Echipa feminină de gimnastică a României, la Campionatele Europene / Foto: Facebook Federația Română de Gimnastică

Galerie Foto România, locul 5 la Europenele de gimnastică! “Tricolorele” s-au calificat la Mondiale

articol scris de Digi Sport
12.04.2023, 21:52
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Echipa feminină a României s-a clasat pe locul 5 la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Antalya (Turcia), miercuri.

Carmencita Constantin: "Avem echipa cea mai tânără. Am reușit să ne depășim cu mult obiectivul"

Această performanţă a asigurat calificarea “tricolorelor” la Campionatele Mondiale din toamnă, de la Anvers.

Galerie Foto

România a reuşit să califice ambele echipe la Mondialele de la Anvers, de unde primele 9 clasate vor obţine biletele pentru JO 2024.

Echipa formată din Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca-Voinea, Amalia Ghigoarţă, Lilia Cosman şi Andreea Preda a totalizat 156,297 puncte (sărituri - 39,899, paralele - 39,032, bârnă - 38,033, sol - 39,333).

Marea Britanie a cucerit medaliile de aur, cu 164,428 puncte, Italia a obţinut argintul, cu 161,629 puncte, podiumul fiind completat de Olanda, cu 158,896 puncte. Pe locul al patrulea s-a clasat Ungaria, cu 156,627 puncte.

„Sunt convinsă că este echipa cea mai tânără din concurs, cu 3 debutante și o gimnastă de nici 17 ani, Ana, liderul echipei. Am reușit să ne depășim cu mult obiectivul, demonstrând că programul implementat este unul care dă rezultate.

Fără ratări, totalul ar fi fost cu 1.5 puncte mai mare ceea ce ne-ar fi adus și mai aproape de podium.  Suntem în progres evident și ca evoluții și ca atitudine față de europenele de la Munchen de anul trecut. Le felicit pe fete și pe antrenorii lor pentru evoluția de astăzi, și sunt convinsă că în următoarele zile, performanțele lor de la individual și din finalele pe aparate, ne vor bucura sufletele!

Avem încredere în mobilizarea  generală și la fete și la băieți în cele 3 zile de concurs rămase. Mult succes tuturor! Credem în voi și în șansele voastre!”, a declarat Carmencita Constantin, președinte al Federației Române de Gimnastică.

Ana Bărbosu şi Amalia Ghigoarţă s-au calificat în finala de la individual compus. Bărbosu a obţinut al nouălea punctaj din calificări, 51,566, după 11,933 la sărituri, 13,600 la paralele, 12,800 la bârnă şi 13,233 la sol. Ghigoarţă a fost a zecea, cu 51,432, după 13,133 la sărituri, 12,766 la paralele, 13,133 la bârnă şi 12,400 la sol.

Sabrina Maneca-Voinea s-a calificat în finala de la sărituri, cu a cincea medie, 13,016, după 13,600 la prima săritură şi 12,433 la a doua.

Ana Bărbosu este a treia rezervă în finala paralele (13,600) şi prima rezervă la bârnă (12,800). Amalia Ghigoarţă s-a calificat în finala de la bârnă, cu a cincea notă, 13,133.

România are două reprezentante în finala de la sol, pe Sabrina Maneca-Voinea (a doua notă în calificări - 13,700) şi Ana Bărbosu (a şaptea notă - 13,233).

Gimnastele sunt însoţite în Turcia de antrenorii Gina Groza Gogean, Camelia Voinea, Corina Moroşan, Ramona Micu, Cătălin Meran şi Patrick Kiens.

Joi este programată finala masculină de individual compus, vineri va avea loc finala feminină, iar finalele pe aparate vor avea loc sâmbătă şi duminică.

Etichete: gimnastica , campionatele mondiale , campionatele europene , romania gimnastica


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Cu siguranță nu va mai rămâne la Parma”. Care e ”prețul corect” al lui Dennis Man: ”Poate juca la orice echipă de top”

Exclusiv Surpriză! Echipa din SuperLigă care a cheltuit cei mai mulți bani: ”O sumă incredibilă”

Alertă la Farul! Gică Hagi are 3 jucători accidentați înainte de meciurile decisive pentru locul 2

Oficial ”Pintilii din Franța” a fost dat afară. Echipa plătea 25.000€ amendă la fiecare meci

Citeşte şi

Gimnasta care a învins-o pe Nadia are un trecut groaznic. Antrenorul o obliga să întrețină relații sexuale de două ori pe zi

Gimnasta ale cărei poze postate pe rețelele sociale "ar trebui interzise"

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”