: ”Am o idee”, iar ce a urmat va rămâne în istorie

Live Score Aris - PAOK 1-1, ACUM. PAOK, egalată! Zi decisivă pentru Răzvan Lucescu! Se joacă titlul în Grecia

Virgil van Dijk a fost copleșit de emoții după ultimul meci al lui Klopp pe banca lui Liverpool: ”E greu momentul!”

Citeşte şi

Anunțul făcut de FRF despre biletele pentru meciurile de pregătire cu Bulgaria și Liechtenstein

FRF a anunțat cele 22 de cluburi care au primit licența pentru SuperLiga

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

Caz șocant: Camila Giorgi e acuzată de furt! Fosta jucătoare de tenis a fugit cu mobila din casă și "a uitat" să achite chiria pe șase luni citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian