Echipa de ștafetă mixtă a României la Campionatul European de înot pentru juniori de la Otopeni / Foto: Facebook @FRNPM

Argint pentru România în proba de 4x100 metri liber, în ștafeta mixtă condusă de David Popovici

articol scris de Digi Sport
06.07.2022, 19:27
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

David Popovici (17 ani) a obținut o nouă medalie la Campionatul European de înot pentru juniori de la Otopeni, de această dată în proba de 4x100 metri liber, în echipa de ștafetă mixtă a României.

David Popovici a luat parte la această probă a Campionatului European de juniori alături Patrick Dinu, Rebecca Diaconescu și Bianca Costea, după ce dimineață Ştefan Cozma, Anastasia Bako şi Irina-Ana Preda au dus echipa de ștafetă în finală cu al şaselea timp din calificări.

Galerie Foto

Argint pentru România în proba de ștefetă mixtă 4x100 metri liber, la Campionatul European de înot pentru juniori

Echipa României de ștafetă mixtă, în frunte cu David Popovici, a terminat cursa din bazinul Complexului Sportiv de Natație de la Otopeni cu timpul 3.29.35.

Miercuri după-amiază au fost programate în total nouă finale, la 200 m liber, feminin şi masculin, 50 m spate feminin şi masculin, 50 m bras feminin şi masculin, 200 m fluture masculin, 1.500 m stilul liber feminin şi ştafetă mixtă 4x100 m liber.

Un număr de 494 de sportivi din 42 de ţări se întrec de marţi, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni (5-10 iulie), inclusiv 26 din România, 14 băieţi şi 12 fete.

David Popovici a cucerit până acum trei medalii la Campionatul European de înot pentru juniori de la Otopeni: Aur în proba de 200 de metri liber, aur în proba de 4x100 m liber masculin și argint în proba de 4x100 m liber ștafetă mixtă.

Bazinul de la Otopeni, unde se desfășoară Campionatul European de înot pentru juniori

Galerie Foto

Componenţa lotului României pentru Europenele de la Otopeni

România este reprezentată de un lot de 26 de sportivi (14 băieţi şi 12 fete), în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial de seniori la 100 şi 200 m liber.

Anul trecut, la Europenele de juniori de la Roma, Popovici a câştigat aurul la 50 m, 100 m (cu record mondial de juniori) şi 200 m liber, precum şi argintul cu ştafeta de 4x100 m liber. România a ocupat atunci locul 5 în clasamentul pe medalii.

Popovici are de apărat titlurile europene la 50, 100 şi 200 m liber și este înscris şi în două probe de ştafetă.

Juniori: David Popovici, Vlad Stancu, Patrick Dinu, Ştefan Cozma, Cristian Lăpădat, Emil Dăncăneţ, Robert Andrei Badea, Alexandru Constantinescu, Vlad Ştefan Mihalache, Ştefan Vasilescu, Dragoş Ghile, Ştefan Darius Coman, Mihai Carol Cojocaru, Nandor Nagy;

Junioare: Anastasia Bako, Bianca Costea, Eliza Diaconescu, Andra Gorecki, Delia Georgiana Safcencu, Alexandra Curcan, Claudia Aissia Prisecariu, Brigitta Vass, Ana Maria Sibişeanu, Eliza Elena Diamandescu, Eva Maria Paraschiv, Irina Ana Preda;

Echipele de ştafete: Popovici, Dinu, Cozma, Constantinescu (4x100 m liber); Prisecariu, Vass, Paraschiv/Gorecki, Costea (4x100 m mixt); Popovici, Stancu, Cozma, Vasilescu/Mihalache (4x200 m liber); Popovici, Dinu, Costea, Bako/Sibişeanu/Preda (mixtă 4x100 m liber); Costea, Bako, Sibişeanu, Preda (4x100 m liber);

Antrenori: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Răzvan Florea, Claudiu Radu, Yvone Stolz, Ovidiu Galeru, Bogdan Stroe, Cristina Mădău, Andrei Pinticanu.

Etichete: argint romania , david popovici , Ştefan cozma , stafeta mixta , 4x100 m liber , campionatul euroepan de inot pentru juniorii , anastasia bako , irina-ana preda


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

Exclusiv Erori grave de arbitraj la Universitatea Craiova - FCSB! Marius Avram a dat verdictul: "Îmi pare rău de Vidican!"

Costel Gâlcă a transmis un mesaj clar după ce a învins-o pe FCSB

Citeşte şi

Patru din patru! David Popovici, aur și la proba de 100 m liber la Campionatele Naționale de Înot

David Popovici: ”Știu că e un pleonasm, dar nu mai sunt atât de perfect cum îi place mediei să mă portretizeze”

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”