Inaugurarea stadionului Arcul de Triumf, cu meciul România - Argentina / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Exclusiv "Vreți să ne luați stadionul, dar dați-ne banii!" Alin Petrache îl contrazice pe Ministrul Sportului: "Nu se respectă actele"

articol scris de Digi Sport
13.07.2022, 08:26
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, nu este de acord cu ideea de descentralizare, propusă de Ministerul Sportului, în ceea ce privește bazele sportive.

Alin Petrache îl contrazice pe Ministrul Sportului

"Raportul curții de conturi din 2018-2019 demonstrează clar că Ministerul Sportului este cel mai prost manager al bazelor sportive. Toate arată deplorabil. Tot ce înseamnă baze sportive au fost evaluate și acestea sunt concluziile.

Dacă îl ascultăm pe actualul ministru, el spune că el încearcă această descentralizare. Greșit, din punctul de vedere, pentru că aici pot interveni Federațiile Naționale.

Pentru a le ajuta, cred că fiecare ar fi trebuit să primească niște baze tocmai pentru a se putea gospodări, în a putea juca și antrena", a spus Alin Petrache, la Digi Sport Special.

De ce dorește Alin Petrache ca stadionul Arcul de Triumf să fie al rugby-ului

Petrache, care spune că nu se opune să se joace și fotbal pe Arcul de Triumf, susține că rugby-ul românesc merită să joace pe stadionul Arcul de Triumf și a explicat motivele.

În plus, șeful rugby-ului românesc spune că Federația de Rugby a construit vechea arenă.

"Noi nu ne-am dorit decât cei 49 de ani folosință gratuită. Din 2012 am făcut aceste demersuri. Să nu uităm că am primit organizarea Euro în 2017, deci la distanță față de perioada când noi am început demersurile.

Suntem și Federația care ne-am hotărât clar în 2018 și ne-am dărâmat singuri stadionul, pentru că altfel CNI nu prelua, pentru că ei trebuie să aibă o lucrare de la cota 0, adică demolat.

Dacă asta e normalitate pe care o trăim în România, iertați-mă. Vechiul stadion a fost construit de noi. În caietul de sarcini scrie clar că acest stadion nu a fost construit pentru a organiza Campionatul European, ci doar pentru ca echipele care au jucat aici să se antreneze", a precizat Petrache.

Galerie Foto

Alin Petrache: "Vreți să ne luați stadionul, dar dați-ne banii!"

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a precizat că Dinamo sau FCSB pot juca pe stadionul Arcul de Triumf. Nu acesta este însă aspectul care îl deranjează mai trare pe Alin Petrache, care dă exemple elocvente că el nu se opune să se joace și fotbal pe noua arenă.

"Noi am pus FRF la dispoziție încă din 2013 cele 3 stadioane care există acolo. Arcul de Triumf și alte două de lângă el, care arată deplorabil acum, fiind în gestiunea Ministerului.

Federația de Rugby avea un stadion de 4300 de locuri. Noi avem pretenția asta pentru că noi, din venituri proprii, am investit 3.5 milioane de euro pentru toate procedurile.

Nu e problemă, vreți să ne luați stadionul, dar dați-ne banii. Durerea foarte mare a noastră, a Federației, este că avem niște acte semnate cu Ministerul, iar acum nu se respectă din punct de vedere juridic.

Noi am pus stadionul la dispoziție tuturor. Finala Cupei Feminine s-a disputat la noi, România U23 a jucat aici. Alte Federații, la fel. Din punctul nostru de vedere, nu am fost închistați să jucăm numai Rugby. În acel protocol este clară treabă. Avem drept de folosință gratuită pentru 49 de ani", a explicat Petrache.

Etichete: alin petrache , stadionul arcul de triumf


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Farul - Sepsi 0-3, ACUM, Digi Sport 1. Umilință la Ovidiu! Safranko a reușit hat-trick-ul

Scandal mare la U Cluj! Șumudică, ofertat! Sabău: ”Știu că s-a luat legătura cu el!”

Exclusiv Dani Coman a lămurit totul: ce a răspuns când a fost întrebat dacă se duce președinte la Rapid

Exclusiv Daniel Pancu a spus lucrurilor pe nume, după ce a văzut situația în care a ajuns Rapid: ”Sunt foarte trist”

Citeşte şi

Un puști este acuzat că a răspândit COVID-19 la 400 de persoane și riscă 15 ani de închisoare! Cum se apără

Cum a fost prins "cel mai de temut violator din istoria" Marii Britanii. Un sportiv s-a transformat din victimă în erou

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”