David Popovici / Foto: Sport Pictures

David Popovici participă la Campionatele Europene de înot în bazin scurt: lotul complet al României

articol scris de Digi Sport
24.11.2023, 19:54
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte o organizare perfectă a Campionatelor Europene de înot în bazin scurt (25 metri) pentru seniori de la Otopeni (5-10 decembrie), la care şi-au anunţat participarea peste 400 de sportivi din 41 de ţări.

Cu acest prilej au fost prezentate medaliile şi mascota Campionatelor Europene de la Otopeni, la care România va participa cu un lot de 21 sportivi (7 fete şi 14 băieţi), selecţionaţi în baza formei arătate la Campionatele Naţionale în bazin scurt din perioada 9-12 noiembrie, desfăşurate tot la Otopeni.

Ce a spus Camelia Potec înainte de Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni

România va găzdui ediţia cu numărul 22 a Campionatului European de înot în bazin scurt pentru seniori, fiind cea mai importantă competiţie de acest gen care se desfăşoară în ţara noastră în acest an în ultimii 40 de ani.

Toată Europa va fi cu ochii pe România şi aceasta este o oportunitate excelentă de a arăta că avem capacitatea de a organiza o astfel de competiţie până în cele mai mici detalii”, a declarat Camelia Potec, potrivit Agerpres.

În echipa României vor fi opt antrenori, patru kinetoterapeuţi, iar delegaţia va fi condusă din punct de vedere tehnic de antrenorul federal Silviu Anastase”, a declarat, la rândul său, secretarul general al Federaţiei, Matei Giurcăneanu.

Lotul României pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni, va fi alcătuit din următorii sportivi: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Diana Stiger, Ioana Ştirbu, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, Aissia Prisecariu, Andrei Ungur, Brigitta Vass, Mihai Gergely, Daniel Nicuşan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Mayssa Raţiu, Anastasia Bako, Daria Silişteanu, Alexandru Stoica.

Antrenori: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Andrei Pinticanu, Claudiu Radu, Răzvan Florea, Bogdan Stroe, Mircea Purcaru, Cătălin Ungur. Antrenor federal: Silviu Anastase.

Precedenta ediţie a Europenelor în bazin scurt a avut loc la Kazan (Rusia), în 2021, când David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, iar Robert Glinţă a obţinut un argint la 100 m spate şi un bronz la 50 m spate.

Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori de la Otopeni reprezintă mai importantă competiţie de înot a anului din Europa. Evenimentul este organizat de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, în colaborare cu European Aquatics, în incinta Complexului Sportiv de Nataţie Otopeni.

Etichete: camelia potec , david popovici , campionatul de inot in bazin scurt


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Adio! Louis Munteanu a făcut anunțul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fără milă! Ce a scris presa din Grecia, după ce Răzvan Lucescu l-a "demis" pe "Împăratul" Fatih Terim

Enorm! Spaniolii au anunțat cât o costă demiterea lui Xavi pe Barcelona

Marius Șumudică pune ”paie pe foc” înainte de Rapid - FCSB: ”Au luat primul lor titlu. Suntem la egalitate acum!”

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

Citeşte şi

Foto De la trotinetă, la un bolid de 200.000 de euro. David Popovici, proprietarul unei mașini ”feroce”

Patru din patru! David Popovici, aur și la proba de 100 m liber la Campionatele Naționale de Înot

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

De ce e ignorat Marius Șumudică de Dan Șucu pentru postul de antrenor la Rapid citeşte ştirea pe Prosport.ro

Răzvan Lucescu, dorit pe banca unei echipe mari! Duminică joacă "finala" pentru titlu în Grecia citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”