Video Potaissa Turda - AEK Atena 33-22. Ardelenii au şanse mari să câştige Challenge Cup. Returul e duminică

14.05.2018, 20:25
  • Media: Fotbal Club, marți, 19:30, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, marți, 21:30, DGS 1

Handbaliştii de la Potaissa Turda au pus şampania la rece pentru a sărbători primul trofeu din istoria clubului. Ardelenii au câştigat la o diferenţă confortabilă, scor 33-22, prima manţă a finalei Challenge Cup, cu AEK Atena.

Motivaţi după finala pierdută anul trecut, în faţa celor de la Sporting Lisabona, elevii lui Horaţiu Gal au preluat initiativa în faţa elenilor, care le-au fost egali doar până la 2-2 şi 3-3. Încet şi sigur, în arena din Cluj a fost o singură echipă, iar Turda a încheiat în avantaj prima repriză, scor 14-11, graţie paradelor lui Ionuț Irimuș.

În primele 10 minute ale părţii secunde, paralizaţi de forţa de grup a Potaissei, elenii nu au punctat decât de două ori. Cu Alexandru Asoltanei şi Georgică Cîntec de neoprit, gazdele şi-au asigurat o diferenţă de 11 goluri, greu de răsturnat în retur.

Georgică Cîntec, Alexandru Asoltanei şi Cristian Ghiţă au marcat câte 7 goluri, la fel ca Christodoulos Mylonas, de la învinşi.

Manşa secundă, de la Atena, se va juca duminică, 20 mai, ÎN DIRECT la Digi Sport 2, de la ora 19:00.


UPDATE 20:35, FINAL DE MECI: Potaissa Turda s-a impus cu 33-22 în faţa lui AEK Atena şi e mare favorită la câştigarea Challenge Cup. Ardelenii au marcat în ultima secundă golul care le-a permis să atingă diferenţa maximă înregistrată în meciul tur al finalei. Manşa a doua va avea loc pe 20 mai, la Atena.

UPDATE 20:27, min 55: Potaissa Turda este aproape de o victorie mare. Conduce cu 29-19, când mai sunt mai puţin de 5 minute până la finalul meciului.

UPDATE 20:20, min 50: Avansul de 9 goluri se menţine constant, deşi handbaliştii noştri au condus şi la 10 goluri. 27-18 este scorul în acest moment.

UPDATE 20:09, min 42: Echipa noastră este dezlănţuită în aceste momente şi îşi permite chiar să facă spectacol. Scorul a ajuns la 23-14 în favoarea turdenilor.

UPDATE 20:00, min 35: Potaissa a început excelent repriza a doua şi s-a desprins repede la 7 goluri, scor 19-12. Este cea mai mare diferenţă înregistrată în această seară.

UPDATE 19:55 - A început repriza a doua.

UPDATE 19:40, min 30, PAUZĂ: Potaissa a condus şi la 6 goluri diferenţă, dar la vestiare s-a intrat cu jumătate din acest avans. Turdenii conduc cu 14-11.

UPDATE 19:32, min 24: Potaissa reuşeşte să înscrie şi în inferioritate numerică, iar scorul a ajuns la 12-6, cea mai mare diferenţă a meciului.

UPDATE 19:27, min 19: Scorul a luat proporţii. Potaissa conduce acum cu 10-5 şi dă senzaţia că are jocul sub control fără vreo problemă.

UPDATE 19:18, min 15: Potaissa conduce cu 5-3, un avantaj pe care l-a mai avut şi în startul partidei. Turdenii au avut 2-0, dar grecii au întors cu trei goluri la rând. Însă seria oaspeţilor a fost întreruptă, iar echipa noastră a preluat din nou iniţiativa. 

UPDATE 19:03 - A început meciul.


Pentru al doilea an la rând, Potaissa Turda încearcă să obţină Cupa Challenge. Învinşi, în finala sezonului trecut, de Sporting Lisabona, handbaliştii români vor lupta, acum, pentru trofeu cu AEK Atena, după ce anul trecut au pierdut finala în fața formației portugheze, Sporting Lisabona (37-28, 30-24). 

Handbaliştii lui Potaissa Turda sunt pregătiţi să urmeze exemplul fetelor de la Craiova şi să cucerească Cupa Challenge. Pentru finala cu AEK Atena, s-au pregătit, inclusiv, în poligon.

