David Popovici / Foto: Instagram @chlorinedaddy

Video Exclusiv Kinetoterapeutul lui David Popovici a dezvăluit ”secretul” campionului mondial. ”Aici se face diferența”

articol scris de Digi Sport
23.06.2022, 22:13
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Dragoș Luscan, kinetoterapeutul lui David Popovici (17 ani), a dezvăluit de ce campionul mondial a ales să continue să se pregătească în România, deși a avut oferte după Jocurile Olimpice, dar și cum a reușit până acum să facă performanțe la seniori deși el este încă junior.

  1. Marea surpriză pe care i-o pregătește Federația lui David Popovici la întoarcerea în România.

Omul-cheie din staff-ul lui David Popovici a dezvăluit ”secretul” campionului mondial. ”Aici se face diferența”

David Popovici (17 ani) a cucerit două medalii de aur (la 100 şi 200 de metri liber) la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, astfel că evoluția sa de acolo a fost disecată de foarte mulți specialiști.

Galerie Foto

”Colaborăm de aproape patru ani. A ajuns la mine după niște probleme pe care le-a avut la genunchi. Iar de atunci s-a dezvoltat o relație bazată pe foarte multă încredere. Avem soluții și pentru faza acută și pentru faza cronică. Știm ce să facem dacă se accidentează azi, și mâine e competiția.

S-a antrenat foarte bine în ultimii ani, e foarte importantă refacerea după fiecare antrenament sau după fiecare competiție, de aceea a evitat oboseala. Au fost zile în care am terminat aici recuperarea la 01:00 noaptea. Pentru că a doborât recorduri, a mers la antidoping, apoi la masă și mai apoi venea la mine pentru recuperare.

O zi normală din viața lui David începe dimineața devreme și se termină târziu. Are și partea de pregătire fizică pe uscat. Lucrează ca un atlet, face exerciții pentru viteza de reacție, putere, forță, exerciții pentru mobilitate, este destul de flexibil. Dar lucrăm și la deficiențele fizice pe care le întâmpină orice persoană”, a spus Luscan, într-o intervenție telefonică în direct, găzduită de emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

De ce a ales David Popovici să rămână în România. ”Și noi vrem să fim campioni mondiali” + cum arată o zi din viața lui

Omul-cheie din staff-ul campionului mondial a mai spus și de ce Popovici are succes major în competiții deși nu are un fizic atletic.

”Diferența fizică e compensată prin alte calități. Am avut multe discuții legate de acest aspect. Nu ar fi un avantaj dacă ar fi un colos muscular, pentru că astfel viteza sa ar încetini. Nu va fi cel mai mare ca volum, dar va dezvolta o forță foarte mare pe unitatea de timp. Aici se poate face diferența. O masă mare musculară va trebui purtată de el în apă. 

Este privit cu admirație de către adversari. Dacă se vor repeta aceste performanțe, poate n-o să le mai convină americanilor, australienilor să-l mai admire. Dar, noi ne mândrim că un român cu un staff românesc obține astfel de performanțe.

A rămas în România pentru că a realizat că are lângă el oameni de calitate și ne apreciază foarte mult. Așa cum el vea sa iasă campion mondial și noi vrem să devenim campioni mondiali A luat decizia corectă”, a mai spus Luscan, la Digi Sport.

Etichete: dragos luscan , david popovici , campionatul mondial de natatie


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Mijlocașul de 900.000€ l-a convins pe Mihai Rotaru! Anunțul finanțatorului Universității Craiova

Laurențiu Reghecampf, la Rapid? Ce a răspuns antrenorul

Ange Postecoglou ”și-a anunțat plecarea” de la Tottenham: ”Mă duc acolo din sezonul următor” :)

Coman a petrecut titlul până la 05:00 dimineața, după care a plecat în Serbia. Cine l-a însoțit

Citeşte şi

Patru din patru! David Popovici, aur și la proba de 100 m liber la Campionatele Naționale de Înot

David Popovici: ”Știu că e un pleonasm, dar nu mai sunt atât de perfect cum îi place mediei să mă portretizeze”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total întâmplător, în locuința lor

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă