David Popovici / Foto: captură Digi Sport

Video David Popovici s-a întors în România. Discurs de campion, aplaudat la scenă deschisă: "Vreau să spun ce e mai important"

articol scris de Digi Sport
26.06.2022, 21:40
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Dublul campion mondial David Popovici a revenit în România, după ce a făcut istorie la Mondialele de la Budapesta.

David Popovici s-a întors în România. Discurs de campion, aplaudat la scenă deschisă: "Vreau să spun ce e mai important"

Puștiul de 17 ani a fost așteptat cu covorul roșu pe aeroportul Henri Coandă. O mulțime de personalități au fost dornice să-l întâmpine pe recordmanul legitimat la Dinamo.

Ajuns la salonul prezidențial al aeroportului, David Popovici a avut un discurs superb, în care i-a pus pe prim plan pe românii care l-au susținut.

A trăit clipe magice din probele de 200 de metri liber și 100 de metri liber, ambele la seniori și ambele finalizate cu medalii de aur. La cea de 200 de metri, el a stabilit și un record la juniori.

"Trebuie să recunosc că nu sunt obișnuit cu atât de multă lume și atât de multă atenție, însă sunt tot eu, la fel de natural.

Cel mai important lucru pe care îl am de spus este să mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine, care m-au suținut și care mă susțin în continuare.

Le mulțumesc românilor care m-au urmărit, celor care au venit și m-au văzut pe viu, dar și celor din fața televizoarelor.

E superb și cred că multă lume ar vrea să fie în situația mea și să știe că atât de multă lume îl susține. Sunt chiar onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine, sincer", a spus Popovici, în aplauzele tuturor celor prezenți, care a umplut salonul prezidențial.

David Popovici, două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta

Considerat noul fenomen al natației, David Popovici este doar al doilea sportiv din istorie care reușește să câștige și proba de 100 de metri liber și cea de 200 de metri liber la aceeași ediție a Campionatului Mondial de natație.

Precedentul înotător care a mai izbutit o astfel de performanță este americanul Jim Montgomery, care obținea medalia de aur în ambele probe în 1973, acum 49 de ani, secolul trecut, la chiar prima ediție a Mondialului de natație.

Președintele României, Klaus Iohannis, îi va decora pe David Popovici și pe antrenorul său, Adrian Rădulescu, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

În cadrul aceleiași competiții, Robert Glință a încheiat pe locul 5 proba de 50 de metri spate.

Etichete: david popovici


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Marius Lăcătuș nu are niciun dubiu, după ce FCSB și-a adjudecat titlul: ”Nu putem omite”

Victor Pițurcă, verdict crunt despre noua vedetă a Universității Craiova: ”Nu se ocupă doar de fotbal”

Lovitura primită de PSG și naționala Franței: Lucas Hernandez, OUT pentru restul sezonului și EURO 2024

Fotbalistul transferat cu 600.000€ de Gigi Becali la FCSB a făcut anunțul despre viitorul său: ”Asta îmi doresc”

Citeşte şi

Patru din patru! David Popovici, aur și la proba de 100 m liber la Campionatele Naționale de Înot

David Popovici: ”Știu că e un pleonasm, dar nu mai sunt atât de perfect cum îi place mediei să mă portretizeze”

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”