Andreea Ana / Foto Facebook Federația Română de Lupte

#65. Andreea Ana a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

articol scris de Digi Sport
07.05.2021, 23:47
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Luptătoarea Andreea Beatrice Ana s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, astfel că delegația României a ajuns acum la 65 de sportivi.

Pentru Andreea Ana va fi prima participare la Jocurile Olimpice.

Andreea Ana a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Sportiva română Andreea Beatrice Ana a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, vineri, după ce a învins-o pe Samantha Leigh Stewart (Canada), în semifinalele cat. 53 kg, la turneul preolimpic de lupte de la Sofia.

În optimi, Ana a învins-o pe Laura Gabriela Peredo Torres (Mexic), în sferturi a trecut de Luisa Elizabeth Valverde Melendres (Ecuador), iar în finală o va înfrunta pe rusoaica Olga Horoşavţeva.

La cat. 57 kg, luptătoarea română de origine ucraineană Kateryna Zhydachevska a fost învinsă în optimi de Emese Barka (Ungaria).

În limitele cat. 62 kg, Kriszta Tunde Iincze a trecut în calificări de Elif Jale Yeşilirmak (Turcia), în optimi s-a impus în faţa sportivei columbiene Jackeline Renteria Castillo, dar a pierdut în sferturi în faţa rusoaicei Liubov Ovcearova.

La cat. 76 kg, Cătălina Axente a câştigat în calificări la azera Gozal Zutova, în optimi s-a impus în faţa sportivei columbiene Tatiana Renteria Renteria, dar a cedat în sferturi în faţa ucrainencei Ala Belinska.

Doar finalistele obţin calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Albert Saritov, care s-a calificat joi la JO de la Tokyo, a pierdut finala cat. 97 kg, la lupte libere, prin neprezentare în faţa italianului Abraham de Jesus Conyedo Ruano.

Federaţia Română de Lupte are acum trei sportivi calificaţi la JO 2020, Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg - lupte libere).

Ultimii trei luptători care se vor bate pentru un bilet la Tokyo, la greco-romane, sunt Răzvan Arnăut (cat. 60 kg), Ilie Cojocari (cat. 77 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg).

Cum arată delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

România are acum 65 de sportivi calificaţi la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă:

  • Atletism (5): Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului);
  • Baschet (4): (echipa feminină 3x3);
  • Box (1): Cosmin-Petre Gîrleanu (cat. 52 kg);
  • Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;
  • Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), (ciclism pe şosea);
  • Fotbal (18): echipa naţională olimpică;
  • Gimnastică artistică (3): Maria Holbură (individual compus), Larisa Iordache (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri);
  • Înot (2): Robert Glinţă (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate);
  • Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin pe 1.000 m;
  • Lupte (3): Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg - lupte libere);
  • Scrimă (2): Ana-Maria Popescu (spadă), Iulian Teodosiu (sabie);
  • Tenis de masă (4): echipa feminină (3 jucătoare), Bernadette Szocs (simplu, dublu mixt), Elizabeta Samara (simplu), Ovidiu Ionescu (simplu, dublu mixt);
  • Tir sportiv (1): Laura Ilie (puşcă aer comprimat 10 m).

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

Agerpres

Etichete: lupte , jo 2020 , jocurile olimpice de la tokyo , andreea ana


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit

În timp ce regimul islamic încearcă să se replieze pe repede înainte după moartea președintelui Raisi, mulți iranieni se bucură de dispariția unuia dintre cei mai duri reprezentanți ai represiunii. De numele fostului președinte supranumit "Măcelarul din Teheran" se leagă epurările masive, de zeci de mii de morți, din 1979 până acum, dar și faptul că el a implicat Iranul pentru prima dată într-un război direct cu Israelul.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

Fanii lui Tottenham, după ce l-au văzut din nou titular pe Radu Drăgușin: ”Nemernicul a avut la dispoziție jumătate de sezon”

Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Zeljko Kopic, anunț clar despre viitorul său la Dinamo după 2-0 cu Csikszereda

Exclusiv Răzvan Lucescu a dezvăluit adevărata clauză de reziliere de la PAOK! Câte milioane trebuie să plătească Beșiktaș

Video OUT de la Dinamo? Anunțul făcut imediat după victoria cu Csikszereda

Patronul lui PAOK a rupt tăcerea! Ce mesaj i-a transmis lui Răzvan Lucescu

Citeşte şi

După ce ieri au sfidat o planetă întreagă, japonezii au recunoscut azi pentru prima dată: "Decizia poate deveni inevitabilă"

Galerie Foto Scandal uriaș la JO 2020. Două campioane olimpice i-au adus un omagiu pe podium "celui mai mare criminal din istorie"

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWJennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului

Vedeta lui CSA Steaua regretă transferul la FCSB: „Am cedat presiunii lui Gigi Becali!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Imagini cu noul antrenor al Rapidului beat mort: ”Poate îi cam place șprițul...” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Semnul de circulație care pune în dilemă șoferii români. Ce reprezintă indicatorul rutier de fapt citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”