Irina Deleanu / Foto: Instagram @ irinadeleanu

”Este cea mai mare problemă”. Șefa gimnasticii din România are o mare nemulțumire

articol scris de Digi Sport
08.12.2023, 10:58
  • Media: Liga Digisport, joi, 15:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, joi, 19:30, DGS 1

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu (47 de ani), a răbufnit și a spus că în sportul românesc există o problemă serioasă a antrenorilor, care nu sunt retribuiţi pe măsura muncii pe care o depun.

Irina Deleanu: ”Nu sunt plătiți cum se cuvine”

Șefa gimnasticii ritmice din România, care are o siluetă de invidiat pe care o întreține cu mult sport, cere sprijinul Guvernului și spune că sunt multe federații în cadrul cărora activează antrenori de valoare, dar care nu au aceeași expunere precum cei din fotbal. De aceea nici sponsorii nu sunt tentați să investească sume mai mari.

Galerie Foto

”La nivel general al sportului, există clar o problemă a antrenorilor şi asta şi din cauza faptului că nu sunt plătiți cum se cuvine. Eu v-am spus că noi avem doar patru antrenoare, care lucrează din pasiune.

Aceasta este cea mai mare problemă, că nu sunt plătiți cum se cuvine la nivelul sacrificiilor pe care le fac, pentru că este o meserie destul de grea şi presupune foarte multe renunţări, practic eşti cu sufletul acolo sută la sută, nu mai ai familie, nu mai ai nimic, nu mai ai viaţă.

Spre exemplu, omoloagele din Israel ale antrenoarelor noastre, Alexandra Piscupescu şi Ştefania Preoteasa, care au obţinut medalia de bronz la ansamblu, cu Adriana Teocan, au semnat contracte pentru Campionatul Mondial în valoare de 5.000 de euro pe lună.

Iar antrenoarele noastre au lucrat benevol, pentru că nu am găsit nicio formulă să le includ nicăieri. Dar au făcut-o pentru că era campionatul în România şi am spus că nu putem să nu apărem cu proba de ansamblu. Şi nu numai că am apărut, dar am făcut şi performanţă”, a spus Irina Deleanu, conform Agerpres.

”Sunt antrenoare ambiţioase, şcolite, autodidacte, se interesează, se perfecţionează”

Irina Deleanu consideră că grila salarială a antrenorilor ar trebui crescută de Guvern, fiind aproape imposibil ca tehnicienii să fie plătiţi din surse extrabugetare, în cazul unor federaţii cu vizibilitate mai mică.

”Eu cred că această problemă ar trebui cumva reglementată de Guvern, să crească grila salarială, nu ştiu. Pentru că ideea de a aduce sume extrabugetare şi a plăti antrenori este o utopie, dacă ne gândim la nişte federaţii care nu au o vizibilitate la fel de mare ca fotbalul. Şi atunci nu ai sponsori care să asigure nişte salarii pe măsură", a explicat oficialul federaţiei de gimnastică ritmică.

În ceea ce priveşte numărul de antrenoare, Deleanu a afirmat că federaţia "stă bine", fiind mulţumită de activitatea acestora.

”Noi stăm destul de bine în ceea ce priveşte antrenorii, adică avem o serie de antrenoare tinere, patru la număr, care sunt foarte pasionate şi pot face meseria la nivel înalt, să preia ceea ce a lăsat doamna Maria Gârbă ca moştenire.

Şi sunt toate gimnaste crescute de doamna Maria. Pentru nevoile federaţiei noastre sunt de ajuns, sunt antrenoare ambiţioase, şcolite, sunt autodidacte, se interesează, se perfecţionează. Sunt foarte mândră de ele şi le susţin din tot sufletul”, a mai spus Irina Deleanu.

La Campionatele Mondiale de gimnastică ritmică pentru junioare de la Cluj Napoca, din luna iulie, România a cucerit două medalii, argint la cerc, prin Amalia Lică, şi bronz, cu echipa de ansamblu.

Etichete: irina deleanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027

Un oraș liniștit de coastă din statul indian Gujarat a atras mai multă atenție în luna martie decât Davos și Coachella. Miliardari și vedete din toată lumea au zburat la Jamnagar, depășind capacitatea micuțului aeroport cu avioanele lor private și zborurile charter. Cu toții au venit să petreacă împreună cu cel mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani, unul dintre cei trei bărbați care joacă un rol fundamental în procesul de transformare a Indiei într-o superputere economică, potrivit CNN.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Ilie Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros”

Video Scandal uriaș după Real Madrid - Bayern: nemții au egalat în minutul 90+13, dar degeaba! Eroare gravă de arbitraj

Al-Khelaifi a răbufnit după eliminarea PSG-ului din semifinalele UEFA Champions League!

Qatarul trece la fapte după eșecul din Champions League: transfer de 100.000.000€ la PSG!

Foto De nicăieri! S-a retras la 32 de ani și a luat pe neașteptate întreaga lume a tenisului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Încep negocierile! A venit la București pentru Florinel Coman și e la palatul lui Gigi Becali

600.000 de euro dintr-un ”foc” pentru FCSB!

Video ”Antrenorul” Becali nu se mai oprește! Ce spune despre Lucescu și Petrescu

Video FCSB, aproape de marea lovitură în mercato! Gigi Becali a făcut anunțul

Citeşte şi

Irina Deleanu a dezvăluit că vrea să plece din România: ”Acolo simt că mă încarc de fiecare dată!”

Irina Deleanu a acceptat să vorbească despre avansurile primite: "Dincolo de 'carcasă', mai e și altceva!"

PEROZCine este femeia misterioasă de la MET Gala 2024. Oamenii au fost impresionați complet: „Asta este cea mai frumoasă rochie!”

FILM NOWUna dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă

Gigi Becali, dezvăluire tare: a băgat 500.000 de euro în campania finei sale! „Nu am nevoie de DNA, o fac publică” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Înjurături de nedescris la Roma: campioana de Grand Slam care i-a făcut zob pe italieni VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”