Colaj Franța - Norvegia, în finala Campionatului European / Foto: capturi Digi Sport

Video Franța - Norvegia 20-22. Aurul e la Oslo! Finală dramatică la Europeanul de handbal. Scandinavele, la a opta "coroană"

articol scris de Digi Sport
20.12.2020, 20:28
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Dramatism total în finala Europeanului de handbal feminin, Franța - Norvegia. În direct la Digi Sport, scandinavele au obținut al optulea lor titlu european, scor 22-20, după ce franțuzoaicele s-au ținut scai de ele.

Franța - Norvegia 20-22 în finala Europeanului feminin de handbal

Franțuzoaicele au condus cu 2-0 și cu 4-2, însă nordicele au preluat conducerea din minutul 12, scor 5-4, prin golgheterul competiției, Nora Mork, care a punctat de la 7 metri.

Din acel moment, Norvegia a condus până la pauză, iar dovada că meciul a fost unul extrem de echilibrat a fost și faptul că între minutele 17 și 20 nu s-a marcat niciun gol. Norvegiencele au presat și Dale a făcut prima dată o diferență de 5 goluri, scor 13-8.

La pauză a fost însă 14-10 pentru Norvegia, iar Foppa a bifat 4 goluri pentru franța, în timp ce norvegiencele Herrem și Oftedal au avut câte 3. Partea secundă a început tot sub semnul echilibrului, iar mai bine de 3 minute nu s-a înscris.

Franța - Norvegia 20-22. Scandinavele au obținut al optulea titlu european

Kristiansen a marcat primul gol din repriza secundă și Norvegia avea 5 goluri diferență. Din acel moment a început lupta de urmărire a franțuzoaicelor. Zaadi a egalat la 17 din 7 metri, iar apoi aceeași Zaadi a egalat la 19, tot de la 7 metri.

Portarul Franței, Cleopatre Darleux, a avut o parade din 14 aruncări, însă nu a putut face mai mult. În cele din urmă, norvegiencele și-au revenit și au demonstrat că formează cea mai puternică națională din Europa în acest moment. Solberg a stabilit scorul final, 22-20 pentru Norvegia.


LIVE VIDEO Franța - Norvegia 20-22:

Min. 59: Solberg înscrie din extrema stângă și stabilește scorul final, 22-20 pentru Norvegia. La ultima fază a meciului, Nora Mork ratează o aruncare de la 7 metri.

Min. 54:Franța - Norvegia 19-19. Zaadi egalează din nou pentru Franța din aruncare de la 7 metri.

Min. 50: Franța - Norvegia 17-17. Zaadi egalează pentru Franța din lovitură de la 7 metri.

Min. 44: Franța - Norvegia 15-16. Lacrabere marchează din 7 metri și Franța se apropie la un singur gol diferență.

Min. 34: Franța - Norvegia 10-15. După 3 minute în care nu s-a marcat, Kristiansen înscrie primul gol din repriza secundă și pune Norvegia la 5 goluri diferență.

Min. 30: La pauză, Franța - Norvegia 10-14.

Min. 29: Franța - Norvegia 8-13. Dale înscrie pentru Norvegia și face cea mai mare diferență de scor.

Min. 21: Franța - Norvegia 6-10. După ce Nora Mork a înscris de la 7 metri, a urmat golul lui Herrem pentru Norvegia. E cea mai mare diferență de scor de până acum.

Min. 12: Franța - Norvegia 4-5. Norvegia preia conducerea pentru prima dată în meci, prin golghetera competiției, Mork.

Min. 2: Foppa marchează pentru Franța primul gol al finalei.

Min. 1: Începe meciul.


Știrea inițială:

Franța - Norvegia, marea finală a Campionatului European de handbal feminin din Danemarca, va avea loc duminică, de la ora 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format live text pe digisport.ro.

Cele mai bune reprezentative ale momentului în handbalul feminin, selecționate pline de vedetele ale sportului cu mingea pe semicerc, își dau întâlnire azi într-un adevărat recital în handbalul mondial. Din păcate fără spectatori, înfruntarea va opune câteva stele care au făcut istorie într-un sport din care făcea și România parte din elita lui.

Echipa lui Bogdan Burcea și Robert Licu a avut însă o prestație dezamăgitoare la acest turneu final și a încheiat turneul din Danemarca pe locul 12. 

LIVE VIDEO Franța - Norvegia, ora 19:00 (Digi Sport 1). Finala Europeanului de handbal e meciul stelelor lumii

Franța și Norvegia se vor întâlni pentru a șasea oară în istoria campionatelor europene, dar pentru prima dată vor evolua cu medaliile de aur pe masă. În 12 dintre cee 14 finale de până acum, au pătruns fie Franța, fie Norvegia. Franța și Norvegia au cele mai bune apărări de la Campionatul European din Danemarca. Franța a primit 157 de goluri în șapte partide (22,4 goluri pe meci), în timp ce nordicele au scos mingea din poartă de 160 de ori (22,8 goluri primite pe meci).

În vârstă de 40 de ani, Katrine Lunde, portarul Norvegiei, o va egala fosta sa colegă, Karoline Dyhne Breivang, la capitolul cele mai multe apariții în istoria campionatelor europene, cu 52 de partide jucate în turneul continental. Doar căpitanul Franței, Siraba Dembele Pavlovic a adunat mai multe partide, 54. Cu 48 de goluri înscrise în primele șapte partide, cu 16 mai mult ca jucătoarea croată Camila Micijevic, interul stânga al Norvegiei, Nora Mork, ar putea deveni prima jucătoare din istoria campionatelor europene care câștigă termină pe întâia poziție în clasamentul golgheterelor. Nora Mork a mai reușit această performanță și în 2016. 

Campionatul European de Handbal feminin din Danemarca, în direct la Digi Sport

Programul finalelor, duminică, 20 decembrie

  • Croația - Danemarca (finala mică), ora 16:30, în direct la Digi Sport 4
  • Franța - Norvegia (finala mare), ora 19:00, în direct la Digi Sport 1

Etichete: euro 2020 , franta norvegia , finala euro 2020 , live video franța - norvegia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text FCSB - Farul 1-0, ACUM, Digi Sport 1. David Miculescu a deschis scorul pe Arena Națională!

Exclusiv FCSB, campioană la pauză! Ce au spus Ilie Dumitrescu și Gabi Balint: faza reclamată înainte de gol

Pioli, OUT! AC Milan și-a ales deja noul antrenor și suporterii au ”explodat”. A apărut o petiție

Foto Jucătorul FCSB-ului la care s-a dus Gică Hagi, înaintea meciului direct de pe Arena Națională

Citeşte şi

"Mi-e scârbă și îmi ajunge!" Mihaela Evi anunță că se retrage după "mizeria" de la meciul de sâmbătă

Campionatul European de Handbal din Danemarca. Franța - Norvegia, finala competiției. Programul ultimei zile

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”