Colaj Valentino Rossi / Foto: captură Digi Sport

Video&Foto Câți centimetri i-au salvat viața lui Valentino Rossi? Accidentul a fost la 310 kilometri pe oră: "E un moment unic"

16.08.2020, 19:34
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Valentino Rossi a scăpat ca prin urechile acului dintr-un accident care putea să-l coste viața.

Legendarul pilot de la Monster Energy Yamaha a trecut la câțiva centimetri de a fi lovit în cap de o motocicletă. În studioul emisiunii "Grila de start", comentatorii s-au întrebat la câți centimetri a trecut bolidul de peste 100 de kilograme de capul septuplului campion mondial la MotoGP.

"Vreau atât să întreb: câți centimetri credeți că au fost față de motocicleta care a trecut razant prin fața lui Valentino Rossi? Roata spate a trecut la câțiva centimetri pe deasupra ghidonului motocicletei lui Rossi", a spus Antal Putinică în studioul Grila de start.

Valentino Rossi a scăpat dintr-un accident groaznic

Accidentul s-a întâmplat în turul al treilea din Marele Premiu al Austriei, pe circuitul de la Spielberg, în plină viteză, pe cea mai rapidă porțiune a circuitului. Protagoniști au fost francezul Johann Zarco (30 de ani) și italianul Franco Morbidelli (25 de ani), dar ciocnirea lor brutală putea fi letală pentru Rossi.

Johann Zarco (Ducati-Avintia Racing) l-a depășit pe Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) și a frânat chiar în fața italianului, care l-a lovit din spate pe Zarco. Astfel, francezul a fost aruncat de pe motocicletă, însă bolidul de peste 100 de kilograme al lui Morbidelli s-a răsucit în aer și a trecut milimetric pe lângă Maverick Viñales și Valentino Rossi (ambii de la echipa Yamaha Motor Racing).

Galerie Foto

Astfel, la peste 310 kilometri la oră, motociclete se transformă efectiv în veritabile proiectile.

"Pentru Valentino Rossi cred că astăzi ar trebui să fie a doua zi de naștere. Are 41 de ani. Am spus-o și pe comentariu că ar putea fi un semn pentru el să se retragă. Nu cred că sunt acolo 30 de centimetri", au spus comentatorul Florin Ion, completat de Antal Putinică: "Este absolut incredibil. Acesta nu este un moment de noroc, este un moment unic în viață, este mai presus de noroc. Cum s-a încadrat în acel spațiu acea motocicletă? Este absolut incredibil. A doua motocicletă cred că l-a atins pe cască pe Vinales. O parte din resturile acelea cred că l-au atins pe Vinales. El e singurul care a văzut-o și a ridicat mâna instinctiv, să se ferească".

Din accidentul rezultat, Franco Morbidelli a scăpat fără fracturi. Era pe targă, dar s-a ridicat în picioare și s-a dus singur la ambulanță.

Etichete: valentino rossi , marele premiu al austriei , accident motogp , franco morbidelli , morogp


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Cum l-a numit presa britanică pe Adrian Mutu, după ce "Briliantul" s-a pozat cu Cristiano Ronaldo

Exclusiv Prima reacție, după ce MM Stoica a anunțat oficial că FCSB revine în Ghencea

Manchester United ”sparge banca” pentru un jucător din Premier League

Exclusiv Când va numi Adrian Mititelu noul antrenor de la FCU Craiova. 7 jucători și doi antrenori, OUT!

Citeşte şi

”Jumătate asasin!” Cum se apără francezul care a provocat accidentul oribil din Austria, unde a frânat în fața adversarului său

Video&Foto Ce a spus Valentino Rossi, după ce a "driblat" moartea şi cum arăta "Il Dottore", îngrozit, la boxe. "Am văzut o umbră!"

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Anturajul lui Mateiu vuiește, după ce Simona Halep și-a luat apartament în Dubai chiar lângă el: „A contribuit și el!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Răzvan Lucescu, dorit pe banca unei echipe mari! Duminică joacă "finala" pentru titlu în Grecia citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Într-o ținută îndrăzneață și acoperită de nisip, Lidia Buble a pozat în cele mai senzuale ipostaze: „Ai curaj să postezi asta”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Într-o ținută îndrăzneață și acoperită de nisip, Lidia Buble a pozat în cele mai senzuale ipostaze: „Ai curaj să postezi asta”

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”