David Popovici / Foto: Getty Images

Alimentul pe care David Popovici nu îl consumă niciodată. Ce mănâncă "Extraterestrul" și ce este exclus din meniu

articol scris de Digi Sport
29.06.2022, 10:56
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

David Popovici (17 ani) a scris istorie la Campionatele Mondiale de natație, unde a cucerit două medalii de aur, la 100 de metri liber și 200 de metri liber.

Dieta campionului mondial David Popovici. Ce mănâncă și cum arată "Extraterestrul", la 17 ani

Galerie Foto

Tânărul sportiv legitimat la CS Dinamo a dezvăluit ce sacrificii presupune sportul de performanță. David Popovici lucrează cu un psiholog, iar mama sa a făcut cursuri anti-doping, pentru a-l feri pe sportiv de medicamentele care conțin substanțe interzise.

Dieta este un alt capitol extrem de important pentru cariera tânărului campion mondial. Alimentul pe care David Popovici nu îl mănâncă niciodată este pâinea albă. De asemenea, din meniul campionului nostru mai lipsesc produsele de fast-food şi mâncarea cu multe grăsimi, scrie as.ro.

În septembrie 2021, David Popovici le-a vorbit copiilor care se antrenează la bazinul de înot Miramar din București, unde s-a pregătit și el, despre ce sacrificiile pe care le face.

Campionul român are primul antrenament de la ora 06:30, iar părinții săi se trezesc mai devreme și îi aduc mâncarea la pat, pentru a se hrăni cu două ore înainte de antrenament. "Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine”, a afirmat David Popovici.

Meniul sportivului este format dintr-un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz. La acestea se adaugă fructe uscate precum migdale şi curmale.

"Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00", afirma David Popovici.

După fiecare antrenament, de 6 ani încoace, David Popovici bea o combinație de lapte, miere și scorțișoară. Uneori lapte, miere și cacao. Pentru că proteinele sunt extrem de importante. Pâinea integrală a înlocuit-o pe cea albă, iar cârnații au fost excluși, informează sursa citată.

Gestul făcut de David Popovici când Eduard Novak a vrut să bată palma cu el, după ce i-a dat cecul de 200.000 €

Galerie Foto

Ministrul Sportului, Eduard Novak, i-a felicitat pe înotătorul David Popovici şi staff-ul său pentru cele două medalii de aur cucerite la Campionatele Mondialele de nataţie de la Budapesta, cu prilejul unei festivităţi desfăşurate duminică seara la Salonul Oficial de la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" din Otopeni.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, i-a înmânat lui David Popovici un trofeu și un cec în valoare de 200.000 de euro. Cei doi s-au fotografiat împreună, în fața reprezentanților mass media.

Campionul mondial ținea trofeul în mâna dreaptă și cecul în mâna stângă, în momentul în care ministrul a vrut să bată palma cu el. Ușor încurcat, David Popovici a dat din umeri și a zâmbit, semn că nu are cum să răspundă gestului făcut de Eduard Novak.

Momentul a stârnit zâmbete la Salonul Oficial al Aeroportului Internațional Henri Coandă, unde atmosfera a fost una destinsă. Sportivul a lăsat ulterior cecul din mână și a bătut palma cu ministrul, în fața celor prezenți la eveniment.

Etichete: david popovici


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”A fost scandal, s-au luat la bătaie”. De ce i-a aruncat Iacob ghetele la gunoi lui Rrahmani

Motivul pentru care Dan Petrescu a revenit la CFR Cluj: ”Aș fi vrut o pauză mai lungă”

Zeljko Kopic i-a mobilizat pe jucători înainte de meciul cu ”U” Cluj: ”Eu dau tot ce am mai bun pentru Dinamo!”

NE-BU-NI-E! O echipă din liga secundă a marcat în minutul 90+9, a câștigat Cupa și va juca în Europa League

Citeşte şi

Patru din patru! David Popovici, aur și la proba de 100 m liber la Campionatele Naționale de Înot

David Popovici: ”Știu că e un pleonasm, dar nu mai sunt atât de perfect cum îi place mediei să mă portretizeze”

PEROZPovești de dragoste ca-n filme. 8 cupluri care au rezistat la Hollywood și secretele relațiilor lor

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?" citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale