David Popovici / Foto: Profimedia

Galerie Foto David Popovici, în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul European de la Roma! ”Racheta” stabilește un nou record european

articol scris de Digi Sport
12.08.2022, 19:43
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

David Popovici (17 ani) continuă șirul de reușite de senzație. Înotătorul român s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul Europen de la Roma.

Românul a încheiat cursa din semifinale pe primul loc cu un timp de 46.98 secunde și a stabilit un nou record european.

David Popovici, în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul European de la Roma! ”Racheta” stabilește un nou record european

Galerie Foto

UPDATE 19:33: David Popovici a început cursa de pe culoarul al patrulea. Românul a avut un start exploziv în cea de-a doua semifinală a probei de 100 de metri liber. Românul a întors primul și a căpătat un avantaj vizibil până la finalul cursei. 

David Popovici a încheiat cursa în doar 46.98 secunde și a stabilit un nou record european.

Finala probei de 100 de metri liber se va desfășura sâmbătă, de la ora 18:22.

Clasamentul din a doua semifinală a probei de 100 m liber

  1. David Popovici 46.98
  2. Lorenzo Zazzeri 48.05
  3. Nandor Nemeth 48.22
  4. Diogo Matos Ribeiro 48.52
  5. Hadrien Salvan 48.58
  6. Stan Pijnenburg 48.94
  7. Matthew Richards 49.01
  8. Luis Dominguez Calonge 49.04

În prima semifinală, s-a impus maghiarul Kristoph Milak, cu un timp de 47.76 secunde, timp mai slab decât cel obținut de David Popovici în calificări, 47.20 secunde.

UPDATE 10:30 David Popovici a reușit să se califice în semifinala ce se va desfășura diseară, de la ora 19:33, după ce și-a câștigat seria. Românul a bătut și recordul competiției, stabilit anul trecut de rusul Kliment Kolesnikov.

Popovici a scos 47.20 de secunde, în timp ce Kolesnikov a reușit în 2021 să scoată 47.37.

Mihai Gergely a fost al patrulea cel mai rapid din seria sa, cu un timp de 50.90 de secunde. 

George Stoica-Constatin și-a câștigat și el seria, cu un timp de 50.01 secunde, însă a ratat prezența în semifinale, David Popovici fiind singurul calificat. Patrick-Sebastian Dinu, participant și el în a treia serie a probei de 100 de metri liber, a terminat pe locul al șaptelea, cu 50.59 secunde.

UPDATE 10:10 Bogdăneci a terminat pe locul 4 în seria sa, cu 28.01 secunde, iar per total s-a clasat pe poziția 32 din 37. Românca a ratat calificarea în semifinale, timpul cel mai slab care a prins un loc a fost 26.99.


Știrea inițială:

Programul zilei a doua de la Campionatul European de natație de la Roma

David Popovici urmează să participe de la ora 10:10 a României în proba de 100 de metri liber masculin. El va fi în ultima serie, a opta, pe culoarul 4.

De asemenea, în proba preliminară la 100 de metri liber vor lua startul și Mihai Gergely, în seria a doua, iar George Stoica-Constantin și Patrick Dinu în a treia.

Alexandra Victorița Bogdăneci va lua startul la ora 10 în prima serie din cele 4 a probei de 50 de metri fluture.

Sportivii care se vor califica urmează să participe în semifinale, diseară, după ora 19:00.

România are o delegație de 11 sportivi la Campionatele Europene de la Roma

România va fi reprezentată de o delegaţie de 11 sportivi, în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma (11-21 august), conform Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Sportivii români vor participa în probele de înot, sărituri în apă şi high diving (sărituri de la mare înălţime).

David Popovici se anunţă mare favorit în probele de 100 m şi 200 liber, din postura de campion mondial în ambele probe la Budapesta, în acest an.

La înot vom fi reprezentaţi de David Popovici (100 m, 200 m, 400 m liber, ştafetă 4x100 m liber), Alexandra Dobrin (200 m mixt, 400 m mixt), Alexandra Victoriţa Bogdăneci (50 m fluture, 100 m fluture), Patrick Sebastian Dinu (100 m liber, ştafetă 4x100 m liber), George-Alexandru Stoica-Constantin (100 m liber, ştafetă 4x100 m liber), Mihai Gergely (100 m liber, 200 m mixt, ştafetă 4x100 m liber), Andrei Mircea Anghel (50 m spate, 100 m spate).

Amelie Forster (trambulină 1 m) şi Angelica Muscalu (platformă 10 m) participă la sărituri în apă, în timp ce Constantin Popovici şi Cătălin Preda concurează la high diving (sărituri de la mare înălţime), probă care se desfăşoară în premieră la Europene. Popovici şi Preda sunt favoriţi la podiumul european, ocupând în prezent primele două locuri în clasamentul Seriei Mondiale Red Bull Cliff Diving.

Din delegaţia condusă de secretarul general al FRNPM, Matei Giurcăneanu, mai fac parte antrenorii Adrian Rădulescu, Eduard Câşlaru, Răzvan Florea, Adrian Cherciu, Florin Avasiloae, Dragoş Luscan, Claudiu Radu, kinetoterapeuţii Valentin Grigoraş, Ludovico Culotta şi oficialii Daniela Ilieş, Dan Ardelean, Marius Grigore, Silviu Anastase.

Din delegaţia României se remarcă absenţa lui Robert Glinţă, care la ediţia anterioară din 2020, la Budapesta, a cucerit singurele noastre medalii: aur la 100 m spate şi argint la 50 m spate.

AGERPRES

Etichete: david popovici , patrick sebastian dinu , amelie forster , campionatul european de natatie 2022 , alexandra victoriţa bogdăneci , catalin preda , constantin popovici , alexandra dobrin , george alexandru stoica constantin , angelica muscalu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

Pensia lui Rică Răducanu: nu s-a ferit să spună suma pe care o încasează lunar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj

Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

Citeşte şi

Patru din patru! David Popovici, aur și la proba de 100 m liber la Campionatele Naționale de Înot

David Popovici: ”Știu că e un pleonasm, dar nu mai sunt atât de perfect cum îi place mediei să mă portretizeze”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”