"Chestia asta, trasul cu arma, e o chestie foarte bună, e un lucru foarte bun pentru psihic pentru că rămâi tot timpul concentrat și îți îndreaptă sută la sută atenția către ținta, ceea ce trebuie să facem și noi. Dar anul ăsta sunt aproape convins că o să câștigăm acest trofeu", a declartat veteranul Iulian Stamate, pivotul naționalei de handbal și al celor de la Potaissa.

Anul acesta, Potaissa a ajuns în ultimul act după dubla cu islandezii de la IBV Vestmannaeyjar. AEK Atena este la prima ei finala europeană și revine în țara noastră după aprope 11 ani de la o partidă cu Dinamo, în Cupa EHF.  După meciurile cu Potaissa, echipa greacă va juca și finala campionatului intern, cu Olympiakos.

Partida tur dintre Potaissa şi AEK Atena se joacă în Sala Sporturilor din Cluj, IN DIRECT la Digi Sport 2, astăzi, la ora 19:00. Returul are loc la Atena, la 20 mai, în sala OAKA Olympic Hall Nikos Gkalis.

Etichete: finala , handbal , handbal masculin , prima mansa , potaissa turda , challenge cup , aek atena , cluj napoca , mansa tur


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Putin amenință că va lovi țările din Europa dacă Ucraina atacă Rusia cu arme occidentale. „Să fie conștienți cu ce se joacă”

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat, marţi, că va lovi țări din Europa dacă NATO permite Ucrainei să folosească armamentul occidental pentru a ataca ţinte pe teritoriul rus, transmit agenţiile AFP şi EFE. „Ar trebui să fie conştienţi cu ce se joacă”, avertizează Putin țările NATO. 

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gică Craioveanu: ”Nu m-a chemat nimeni și nu înțeleg de ce”. Prezent în studio, Florin Prunea a reacționat

Mădălina Ghenea a publicat imaginile și a urmat ”avalanșa”: ”E jenant ce faci / Ce rușine!”. A venit imediat cu clarificări

Foto În miez de noapte, ”au anunțat” pe site-ul oficial transferul lui Haaland! Ce s-a întâmplat după doar câteva ore

FCSB, spre al treilea transfer al verii! Decizia luată de clubul la care joacă ”starul”

E OUT: prima plecare de la Dinamo, după salvarea de la retrogradare! Avea cel mai mare salariu din lot

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”16.000.000€”. Gigi Becali nici nu vrea să audă și a făcut un anunț ferm despre jucătorul FCSB-ului

FCSB scapă de cel mai tare adversar din primul tur preliminar al UEFA Champions League, dacă Real Madrid câștigă trofeul

73.000€ pentru Sorana Cîrstea

Denis Drăguș este așteptat să semneze contractul! Ce salariu ar urma să câștige românul

Citeşte şi

Marca a tras o concluzie clară despre Istvan Kovacs înainte de finala Europa League

Video ”V-ați gândit vreo secundă la demisie?”. Răspunsul lui Adi Vasile, după ce a ratat obiectivul lui CSM București

PEROZAre 53 de ani, dar arată impecabil. Naomi Campbell și-a etalat silueta într-o rochie transparentă la Festivalul de Film de la Cannes

FILM NOWDemi Moore, zeiță în alb, într-o rochie cu decolteu amețitor. La 61 de ani atrage toate privirile oriunde ar fi

Gigi Becali, ofertă secretă pentru atacantul sud-african Tshegofatso Mabasa! Detaliile negocierilor cu Orlando Pirates citeşte ştirea pe Prosport.ro

Declarații uluitoare după ce a jucat la meciul de adio al Generației de Aur: ”Sunt în doliu. Au fost împușcați în cap de lunetiști” citeşte ştirea pe ziare.com

Transformarea extraordinară a lui Radu Mazăre, în închisoare. Cum a ajuns să arate fostul edil al Constanței citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Și-a ales cel mai decupat costum de baie și a dansat pe ritmuri nebune. Nicole Scherzinger, 45 de ani și un corp de topmodel

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Și-a ales cel mai decupat costum de baie și a dansat pe ritmuri nebune. Nicole Scherzinger, 45 de ani și un corp de topmodel

Digi World

Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii de știință

Digi Animal World

Cinci alimente comune care pot fi mortale pentru animalele de companie. La ce trebuie să aibă grijă proprietarii